21 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΔείτε υπέροχες εικόνες από το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, μια ανεκτίμητη κιβωτό...

Δείτε υπέροχες εικόνες από το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, μια ανεκτίμητη κιβωτό της άγριας ζωής, ένα πραγματικό δώρο της φύσης!

 

Με τους έμπειρους ταξιδιωτικούς συντάκτες του www.viewsofgreece.gr  ταξιδεύουμε  στους πιο ενδιαφέροντες  και «εναλλακτικούς» προορισμούς της Ελλάδας…

 

Δείτε υπέροχες εικόνες από το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, μια ανεκτίμητη κιβωτό της άγριας ζωής, ένα πραγματικό δώρο της φύσης!

Είναι ο μεγαλύτερος, χερσαίος, φυσικός, προστατευόμενος χώρος στην Ελλάδα και ένα από τα ομορφότερα Εθνικά Πάρκα της χώρας! Ο πλούτος της χλωρίδας και της πανίδας του εκπλήσσουν ακόμη και τους επιστήμονες που εδώ και χρόνια το μελετούν. 

Δυστυχώς στη χώρα μας, το φυσικό περιβάλλον και κατ’ επέκταση η άγρια ζωή δέχονται έντονες ανθρωπογενείς πιέσεις όσο οι καταναλωτικές ανάγκες αυξάνονται, τόσο από τις δράσεις των τοπικών κοινωνιών, όσο και από μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα που επιχειρούν όλο και πιο συχνά να αποκομίζουν κέρδη, εκμεταλλευόμενοι τους φυσικούς πόρους χωρίς να συνυπολογίζουν το περιβαλλοντικό κόστος.

Όμως το ενδιαφέρον εδώ δεν επικεντρώνεται μόνο στα εντυπωσιακά δώρα της φύσης, αλλά και στα έργα των ανθρώπων στο πέρασμα του χρόνου, που σαν μάρτυρες ενός άλλου τρόπου ζωής συναντάς παντού με τη μορφή περίτεχνων εκκλησιών, γεροφτιαγμένων πέτρινων σπιτιών, λιθόκτιστων γεφυριών.

Δείτε τις πιο όμορφες, εύκολες  και  κατάλληλες για όλους προτεινόμενες διαδρομές, μάθετε ακόμη: Πως θα πάτε, τι θα εξερευνήσετε, τι θα αποφύγετε,  που θα μείνετε.

Περισσότερα: https://viewsofgreece.gr/national-park-north-pindus/ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;