18.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΒράβευση του ανταποκριτή της χρονιάς

Βράβευση του ανταποκριτή της χρονιάς

Μια από τις πολύ ευχάριστες εκπλήξεις των φετινών δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Μπότση ήταν η βράβευση του ανταποκριτή στο Λονδίνο Ισαάκ Καριπίδη.
Όσοι τον έχουν γνωρίσει από κοντά μόνο καλά λόγια έχουν να πουν. Τόσο για τον επαγγελματισμό του όσο και για τον χαρακτήρα του. Βραβεύτηκε για την 20χρονη πορεία του ως ανταποκριτής στο Λονδίνο και την συνεργασία του με κορυφαία ευρωπαϊκά ΜΜΕ από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. 
Ο Ισαάκ θεωρείται ένας από τους πιο έμπειρους ανταποκριτές – απεσταλμένους «ειδικών αποστολών» της νέας γενιάς. Όχι αδίκως καθώς τα τελευταία χρόνια έχει καλύψει μερικά από τα σημαντικότερα παγκόσμια γεγονότα. Από την Αραβική άνοιξη στο Κάιρο το 2011 μέχρι τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Βερολίνο, Νίκαια, Παρίσι και αλλού. 
Παράλληλα έχει κάνει δεκάδες αποστολές για την κάλυψη διεθνών πολιτικών εξελίξεων όπως την πρόσφατη σύσκεψη στην Γενεύη για το Κυπριακό, την ιστορική σύνοδο των G20 στις Κάννες, τις εθνικές εκλογές σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, κ.α. 
Ανάμεσα στις δημοσιογραφικές του επιτυχίες συγκαταλέγονται: η αποκάλυψη των επαφών του Γιώργου Παπανδρέου με τον τότε επικεφαλής του Διεθνώς Νομισματικού Ταμείου Στρος Καν πολύ πριν την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ. H αποκλειστική συνέντευξη με το ηγετικό στέλεχος της μουσουλμανικής αδελφότητας στο Κάιρο, Εσάμ Ελ Εριάν λίγο πριν την πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ. H αποκάλυψη της λίστας εξαγωγής των αντικειμένων του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο εξωτερικό, κ.α.
Ο Ισαάκ είναι πλέον ένας από τους αρχαιότερους εν ενεργεία Έλληνες ανταποκριτές στο Λονδίνο. Δουλεύει για τη τηλεόραση του «ΑΝΤ-1», το ραδιόφωνο του «Real FM», την «Εφημερίδα των Συντακτών», την Κυριακάτικη εφημερίδα «Real News», καθώς επίσης και το ραδιοφωνικό σταθμό «Astra» της Κύπρου. Κατά καιρούς έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή μέσα ενημέρωσης όπως το BBC, το ITV, η εφημερίδα Guardian κ.α.
Συχνά δε είναι προσκεκλημένος σε πολλά απ΄ αυτά για να σχολιάσει και να αναλύσει θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και μια δεκαετία είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ανταποκριτών Μεγάλης Βρετανίας ( Foreign Press Association) μια από τις παλιότερες και ιστορικότερες δημοσιογραφικές ενώσεις του κόσμου.
Βράβευση του ανταποκριτή της χρονιάς
κξ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;