18.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠως αυτή η μικρή πόλη μείωσε σε ένα χρόνο 80% την κατανάλωση...

Πως αυτή η μικρή πόλη μείωσε σε ένα χρόνο 80% την κατανάλωση πλαστικού

Μια μικρή πόλη στην Γουατεμάλα, απαγόρεψε την χρήση και την κατανάλωση πλαστικών προϊόντων!  Είναι  το San Pedro, Laguna .
Τα ψώνια στην αγορά πλέον γίνονται με την χρήση παραδοσιακών καλαθιών και πλεκτών. Οι ψαράδες οργανώθηκαν και καθαρίζουν τακτικά την λίμνη των προγόνων τους από τα σκουπίδια που συσσωρεύτηκαν τα προηγούμενα έτη. 
Επίσης ο Δήμος ίδρυσε ένα μοναδικό πρόγραμμα διαχείρισης και ανακύκλωσης των απορριμμάτων, όχι για ψηφοθηρικούς λόγους ή για κερδοσκοπία, αλλά για να στηρίξει την προσπάθεια της κοινότητας. 
Πραγματοποίησε πόρτα-πόρτα επισκέψεις σε όλους τους κατοίκους, ώστε να τους ευαισθητοποιήσει σχετικά με τον ρόλο του καθένα και της καθεμίας απέναντι στην περιβαλλοντική καταστροφή που ζούμε. Το τοπικό δικαστήριο δεν ψήφισε μόνο την απαγόρευση του πλαστικού, αλλά επιβάλλει πρόστιμα σε όποιον παρακάμπτει την απόφαση της τοπικής κοινότητας. Μέσα σε έναν χρόνο η κατανάλωση του πλαστικού μειώθηκε κατά 80%.
Ο σύνδεσμος της βιομηχανίας των πλαστικών χαρακτήρισε την απαγόρευση αντισυνταγματική κάνοντας παράπονα προς την κυβέρνηση. Η ελπίδα και το όραμά της πόλης δεν πτοείται και ελπίζει στο μέλλον την ίδια πρακτική να εφαρμόσουν και άλλες τοπικές κοινωνίες!
Πως αυτή η μικρή πόλη μείωσε σε ένα χρόνο 80% την κατανάλωση πλαστικού
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;