20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΣΤΡΑΠανσέληνος Ιανουαρίου στον Καρκίνο – Τα θέλω, σε αντίθεση με τα πρέπει

Πανσέληνος Ιανουαρίου στον Καρκίνο – Τα θέλω, σε αντίθεση με τα πρέπει

 

Πανσέληνος Ιανουαρίου στον Καρκίνο – Τα θέλω, σε αντίθεση με τα πρέπει

Η πρώτη πανσέληνος της χρονιάς, το ολόφωτο φεγγάρι του Ιανουαρίου δεσπόζει στο χειμερινό ουρανό στις 18 του μήνα στην 27η μοίρα του άξονα Καρκίνου – Αιγόκερω και απευθύνεται ιδιαίτερα στους Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους κυρίως του τρίτου δεκαημέρου καθώς και σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες, Ωροσκόπο ή και Μεσουράνημα κοντά στην 27η μοίρα των ζωδίων αυτών. 

Είναι το φεγγάρι του Λύκου, το οποίο ονομάζεται έτσι από τους αυτόχθονες ιθαγενείς της Αμερικής ενδεχομένως από τη γνωστή κραυγή που βγάζουν οι λύκοι τις νύχτες του χειμώνα. Όμως σε αυτή την πανσέληνο μαζί με τους λύκους «ουρλιάζει» η ίδια η ανθρώπινη ψυχή καθώς ο Πλούτωνας την αγκαλιάζει με την παγερή ανάσα του. Ο βαθύς ύπνος της φύσης που σημειοδοτεί ο Κρόνιος Ήλιος, γίνεται ύπνος θανάτου που παραγγέλνει ο Πλούτωνας, άλλωστε σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία ο Ύπνος και ο Θάνατος είναι δίδυμα αδέρφια και μεταφέρουν το σώμα του νεκρού Σαρπηδόνα μακριά από το πεδίο της μάχης.

Μια πανσέληνος στον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερω είναι πάντα σημαντική καθώς τα θέλω και η βολή της Καρκινίσιας Σελήνης έρχονται σε αντίθεση με τα πρέπει και τους κανόνες του Αιγοκερίσιου Ήλιου πόσο μάλλον όταν σε αυτή συμμετέχει ο Πλούτωνας με στενή σύνοδο. Μοιάζει κάπως με έναν καυγά των γονέων σε ένα σπίτι, μια φιλονικία που προξενεί  ψυχικό πόνο και απογοήτευση.

Στον χάρτη της πανσελήνου βλέπουμε ότι αυτή λαμβάνει χώρα στον άξονα 3ου-9ου του γενέθλιου χάρτη  της Ελλάδας πράγμα που σημαίνει ότι ο τουρισμός, οι μετακινήσεις, θέματα επικοινωνίας και μέσων μαζικής ενημέρωσης, το μεταναστευτικό ζήτημα,  νομικές υποθέσεις  και  θέματα που σχετίζονται με την  εκπαίδευση  τόσο την πρωτοβάθμια/δευτεροβάθμια όσο και την τριτοβάθμια θα επανέλθουν στο προσκήνιο όχι με ευχάριστο τρόπο και δεν αποκλείεται να σημειωθούν και κάποιου είδους απώλειες.

Αυτός ο πλανητικός σχηματισμός είναι δηλωτικός για χειραγώγηση της κοινής γνώμης μέσω του απόλυτου ελέγχου της πληροφορίας.

Το να κάνεις ένα άτομο να πιστεύει ότι είναι το μόνο υπεύθυνο για την συμφορά του, εξαιτίας της ανεπάρκειας των ικανοτήτων του ή των προσπαθειών του αντί να εξεγείρεται εναντίον του οικονομικού συστήματος, έχει ως αποτέλεσμα να απαξιώνει τον ίδιο τον εαυτό του και να αυτο-ενοχοποιείται.

Η κατάσταση αυτή περιέχει τα σπέρματα της νευρικής κατάπτωσης, η οποία έχει μεταξύ άλλων και το αποτέλεσμα της αποχής από οποιασδήποτε δράση. Και όμως για να καταρρεύσουν όλα αυτά αρκεί μια στιγμή αφύπνισης.

Για όποιον θέλει περισσότερη αφύπνιση ας διαβάσει το «Σπήλαιο του Πλάτωνα» και θα ξημερώσει ένας καινούριος κόσμος. Είναι η στιγμή που ο Ποσειδώνας νικάει κατά κράτος τον Πλούτωνα και σπάει τα παγερά δεσμά του.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η αστρική εκδοχή της Πανσελήνου, η οποία γίνεται στην 3η μοίρα του άξονα Καρκίνου – Αιγόκερω σε μια περιοχή ιδιαίτερα σημαντική για το γενέθλιο ωροσκόπιο της Ελλάδας. Γενικά δεν αποκλείονται και σημαντικές πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες θα αποκτήσουν πιο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά με την ερχόμενη Νέα Σελήνη, η οποία πραγματοποιείται την 1η Φεβρουαρίου τις προπαραμονές των γενεθλίων της Ελλάδας.

Ένας άλλος σημαντικός σχηματισμός ο οποίος συνοδεύει την πανσέληνο είναι το τετράγωνο του Άρη με τον Ποσειδώνα, ο οποίος είναι ενδεικτικός για απάτες, σκάνδαλα, περίεργες οικονομικές δοσοληψίες και δεν αποκλείει ακόμα την έξαρση κάποιας μολυσματικής ασθένειας.

Ωστόσο το τρίγωνο της ανάδρομης Αφροδίτης με τον Ουρανό, είναι ευνοϊκό για ξαφνικούς έρωτες, επανασυνδέσεις με  τέως συντρόφους ή φίλους με τους οποίους έχουμε χάσει επαφή. Επίσης νέες γνωριμίες καλό είναι να περνούν από τη βάσανο της λογικής πριν προβούμε σε συναισθηματικές επενδύσεις. Τελικά λίγη τρέλα είναι σωτήρια όταν μας ζώνει η μαυρίλα και η νύχτα της ψυχής, αργεί να ξημερώσει.

Πανσέληνος Ιανουαρίου στον Καρκίνο – Τα θέλω, σε αντίθεση με τα πρέπει

Κατερίνα Μωραΐτου – Αρχαιολόγος

Μέλος του Ερευνητικού τμήματος της Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

https://www.facebook.com/kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;