Μέχρι πρόσφατα οι διατροφικές οδηγίες συνιστούσαν να αποφεύγουμε την κατανάλωση προϊόντων πλούσιων σε λιπαρά και χοληστερόλη, όπως βούτυρο, κρόκους αυγών και γαλακτοκομικά προϊόντα με πλήρη λιπαρά.
Τα τρόφιμα αυτά, αντικαθίστανται συχνά με υποκατάστατα χαμηλών λιπαρών όπως μαργαρίνη,...
Διαπραγματευτές από τα κράτη μέλη της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμφώνησαν ότι στο μέλλον το μέλι πρέπει να έχει σαφώς καταγεγραμμένη στην ετικέτα της συσκευασίας του τη χώρα προέλευσής του.
Οι διαπραγματευτές και το Ευρωκοινοβούλιο κατέληξαν...
Την ανιούσα φαίνεται ότι έχουν πάρει και οι τιμές στα μελομακάρονα.
Σύμφωνα με την έρευνα του Pricefox, την online πλατφόρμα σύγκρισης ασφαλειών αυτοκινήτου και παρόχων...
Είναι το πιο παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων, πασπαλισμένο με μέλι και καρύδια. Τα μελομακάρονα, άλλοτε σκέτα κι άλλοτε «ντυμένα» με σοκολάτα, μαύρη ή λευκή,...
Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023
Στη Γη του Πελίτι στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας.
Ώρα προσέλευσης 10 το πρωί, άναμμα του φούρνου.
Σεμινάριο από τις 11:00 π.μ ως τις...
Γράφει ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης - ΠΕΛΙΤΙ
Όταν σπούδαζα στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στη Σχολή Γεωπονίας, τμήμα Ζωικής Παραγωγής είχαμε ένα εργαστήριο τεχνολογίας γάλακτος.
Στο πρώτο εργαστήριο η καθηγήτρια...
Μπιφτέκι κοτόπουλο ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων καθώς διαπιστώθηκε η παρουσία του μικροοργανισμού Salmonella spp.
Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η...
(Οι νέες γονιδιωματικές τεχνικές (ΝΓΤ), ή οι νέες τεχνικές επεξεργασίας γονιδίων)
Ενημερωτική έκθεση από τον ΑΙΓΙΛΟΠΑ (www.aegilops.gr) και το Δίκτυο Σιτώ (www.sito.gr) με θέμα την νέα...
Προϊόν πολυτελείας τείνει να γίνει το ελαιόλαδο. Οι καταστροφικές πυρκαγιές σε συνδυασμό με τη μειωμένη φετινή παραγωγή εκτοξεύουν πλέον την τιμή του στα ύψη.
Ο...
Σεμινάριο διατήρηση τροφίμων χωρίς ηλεκτρική ενέργεια.
Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023,
Ώρα προσέλευσης 10 το πρωί όπου θα γίνει το άναμμα του παραδοσιακού ξυλόφουρνου.
Σεμινάριο από τις 11:00...
Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με τη διακίνηση στην Ελλάδα, μέσω Ολλανδίας, γλυκισμάτων...
Η κατανάλωση έξι τροφών αποτελεί «κλειδί» για χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «European Heart Journal».
Συγκεκριμένα, η κατανάλωση φρούτων,...
Ένα από τα πιο κοινά παγκοσμίως υποκατάστατα της ζάχαρης πρόκειται να χαρακτηριστεί πιθανόν καρκινογόνο τον επόμενο μήνα από τον οργανισμό υγείας του ΟΗΕ, σύμφωνα...
Ο οικιακός γρύλος (house cricket), το κίτρινο αλευροσκουλήκι (yellow mealworm) και η αποδημητική ακρίδα (migratory locus) είναι οι τρεις τύποι εντόμων που έχουν εγκριθεί ως «νέα τρόφιμα» στην αγορά της...
Γράφει ο Λοβερδος Στελακατος Χρηστος
Στη τσιπούρα θα δίνετε μεγάλη βάση στην ουρά για να ξεχωρίζετε την αλανιάρα με της ιχθυοκαλλιέργειας. Για να μη πληρώνετε χρυσάφι...
Αποφύγετε τα μπακαλιαράκια, μεγέθους κάτω των 20 εκατοστών και προτιμήστε αλιεύματα όπως γαύρο, παλαμίδα ή μπλε καβούρι, προτρέπουν τους καταναλωτές μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης...
Έχοντας διαγράψει ένα λαμπρό παρελθόν στην Κρήτη και έχοντας συνδεθεί σε δύσκολες εποχές, όπως η κατοχή, με τους Κρητικούς και την επιβίωσή τους, το...
Τυρί με σοκολάτα. Είναι πλέον γεγονός και παράγεται στην Ήπειρο. Ένα καινοτόμο προϊόν, μοναδικό στην Ελλάδα, είναι μία ξεχωριστή γευστική απόλαυση, καθώς τα αρώματα...