Η κίτρινη ουσία στο ποπ κορν που αγοράζουμε στον κινηματογράφο δεν είναι στην πραγματικότητα βούτυρο, αλλά ένας συνδυασμός χημικών ουσιών που δίνουν στο σνακ αυτή τη γεύση βούτυρου.
Σύμφωνα με το Extra Crispy, η βουτυρώδης γεύση προέρχεται από το Flavacol, “μια κίτρινη σκόνη που προστίθεται στο ποπ κορν καθώς παρασκευάζεται για να του δώσει αυτό το κίτρινο χρώμα” και από άλλες χημικές ουσίες.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, η κίτρινη ουσία δεν είναι βούτυρο, αλλά πρόκειται μεταξύ άλλων, για μερικώς υδρογονωμένο σογιέλαιο (trans-λιπαρά), τριτοταγή βουτυλο-υδροκινόνη ή TBHQ (συνθετικό συντηρητικό που διατηρεί το χρώμα και την υφή στα προϊόντα) και πολυδιμεθυλοσιλοξάνιο (χημικό με βάση τη σιλικόνη που εμποδίζει την αφύγρανση).
Μάλιστα, το συγκεκριμένο “βούτυρο” έχει 20 περισσότερες θερμίδες ανά κουταλιά σούπας από το πραγματικό.
Γι’ αυτό, την επόμενη φορά που θα πάτε στον κινηματογράφο, καλύτερα να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό ποπ κορν!