17.5 C
Athens
Σάββατο, 18 Απριλίου, 2026
ΑρχικήΤΡΟΦΙΜΑΈρευνα: Υπολείμματα ανθρώπινου DNA και ποντικιών βρέθηκαν σε χάμπουργκερ

Έρευνα: Υπολείμματα ανθρώπινου DNA και ποντικιών βρέθηκαν σε χάμπουργκερ

Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη στις ΗΠΑ και έδειξε ότι χάμπουργκερ περιέχουν υπολείμματα ανθρώπινου DNA και ποντικιών!

Η νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία δοκιμής τροφίμων Clear Labs βασίστηκε στην εξέταση ενός δείγματος 258 χάμπουργκερ. Από αυτά, σε δύο περιπτώσεις βρέθηκε κρέας μέσα σε χορτοφαγικά προϊόντα, σε τρεις βρέθηκε DNA ποντικού και σε μία περίπτωση εντοπίστηκε ανθρώπινο DNA.

Όπως αναφέρει σε άρθρο του ο Independent, η πιο πιθανή αιτία για την παρουσία ανθρώπινου DNA στα δείγματα είναι να αναμείχθηκαν τυχαία τρίχες, δέρμα ή νύχια κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας.

Επιπλέον, το 4,3% των χάμπουργκερ που εξετάστηκαν περιείχαν παθογόνους μικροοργανισμούς, που μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση.

H έρευνα διαπίστωσε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν «κενά» στην ασφάλεια των τροφίμων και στα πρότυπα ποιότητας, ωστόσο, όπως αναφέρεται, συνολικά η βιομηχανία βοείου κρέατος “επωφελήθηκε από το αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο”.

Έρευνα: Υπολείμματα ανθρώπινου DNA και ποντικιών βρέθηκαν σε χάμπουργκερ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!