19.3 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΒΙΝΤΕΟ: Ολόκληρη η ομιλία Τσίπρα στην Βουλή

ΒΙΝΤΕΟ: Ολόκληρη η ομιλία Τσίπρα στην Βουλή

Τσίπρας: Κανείς δεν επιθυμεί τη ρήξη, ο χρόνος τελειώνει για όλους

Είναι καιρός να αποδείξουν όλοι τόσο σε Ελλάδα και Ευρώπη ότι δουλεύουν για την λύση κι όχι για να ταπεινώσουν ή να υποτάξουν έναν ολόκληρο λαό.

Αν αυτό θέλουν να ξέρουν θα έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Κι αυτό δεν είναι απειλή αλλά διαπίστωση.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, τώρα είμαστε πιο κοντά από ποτέ στη συμφωνία.

Μετά τη χθεσινή απόφαση για μεταφορά των πληρωμών του ΔΝΤ στο τέλος του μήνα, είναι σαφές προς όλους ότι κανένας δεν επιθυμεί τη ρήξη και ο χρόνος λιγοστεύει για όλους.

Στο δρόμο προς την τελική ευθεία θα ακουστούν πολλά, χρειάζεται όμως ψυχραιμία και πολιτική και κοινωνική στήριξη.

Οφείλω να ομολογήσω ότι η εισήγηση που μου παρέδωσε ο Γιούνκερ με εξέπληξε δυσάρεστα. Δεν θα φανταζόμουν ότι θα μας παρέδιδαν μία πρόταση που δεν θα λάμβανε υπόψη τις διαπραγματεύσεις στα Brussels Group. Δεν φανταζόμουν ότι η πρόθεση για λύση θα φάνταζε αδυναμία, όπως επίσης ότι μετά από 5 χρόνια καταστροφικού μνημόνιου ότι κάποιος θα φανταζόταν ότι Έλληνας βουλευτής θα ψήφιζε αυτά τα μέτρα.

Οι προτάσεις των θεσμών είναι μη ρεαλιστικές και αποτελούν βήμα πίσω στις διαπραγματεύσεις.

Δεν πρόκειται για νομικό ή πολιτικό ζήτημα. Ο οικονομικός στραγγαλισμός μιας χώρας αποτελεί ζήτημα ηθικής τάξης που αφήνει ερωτηματικά για το μέλλον της Ευρώπης

Είναι καιρός να αποδείξουν όλοι τόσο σε Ελλάδα και Ευρώπη ότι δουλέψουν για την λύση κι όχι για να ταπεινώσουν ή να υποτάξουν έναν ολόκληρο λαό. Αν αυτό θέλουν να ξέρουν θα έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Κι αυτό δεν είναι απειλή αλλά διαπίστωση. Ο λαός μας καλεί να μην υποκύψουμε στις παράλογες απαιτήσεις και τους εκβιασμούς.

Επιλέξαμε να διαπραγματευόμαστε όρθιοι και με ασφάλεια για τον ελληνικό λαό.

Μετά τη χθεσινή απόφαση για μεταφορά των πληρωμών του ΔΝΤ στο τέλος του μήνα, είναι σαφές προς όλους ότι κανένας δεν επιθυμεί τη ρήξη και ο χρόνος λιγοστεύει για όλους

Οι άξονες της ελληνικής πρότασης για μια οικονομικά βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη συμφωνία είπε πως αυτοί είναι έξι:

    1ον: χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα που έχουν γίνει αποδεκτά,

    2ον: απομείωση – αναδιάθρωση στο χρέος,

    3ον: προστασία των συντάξεων και των μισθών,

    4ον: αναδιανομή εισοδημάτων προς όφελος της κοινωνίας,

    5ον: τέλος στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και

    6ον: ισχυρό επενδυτικό πρόγραμμα για την ελληνική οικονομία.

Οσο πηγαίνουμε προς την τελική συμφωνία θα ακουστούν πολλά αλλά χρειάζεται ψυχραιμία, σύνεση και σωφροσύνη αλλά και κοινωνική και πολιτική στήριξη για την επίτευξη του στόχου και κάλεσε την αντιπολίτευση να στηρίξει την εθνική προσπάθεια να εγκαταλείψει αυτές τις κρίσιμες στιγμές τη γραμμή της σκοπιμότητας και της κινδυνολογίας.

Θέλω τέλος να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό πως πέρα από περήφανος πρέπει να είναι και ήσυχος γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν θα λυγίσει σε παράλογες απαιτήσεις αλλά και η υπομονή και επιμονή μας, η αντοχή μας στη διαπραγμάτευση, σύντομα θα φέρει καρπούς. Θα υπερασπιστούμε με τον καλύτερο τρόπο το δικαίωμα ενός λαού να ζήσει με αξιοπρέπεια και σε συνθήκες που δίνουν προοπτική ευημερίας προόδου, και προκοπής. Να ζήσει σε συνθήκες ελπίδας και είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρουμε.

ΒΙΝΤΕΟ: Ολόκληρη η ομιλία Τσίπρα στην Βουλή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;