18 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤο νησάκι κοντά στην Αστυπάλαια που θα ισοπεδωθεί πλήρως από αιολικό εργοστάσιο

Το νησάκι κοντά στην Αστυπάλαια που θα ισοπεδωθεί πλήρως από αιολικό εργοστάσιο

Γράφει η  Κίνηση για την προστασία των νησίδων του Αιγαίου

Η μαγευτική παραλία που βλέπετε στις εικόνες βρίσκεται στο νησί “Κουνούποι” της Αστυπάλαιας. Το νησί αυτό σχεδιάζεται να ισοπεδωθεί πλήρως από το αιολικό εργοστάσιο της Eunice Energy, που έχει λάβει ήδη άδεια παραγωγής και θα περιλαμβάνει πολλές τεράστιες ανεμογεννήτριες 140 μέτρων.

Αν το έργο υλοποιηθεί, ό,τι βλέπετε στις εικόνες θα αποτελεί απλώς μια ανάμνηση, την οποία θα έχει αντικαταστήσει μια βιομηχανία. Εκτός από τις Α/Γ, στο νησί θα κατασκευαστούν μεγάλοι δρόμοι, ειδικό λιμάνι, ελικοδρόμιο και βοηθητικοί χώροι. Οι εκβραχισμοί θα είναι τεράστιοι, λόγω του απότομου ανάγλυφου.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, το μέρος επισκέπτονται τακτικά και εκδρομικά σκάφη από την Αστυπάλαια. Επίσης, οι Α/Γ θα φαίνονται ακριβώς απέναντι από την πρωτεύουσα του νησιού σε σχετικά κοντινή απόσταση. Οι συνέπειες στην εγχώρια οικονομία θα είναι προφανώς καταστροφικές. Παρόλα αυτά, αντιδράσεις στην Αστυπάλαια εναντίον του έργου δε φαίνεται να έχουν υπάρξει, το αντίθετο μάλιστα. Ο Δήμος Αστυπάλαιας έχει παραχωρήσει εδώ και χρόνια το νησί στην εταιρεία του αιολικού, μαζί με πολλά άλλα νησιά της περιοχής!

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;