22.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΑυτά είναι τα αποτελέσματα της εταιρείας που εφάρμοσε την 4ήμερη εργασία χωρίς...

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εταιρείας που εφάρμοσε την 4ήμερη εργασία χωρίς να κάνει μειώσεις μισθών

με πληροφορίες από Guardian

Η εταιρεία Perpetual Guardian στη Νέας Ζηλανδίας , πειραματίστηκε υιοθετώντας ένα πρόγραμμα τετραήμερης απασχόλησης για τους εργαζόμενους της, χωρίς να κάνει μειώσεις μισθών και τα αποτελέσματα ήταν τόσο θετικά που αποφάσισε να το εφαρμόσει μόνιμα. 

Η Perpetual Guardian είναι μια εταιρεία που διαχειρίζεται κληρονομιές, διαθήκες και ακίνητες περιουσίες και απασχολεί σχεδόν 250 εργαζόμενους. 
Αφού ολοκληρώθηκε το “πείραμα” των δύο μηνών, ακαδημαϊκοί που μελέτησαν αυτή τη δοκιμή διαπίστωσαν ότι το προσωπικό παρουσίασε χαμηλότερα επίπεδα άγχους, υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης από την εργασία τους και βελτιωμένη αίσθηση ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Ο ιδρυτής της Perpetual Guardian, Andrew Barnes, δήλωσε ότι το προσωπικό μπορούσε να επιλέξει εάν θα συμμετάσχει στην τετραήμερη εργασία και ότι ζητήθηκε η γνώμη δικηγόρων για να διασφαλιστεί ότι το νέο σύστημα θα ήταν σύννομο με τη νομοθεσία της Νέας Ζηλανδίας.
Οι εργαζόμενοι που επέλεξαν να μην συμμετάσχουν, θα είχαν επίσης την ευκαιρία να έχουν ευέλικτο ωράριο, όπως να έρχονται αργότερα ή να φεύγουν νωρίτερα για να αποφεύγουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση για παράδειγμα ή να ασχοληθούν με τη φροντίδα των παιδιών τους.
Ο Andrew Barnes, αποφάσισε να εφαρμόσει αυτό το πρόγραμμα όταν αντιλήφθηκε πόσο πιεζόταν το προσωπικό του για να προλάβει να διαχειριστεί την επαγγελματική και την προσωπική του ζωή.

Σκέφτηκε ότι δίνοντας μια ακόμη μέρα στους εργαζόμενους του για ν ασχοληθούν με τα θέματα της ζωής και της καθημερινότητας τους εκτός δουλειάς, τότε θα ήταν πιο συγκεντρωμένοι και πιο παραγωγικοί στη δουλειά τους. Και τ΄ αποτελέσματα των επιβεβαίωσαν. 
Τα δεδομένα συλλέχθηκαν από δύο ακαδημαϊκούς, πριν και μετά τη δοκιμαστική περίοδο. Πριν σχεδόν το μισό προσωπικό (54%) απάντησε θετικά στην ερώτηση αν μπορούσε να εξισορροπήσει την προσωπική και επαγγελματική του ζωή, ενώ μετά αυξήθηκε στο 78%. 
Τα επίπεδα το άγχους μειώθηκαν κατά 7% ενώ αυξήθηκε κατά 5% η αφοσίωση, το κίνητρο για τη δουλειά και η συνολική ικανοποίηση από τη ζωή.
Ο υπουργός εργασίας της Νέας Ζηλανδίας, Iain Lees-Galloway, χαρακτήρισε τα ευρήματα «πολύ ενδιαφέροντα», ενθάρρυνε και άλλες επιχειρήσεις να αναζητήσουν ανάλογα μοντέλα εργασίας και δήλωσε ότι  επιθυμεί να συνεργαστεί με επιχειρήσεις που αναζητούν νέα μοντέλα για το σύγχρονο τρόπο εργασίας. 
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εταιρείας που εφάρμοσε την 4ήμερη εργασία χωρίς να κάνει μειώσεις μισθών


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;