21 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΜουζάλας: Θα πω όχι στην δημιουργία hot spot 50.000 προσφύγων στην Αττική!...

Μουζάλας: Θα πω όχι στην δημιουργία hot spot 50.000 προσφύγων στην Αττική! Ανησυχητικό το δημοσίευμα του Spiegel

Ανησυχητικό χαρακτήρισε σήμερα  το δημοσίευμα του Spiegel για την πρόταση που έχουν διατυπώσει Βερολίνο και Κομισιόν για τη
δημιουργία κέντρου υποδοχής έως και 50.000 προσφύγων στην Αττική ο Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος δήλωσε άγνοια  για το θέμα και δήλωσε οτι: “αν τεθεί τέτοια πρόταση η ελληνική πλευρά θα πω όχι.”

“Κι εμείς το διαβάσαμε στο Spiegel. Δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία, από την πλευρά της Ελλάδας δεν υπάρχει τέτοια ιδέα. Είναι ανησυχητικό το δημοσίευμα με δεδομένο ότι σε λίγες ώρες αναχωρώ για τη μίνι Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό.

Πιθανώς να είναι μια πρόταση πανικού μπροστά στο ρεύμα των προσφύγων.

Στην Σύνοδο η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης θα είναι αρνητική. Έχουμε πει επανειλημμένα και εγώ και ο πρωθυπουργός ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τη χώρα μας ένα τεράστιο στρατόπεδο προσφύγων.

Η πρόταση αυτή δεν παίρνει καν υπόψη τον χώρο. Τι είναι η Ελλάδα; 60.000  άνθρωποι είναι ένα χωριό μεγάλο, είναι μια πόλη. Επίσης δεν υπάρχουν τέτοιοι χώροι. Μονάχα στην Ιορδανία υπάρχει ένας.

Δεν είναι οικονομικό το πρόβλημα ενός τέτοιου camp αλλά πολιτικό, κοινωνικό.

Αυτό που έχω συζητήσει η ελληνική κυβέρνηση και έχει τύχει της αποδοχής της ΕΕ και του ΟΗΕ είναι το σχέδιο για τους δύο χώρους φιλοξενίας για 8.000 – 10.000 ανθρώπους ο καθένας, στην Αττική και στη Μακεδονία.”

Μουζάλας: Θα πω όχι στην δημιουργία hot spot 50.000 προσφύγων στην Αττική! Ανησυχητικό το δημοσίευμα του Spiegel

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;