27.8 C
Athens
Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022
ΑρχικήΝΕΡΟΗ ΕΥΔΑΠ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Νερού - Εβδομάδα δράσεων ενημέρωσης και...

Η ΕΥΔΑΠ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Νερού – Εβδομάδα δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Η 22α  Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Νερού, για την ΕΥΔΑΠ όμως, η ευαισθητοποίηση και η δράση σε θέματα νερού αποτελούν καθημερινή πραγματικότητα. Με προτεραιότητα την προστασία του νερού εκπονεί στρατηγικής σημασίας έργα βασισμένα στις αρχές της κυκλικής οικονομίας, διασφαλίζοντας στο μέγιστο, οφέλη για τον άνθρωπο, για την κοινωνία και το περιβάλλον.

Όπως κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου, η ΕΥΔΑΠ τιμά και τη φετινή χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Νερού διοργανώνοντας σειρά δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης το διάστημα από 21 έως 24 Μαρτίου 2022.

Με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη, την καινοτομία και το διάλογο με την κοινωνία των πολιτών, η ΕΥΔΑΠ υλοποιεί δράσεις με τη συμμετοχή φορέων, εκπαιδευτικών κοινοτήτων, νεοφυών επιχειρήσεων, εργαζομένων και πολιτών, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για το νερό του αύριο.

Με κεντρική εκδήλωση την ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Το νερό για την πόλη και η πόλη για το νερό» που θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22 Μαρτίου, με την υποστήριξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου Fiware4water, στο πλαίσιο της προσπάθειας δημιουργίας και ενίσχυσης δικτύων από όλον τον κόσμο για την προώθηση κοινών ιδεών σχετικά με το νερό, η ΕΥΔΑΠ φιλοδοξεί να ξεκινήσει μια δημιουργική ψηφιακή συζήτηση που θα ξεκινά από την ιστορία του νερού στην Αττική και θα προσεγγίζει τις πολυεπίπεδες προκλήσεις διαχείρισής του.

Οι παράλληλες δράσεις που θα πλαισιώσουν την κεντρική  εκδήλωση είναι:

  • 21 Μαρτίου: η ΕΥΔΑΠ παρουσιάζει στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μαραθώνα το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές ΣΤ’ δημοτικού με τίτλο «Σπάμε το φράγμα της Μηχανικής». Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τα μηχανικά επιτεύγματα που συνόδευσαν την κατασκευή του φράγματος του Μαραθώνα, τη μεγάλη επίδραση που έχει διαχρονικά το έργο στην ανάπτυξη της πόλης των Αθηνών, αλλά και να γνωρίσουν το έργο της ΕΥΔΑΠ για την παροχή ποιοτικού νερού στους κατοίκους του λεκανοπεδίου.
  • 23 Μαρτίου: Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ θα πραγματοποιήσουν δενδροφύτευση, στον Ασπρόπυργο στέλνοντας μήνυμα για τη σημασία του εθελοντισμού, τον ρόλο του νερού και των οικοσυστημάτων αλλά και την διασύνδεση που αυτά τα δύο έχουν.
  • 24 Μαρτίου: Απονομή των βραβείων διαγωνισμού καινοτομίας της ΕΥΔΑΠ σε νεοφυείς επιχειρήσεις, στο πλαίσιο του διαγωνισμού EYDAP Innovation challenge για την ανάπτυξη μηχανισμών οι οποίοι θα αναγνωρίζουν πιθανά μοτίβα κατανάλωσης και θα υλοποιούν μοντέλα πρόβλεψης και ανίχνευσης αποκλίνουσας συμπεριφοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το www.eydap.gr.

ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ & Η ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

DIGITAL ATHENS WATER FORUM

 

22 Μαρτίου 2022, 10:00 – 14:00

 

Πάρε μέρος στη μεγάλη δημόσια συζήτηση για το νερό στην Αθήνα

 

 

Την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, στις 22 Μαρτίου, η ΕΥΔΑΠ προσκαλεί πολίτες και φορείς της πόλης σε μια ανοιχτή ψηφιακή συζήτηση με τίτλο Το νερό για την πόλη και η πόλη για το νερό.

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια δράση της ΕΥΔΑΠ με τη συμμετοχή πολιτών, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Fiware4water, που διερευνά τη χρήση έξυπνων ψηφιακών εφαρμογών στον τομέα του νερού. To Forum έχει την υποστήριξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο της προσπάθειας δημιουργίας και ενίσχυσης δικτύων από όλον τον κόσμο για την προώθηση κοινών ιδεών σχετικά με το νερό.

Κατά τη διάρκεια της ψηφιακής εκδήλωσης Το νερό για την πόλη και η πόλη για το νερό θα υπάρξει μια δημιουργική συζήτηση που θα ξεκινά από την ιστορία του νερού στην Αττική και θα προσεγγίζει τις προκλήσεις διαχείρισης του νερού, το ζήτημα της ποιότητας, τις δυνατότητες επαναχρησιμοποίησης υδάτων, αλλά και την αξιοποίηση του μη πόσιμου νερού μέσα από την παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη διάσταση βιωσιμότητας, τις δράσεις μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και της ορθολογικής χρήσης του νερού μέσα από τις σύγχρονες τεχνολογίες και θα υπογραμμιστεί ο κοινωνικός χαρακτήρας του νερού.

Το Forum απευθύνεται όχι μόνον σε ειδικούς επιστήμονες, αλλά και σε περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους πολίτες και ανθρώπους που θέλουν να ενημερωθούν για τα τελευταία επιτεύγματα που αφορούν στο νερό, την κλιματική αλλαγή και τη βιωσιμότητα της πόλης και εφαρμόζονται ή σχεδιάζεται να εφαρμοσθούν το αμέσως επόμενο διάστημα από την ΕΥΔΑΠ και άλλους φορείς. Στη συζήτηση συμμετέχουν εκπρόσωποι από την ΕΥΔΑΠ, τον Δήμο Αθηναίων, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών και το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενώ θα ενθαρρύνεται η συμμετοχή του κοινού ζωντανά στην εκδήλωση, με ελεύθερη συζήτηση και ψηφιακά συμμετοχικά εργαλεία.

 

  • Ημερομηνία διεξαγωγής: Τρίτη 22 Μαρτίου 2022, 10.00 – 14.00
  • Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.
  • Για αναλυτικό πρόγραμμα και εγγραφή στην εκδήλωση πατήστε εδώ.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ