20 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠοιος λέει ότι δεν γίνονται θαύματα

Ποιος λέει ότι δεν γίνονται θαύματα

 

ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ 

ΘΑΥΜΑ!!ΘΑΥΜΑ!! Πολλοί δεν πιστεύουν στα θαύματα. Έρχονται όμως οι ίδιες οι περιστάσεις για να τους διαψεύσουν.

Ένα μοναδικό θαύμα ζήσαμε, για λίγο δυστυχώς την Τρίτη 14-04-20 κάνοντας τον συνήθη καθημερινό έλεγχο στην ιστοσελίδα των μετρήσεων του σταθμού της Περιφέρειας, του πανάκριβου (150.000!!) πιστοποιημένου και μοναδικού αξιόπιστου σταθμού μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων στο Βόλο, σύμφωνα με την κυρα Κολυνδρίνη, άσχετα αν μετράει μόνο 2 από τους 8 ρύπους που υποχρεούται βάσει νομοθεσίας (μια ασήμαντη λεπτομέρεια, μην δίνετε σημασία, κανένας δεν πεθαίνει από τις υπερβάσεις σε SO2, CO, NO, O3…μόνο από τα ΡΜ2.5 & ΡΜ10). 

Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας (https://bit.ly/34y4LaS) οι ενδείξεις στον μετρητή του ΥΠΕΚΑ για τη Δευτέρα 13-04-2020 και ώρες 11.00-12.00 το πρωί ήταν ΚΕΝΕΣ!! ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ!! ΣΒΗΣΤΗΚΑΝ!! 

Ποιος λέει ότι δεν γίνονται θαύματα

Εκστασιασμένοι από τη Θεία παρέμβαση αφήσαμε για λίγο το πληκτρολόγιο για να προσευχηθούμε, ευχαριστώντας τον Μεγαλοδύναμο που εξαφάνισε τη ρύπανση από την αέρια ρύπανση στην πόλη μας έστω και για ένα δίωρο (μην είμαστε και πλεονέκτες, είναι μια καλή αρχή…κάλιο αργά παρά ποτέ). Επειδή όμως είμαστε ελαφρώς άπιστοι Θωμάδες (και όχι μόνο τώρα που είναι επίκαιρος) κάτι δεν μας φάνηκε εντάξει. 

Ξαναπιάσαμε το πληκτρολόγιο λοιπόν και οδηγούμενοι από μία ανώτερη δύναμη μπήκαμε στην διαδικτυακή πλατφόρμα waqi.info, αυτή την οποία η κ. Κολυνδρίνη αποκάλεσε ως “πεκινουά ΜΚΟ”, χωρίς να γνωρίζει προφανώς ότι δίνει στοιχεία από μετρητές που ανήκουν και στο ΥΠΕΚΑ και σε Πανεπιστήμια. Και το καλύτερο; δεν γνώριζε η Αντιπεριφερειάρχης ότι ο ίδιος ο μετρητής της Περιφέρειας της είναι ενταγμένος σε αυτή την πλατφόρμα (αυτό κι αν είναι θαύμα!!). 

Ψάχνοντας λοιπόν για τις ενδείξεις του ίδιου μετρητή (του ΥΠΕΚΑ) που δημοσιεύονται στην πλατφόρμα για το ίδιο χρονικό διάστημα δηλαδή τη Δευτέρα 13-04-2020 ώρες 11.00-12.00, διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι “ήταν στο Θεό”!! 574 τα ΡΜ10 (ημερήσιο όριο τα 50) και 134 τα ΡΜ2.5 (με ημερήσιο όριο τα 25) όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες όπου φαίνονται τα γραφήματα των τελευταίων 48 ωρών με τον δείκτη ποιότητα του αέρα (AQI) να έχει ένδειξη με χρώμα βαθύ κόκκινο, δηλαδή ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ!! 

Ποιος λέει ότι δεν γίνονται θαύματα

Άρα κατά πάσα πιθανότητα δεν υπήρξε Θεία παρεμβαση αλλά μάλλον παρέμβαση από τη “θεία” (ή τον “θείο” ή τους “θείους”, είναι και πολλοί-ες παναθεμά τους).

Δυστυχώς, με αυτά που γίνονται στο Βόλο από τις δήθεν αρμόδιες τοπικές αρχές μόνο το χιούμορ μπορεί να μας αποτρέψει από το να στραφούμε σε πιο βίαιες αντιδράσεις. Αλλά ως πότε; 

Ως επίλογο να μηνύσουμε στους “θείους” και στις “θείες” ότι επειδή τα δικαστήρια είναι κλειστά λόγω κοροναϊού, απλώς θα καθυστερήσει η νέα μήνυση της Επιτροπής κατά των “υπευθύνων” γι’ ακόμη ένα έγκλημα κατά της ζωής των Βολιωτών.

ΥΓ: Το περιστατικό αυτό καταγγέλθηκε στην σελίδα της Επιτροπής στο Facebook αλλά μάλλον η Εισαγγελία Βόλου δεν “μπαίνει” στο Facebook. 

Ποιος λέει ότι δεν γίνονται θαύματα

 

  

Βόλος, 16 κορονο-Απριλίου 2020

 

 

  1. Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου Κατά της Καύσης Σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;