18.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ"Η δικτατορία του Ερντογάν θα χάσει"

“Η δικτατορία του Ερντογάν θα χάσει”

Απεργία πείνας ξεκίνησαν χθες 11 Κούρδοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για δεκάδες μέλη του HDP που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές, για τις αναρίθμητες παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους , για τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση Ερντογάν κατά των κουρδικών περιοχών ήδη από τα τέλη του 2015 και τη συνεχιζόμενη κράτηση σε απομόνωση του ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλλάχ Οτζαλάν.
Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
 
Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ! Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙ!
Η δικτατορία του Ερντογάν έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και οι φυλακές της Τουρκίας να γεμίσουν. Ασκεί στον Κουρδικό λαό και στους άλλους λαούς που ζουν στην Τουρκία καταπίεση, τρομοκρατία, βασανιστήρια και απαγορεύσεις. Ιδιαίτερα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15 Ιουλίου έχει αυξήσει τις καταπιέσεις στους Κούρδους πολιτικούς και στους αντιπάλους του.
Οι συμπρόεδροι του κόμματος HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσεντάγ καθώς επίσης 15 βουλευτές του HDP, 86 Δήμαρχοι, χιλιάδες στελέχη του κόμματος HDP, εκατοντάδες δημοσιογράφοι, ακτιβιστές, γυναίκες είναι στις φυλακές και έχουν υποστεί βασανιστήρια. Οι Κούρδοι δήμαρχοι είναι στις φυλακές και οι θέσεις τους έχουν αντικατασταθεί από διορισμένους της Κυβέρνησης.
Το 2013 ο ηγέτης των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν ξεκίνησε ειρηνευτική διαδικασία, όμως έληξε με αιματηρό τρόπο από την πλευρά της Τούρκικης Κυβέρνησης βομβαρδίζοντας κουρδικές πόλεις Cizre, Sur, Nusaybin, Idil, Yüksekova, Şırnak, Hakkari και σφάζοντας τον άμαχο λαό, γυναίκες και παιδιά. Ακόμα και σήμερα συνεχίζονται σε πολλές κουρδικές πόλεις απαγόρευση εξόδου.
Το Σάββατο 15/4/2017 και ώρα 17.00 μ.μ θα πραγματοποιηθεί πορεία από το Σύνταγμα στην τουρκική πρεσβεία .
"Η δικτατορία του Ερντογάν θα χάσει"
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;