20 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΤι κινδύνους κρύβουν τα αποτσίγαρα; (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι κινδύνους κρύβουν τα αποτσίγαρα; (ΒΙΝΤΕΟ)

Με σύνθημα «Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά και την παραλία» η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και ο Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών (MEDASSET) ζητούν τη βοήθεια μας  για τη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης, τη διαφύλαξη του εθνικού φυσικού πλούτου και την προστασία κάθε μορφής ζωής .

Ο στόχος της δράσης των δύο φορέων είναι  διπλός: α) καθαρές από αποτσίγαρα παραλίες και άλλοι δημόσιοι ανοιχτοί χώροι (π.χ. παιδικές χαρές, αθλητικοί χώροι, αλσύλλια, δάση) και β) ενημέρωση  για την  τεράστια καταστροφή που προκαλούν τα αποτσίγαρα στο περιβάλλον.  

Είναι χαρακτηριστικό ότι  το 19% έως 38% των συνολικών απορριμμάτων που συλλέγονται παγκοσμίως κατά τη διάρκεια του καθαρισμού των ακτών κάθε χρόνο είναι αποτσίγαρα. 

Στοιχεία από την πόλη του Σαν Φρανσίσκο δείχνουν πως από τα απορρίμματα των δρόμων το 24,6% αφορά απορρίμματα που σχετίζονται με το τσιγάρο, δηλαδή αποτσίγαρα, περιτυλίγματα και κουτιά τσιγάρων.

Ο  πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελος Φιλόπουλος, χειρουργός, στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε, εξήγησε ότι από τα περίπου 6 τρισεκατομμύρια τσιγάρα που καταναλώνονται παγκοσμίως τα 4,5 τρισεκατομμύρια πετάγονται κάπου στο περιβάλλον.  

«Πέρα από το αντιαισθητικό θέαμα, τα φίλτρα των τσιγάρων χρειάζονται γενιές και γενιές για να αποδομηθούν πλήρως. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, το πρόβλημα είναι εξίσου έντονο. Τα αποτσίγαρα ευθύνονται για δηλητηριάσεις μικρών παιδιών, ζώων και πουλιών αλλά και για τη μόλυνση του περιβάλλοντος (ιδίως των υδάτων), εξαιτίας των τοξικών ουσιών που απελευθερώνονται κατά την αποδόμησή τους» επεσήμανε ο κ. Φιλόπουλος. 

Τι κινδύνους κρύβουν τα αποτσίγαρα; (ΒΙΝΤΕΟ)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;