19.3 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑπίστευτο! Γιατί τα κινητά σκοτώνουν και τους γορίλες...

Απίστευτο! Γιατί τα κινητά σκοτώνουν και τους γορίλες…

Καμπανάκι κινδύνου  για το  μεγαλύτερο υποείδος γορίλα, στον κόσμο. Είναι ο γορίλας Grauer  που συναντάται μόνο στην ανατολική λαική Δημοκρατία του Κονγκό και ζυγίζει μέχρι 180 κιλά. 

Ενώ το 1995 είχαν καταγραφεί 17.000 τέτοια ζώα, σήμερα επιβιώνουν μόλις 3.800. Μετά τα αποκαλυπτικά ευρήματα της έκθεσης, δικαιολογημένα, οι οργανώσεις  Wildlife Conservation Society και Fauna Flora International  θέλουν να εντάξουν τον γορίλα στην κόκκινη λίστα των  ” άκρως απειλούμενων” ειδών της IUCN.   

Σύμφωνα με την  έκθεση, ο πόλεμος στην περιοχή έχει επηρεάσει δραματικά όλη την άγρια ζωή και σε συνδυασμό με την  αυξανόμενη αποψίλωση των δασών, η περιοχή μαστίζεται από αύξηση του παράνομου εμπορίου άγριων ζώων. 

Ο εμφύλιος της  Ρουάντα μπορεί να σηματοδότησε την εξαφάνιση αυτού  του είδους  του γορίλα, ωστόσο οι οικολόγοι  κατηγορούν και  την ανάπτυξη του τομέα της εξόρυξης ενός ορυκτού (coltan) που χρησιμοποιείται στην βιομηχανία κατασκευής των κινητών τηλεφώνων. 

Επειδή, τα περισσότερα ορυχεία βρίσκονται σε απομονωμένες περιοχές,  οι μεταλλωρύχοι  κυνηγούν και σκοτώνουν τους γορίλες.

Απίστευτο! Γιατί τα κινητά σκοτώνουν και τους γορίλες...
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;