O Γιάννης Ζωιτάς γεννήθηκε σε μια φτωχή οικογένεια στη Λευκάδα και στα 26 του έφυγε μετανάστης στις ΗΠΑ.
Ξεκίνησε να δουλεύει στο Μανχάταν, σε ένα μικρό μπακάλικο το οποίο στη συνέχεια αγόρασε και το μεγάλωσε. Αυτό ήταν το πρώτο του παντοπωλείο το 1977 που το ονόμασε «Westside Market». Αλλά δε σταμάτησε εκεί.
Σήμερα, έχει αλυσίδα πέντε καταστημάτων στη Νέα Υόρκη τα οποία και φιλοξενήθηκαν στην εφημερίδα «New York Times».
Το πρώτο του παντοπωλείο της 110ης οδού έχει περισσότερα από 20.000 προϊόντα και πάνω από 250 είδη μπύρας.
Ο Γιάννης Ζωιτάς, έχει για τους πελάτες του το παρατσούκλι «Big John» και είναι λάτρης των φρέσκων προϊόντων.
Σήμερα στα κατατήματά του υπάρχει και φρέσκο ελληνικό φαγητό που μαγειρεύει η γυναίκα του Μαρία και το οποίο γίνεται ανάρπαστο. Τελευταία μάλιστα αποφάσισαν να κάνουν και catering.
Mε πληροφορίες από e-daily.gr