21.4 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΙδού το σχέδιο που θα καταθέσει ο Βαρουφάκης στο Eurogroup - συμφωνία-γέφυρα...

Ιδού το σχέδιο που θα καταθέσει ο Βαρουφάκης στο Eurogroup – συμφωνία-γέφυρα και οι τρεις «κόκκινες γραμμές»

Τρεις «κόκκινες γραμμές» θα βάλει η Αθήνα στο έκτακτο Eurogroup, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις εν λόγω πηγές, το σχέδιο που θα παρουσιάσει ο Γιάννης Βαρουφάκης στους υπουργούς Οικονομικών ευρωζώνη θα έχει τρία αδιαπραγμάτευτα σημεία:

    Την αναδιάρθρωση του χρέους

    Τη μείωση των προωτογενών πλεονασμάτων στο 1,5%

    Τη διαχείριση των κόκκινων δανείων

Ο ίδιος ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών φέρεται να δήλωσε ότι η χώρα μας ζητά ενδιάμεση συμφωνία και μεταβατικό διάστημα έως την 1η Ιουνίου, λόγω και των δημοτικών ισπανικών εκλογών του Μαϊου – εκλογών, με ιδιαίτερη σημασία για όλη την Ευρώπη λόγω της ανόδου των Podemos.

«Στη συμφωνία-γέφυρα θέλουμε τα 1,9 δισ. ευρώ από τα κέρδη της ΕΚΤ και των κεντρικών τραπεζών από ελληνικά ομόλογα» λέει ο αξιωματούχος ο οποίος επεσήμανε ακόμη ότι «προτείναμε την αύξηση του ορίου για έκδοση εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, κατά 8 δισ. Ευρώ».

«Οι κόκκινες γραμμές μας είναι η αναδιάρθρωση του χρέους, η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 1,5% του ΑΕΠ και η διαχείριση των κόκκινων δανείων», πρόσθεσε.

Κατά την ίδια πηγή, η ελληνική πλευρά περίμενε την διακοπή χρηματοδότησης από την ΕΚΤ, ενώ  η εκτίμηση του ίδιου αξιωματούχου είναι πως  η Μέρκελ, ο Γιούνκερ και ο Λαγκάρντ δεν θα επιτρέψουν τη  χρεοκοπία.

Ιδού το σχέδιο που θα καταθέσει ο Βαρουφάκης στο Eurogroup - συμφωνία-γέφυρα και οι τρεις «κόκκινες γραμμές»


tvxs.gr

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;