20.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΗ επανάσταση των δωρεάν διακοπών έρχεται από μία ελληνική startup - Στηρίξτε...

Η επανάσταση των δωρεάν διακοπών έρχεται από μία ελληνική startup – Στηρίξτε την crowdfunding καμπάνια ΕΔΩ

Το Lifekiy ιδρύθηκε το 2015 και είναι το πρώτο κοινωνικό δίκτυο παγκοσμίως, όπου άνθρωποι από όλο τον κόσμο δημιουργούν ομάδες, πραγματοποιούν ταξίδια, ζουν μοναδικές εμπειρίες και παράλληλα τους δίνει την δυνατότητα να τα χρηματοδοτήσουν. 

 

Όραμα της ομάδας είναι να εμπνεύσει και να παρακινήσει το κοινό να εκπληρώσει  τα όνειρα του και να ξεπεράσει κάθε περιορισμό που στέκεται εμπόδιο στην εκπλήρωση τους. Μέσω της πλατφόρμας μπορούν να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες, με τους ιδανικούς φίλους, εύκολα και γρήγορα, με ένα κλικ. Το επίσημο λανσάρισμα της πλατφόρμας πραγματοποιείται την Τρίτη, 31 Μαΐου 2016. 

 

Ένα επιχειρηματικό μοντέλο που διευκολύνει την ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών μεταξύ ιδιωτών έχει διατάραξη βιομηχανίες ανά τον κόσμο από το 1990. Μια εξέλιξη που προσφέρει ευρεία πρόσβαση σε εργαλεία, τεχνολογία, τεχνογνωσία και δίνει την ευκαιρία σε μικρές επιχειρήσεις, ακόμη και σε μη επαγγελματίες να προσεγγίσουν καταναλωτές.

 

Retail, Accommodation, Transportation Industries

 

Τεράστιες βιομηχανίες και αγορές έχουν ανατραπεί από το νέο επιχειρηματικό μοντέλο. 

 

 
 

Πώς λειτουργεί;

Η πλατφόρμα του Lifekiy αναδεικνύει δύο διαφορετικούς ρόλους για τους χρήστες της. Ο πρώτος ρόλος είναι αυτός του Διοργανωτή και ο δεύτερον του Συμμετέχοντα. Ένας χρήστης μπορεί είτε να διοργανώνει, είτε να να συμμετέχει, είτε και ταδύο σε διαφορετικές εμπειρίες. Οι δύο ρόλοι αλληλοεξαρτώνται και αλληλεπιδρούν στενά.

 

Παρακάτω συνοψίζεται ο ρόλος του Διοργανωτή:

 1. Οργάνωση Εμπειρίας

 

 2. Προσφορές & Προϋπολογισμός

 

Αναζήτηση προσφορών από παρόχους (πχ. ξενοδοχεία, ενοικιαστές κλπ.), επιλογή των καταλληλότερων και καθορισμός του προϋπολογισμού.

 

 3. Κριτήρια για ιδανικούς συνταξιδιώτες

 

Καθορισμός κριτηρίων για ιδανικούς συνταξιδιώτες και η δημιουργία ομάδας με βάση στοιχείων που εντοπίζονται στο προφίλ των χρηστών.

 

 

 

 7. Χρηματοδότηση εμπειρίας

 

Ο διοργανωτής κερδίζει την δωρεάν συμμετοχή του στην εμπειρία, επωφελούμενος από τις εκπτώσεις των παρόχων. 

 

Παρακάτω συνοψίζεται ο ρόλος του Συμμετέχοντα:

 

 1. Ταίριασμα με εμπειρίες & ομάδες

 

Με βάσει τα ενδιαφέρονται και τις προτιμήσεις του, ο συμμετέχοντας δέχεται προτάσεις για συμμετοχή σε εμπειρίες και ομάδες και επιλέγει. 

 

 2. Γνωριμία

 

Ο συμμετέχοντας γνωρίζει και αλληλεπιδρά με τους πιθανούς συνταξιδιώτες του και κάνει την τελική επιλογή εκείνων που επιθυμεί να μοιραστεί την                  ταξιδιωτική εμπειρία.

 

 3. Διαδικασία Πληρωμής

 

Το Lifekiy διασφαλίζει την ασφάλεια την διαδικασίας πληρωμής. Πρόκειται για την μέθοδο escrow. Συγκεκριμένα, είναι μια μεσεγγύηση, δηλαδή μία συμφωνία ανάμεσα σε δύο μέρη που ορίζει ένα τρίτο ανεξάρτητο μέρη να διαχειριστεί χρήματα εκ μέρος τους με συγκεκριμένους όρους. 

 

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ LIFEKIY

 

Ένα πρωτοποριακό μέσο, όπου ιδιώτες παρουσιάζουν ιδέες που σχετίζονται με μοναδικές εμπειρίες, τις οργανώνουν, τις προωθούν και τις ζουν με τους ιδανικούς συνταξιδιώτες. Το  Lifekiy επιβραβεύει τη δημιουργικότητα των διοργανωτών και τους δίνει την ευκαιρία να χρηματοδοτήσουν τις εμπειρίες τους και να ταξιδέψουν δωρεάν. Παράλληλα, οι υπόλοιποι χρήστες της πλατφόρμας έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ χιλιάδων ταξιδιωτικών εμπειριών και ομάδων. Tο Lifekiy τους ταιριάζει και τους προτείνει τις καλύτερες εμπειρίες και πιο ταιριαστές ομάδες, με βάση τις προτιμήσεις τους. Επιπλέον, τους δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουν και να επιλέξουν τους συνταξιδιώτες τους. 

 

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

 

Το Lifekiy ιδρύθηκε το 2015, όταν ο Κωνσταντίνος Χατζηπέτρου σκέφτηκε πόσο υπέροχο θα ήταν για κάποιον να έχει ένα όνειρο, να το ζήσει και να το μοιραστεί. Από τότε ο Κωνσταντίνος και ο συνιδρυτής του Αντώνης έχουν αρχίσει να χτίζουν το Lifekiy. Σήμερα η ομάδα του Lifekiy αριθμεί 5 μέλη με σκοπό το λανσάρισμα της πλατφόρμας στο ευρύτερο κοινό.

 

ΙΔΕΑ & ΟΡΑΜΑ

 

Είναι γενικά αποδεκτό πως στις μέρες μας οι άνθρωποι κατακλύζονται από υπέρμετρες υποχρεώσεις και δεν έχουν χρόνο να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους και να αποκτήσουν ταξιωτικές εμπειρίες. Έρευνες φανερώνουν πως αυτή η αναβλητικότητα οφείλεται κυρίως από την έλλειψη χρηματικών πόρων και στην συνέχεια από την έλλειψη ανθρώπων στη ζωή του με τους οποίους παρουσιάζουν κοινές προτιμήσεις και ενδιαφέροντα. 

 

Όραμα του Lifekiy είναι να εμπνεύσει και να παρακινήσει το κοινό να εκπληρώσει  τα όνειρα του και να ξεπεράσει κάθε περιορισμό που στέκεται εμπόδιο στην εκπλήρωση τους.

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

 

  • Καινοτόμο επιχειρηματικό μοντέλο:

 

 

Το Lifekiy είναι η πρώτη κοινωνική πλατφόρμα παγκοσμίως που δίνει πρόσβαση σε πατεναρισμένα εργαλεία σε ιδιώτες και τους επιτρέπει να προσεγγίζουν την κοινότητα του Lifekiy προσφέροντας τους μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες. 

 

 

  • Εξέλιξη στην βιομηχανία των ταξιδιών:

 

 

Το Lifekiy παρουσιάζει το μοντέλο του  share economy στην ταξιδιωτική βιομηχανία και αποσπά μεγάλο μέρος της αγοράς. 

 

 

  • Καινοτομικός τρόπος χρηματοδότησης ταξιδιών

 

 

Το Lifekiy είναι η πρώτη κοινωνική πλατφόρμα παγκοσμίως που επιτρέπει σε ιδιώτες να διοργανώσουν ταξιδιωτικές εμπειρίες, να επωφεληθούν από εκπτώσεις και να ταξιδέψουν δωρεάν.

 

 

  • Επανάσταση στα ταξίδια:

 

 

Το Lifekiy στοχεύει να είναι η πρώτη κοινωνική πλατφόρμα παγκοσμίως που επιτρέπει την πραγματοποίηση μοναδικών εμπειριών, το ταίριασμα των χρηστών και την δημιουργία ιδανικών ταξιδιωτικών ομάδων, εύκολα και με ασφάλεια. 

 

 

  • Προχωρημένη μέθοδος ταιριάσματος

 

 

Το Lifekiy είναι η πρώτη κοινωνική πλατφόρμα που παρέχει έναν μοναδικό τρόπο ταιριάσματος ανθρώπων, την δημιουργία ομάδων και χώρο για αλληλεπίδραση και γνωριμία πριν την πραγματοποίηση του ταξιδιού. Όλα αυτά με βάση τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα που έχουν δηλώσει ως χρήστες της πλατφόρμας.

 

 

  • Δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο κοινωνικό δίκτυο

 

 

Το Lifekiy είναι ιδιαίτερο καθώς επιτρέπει την δημιουργία πραγματικών σχέσεων, όχι εικονικών και απρόσωπων.

 

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

 

Στις 22 Μαρτίου, η ελληνική startup εταιρεία Lifekiy, άνοιξε τις πόρτες της μέσα από την Crowdfunding καμπάνια της, που φιλοξενηθεί στη σελίδα του IndieGoGo για ένα μήνα, ζητώντας την υποστήριξη του κοινού. Tο εγχείρημα της είναι να παρουσιάσει έναν επαναστατικό τρόπο πραγματοποίησης και χρηματοδότησης ταξιδιών, μέσα από την ηλεκτρονική της πλατφόρμα.

 

Η πλατφόρμα βρίσκεται στο τελικό στάδιο ανάπτυξης, λίγο πριν το επίσημο λανσάρισμα της. Σκοπός της είναι η παροχή ολοκληρωμένης εμπειρίας και η διασφάλιση μιας ευχάριστης διαδικτυακής περιήγησης. Βασισμένοι σε καινοτόμες μεθόδους και πρακτικές, η ομάδα του Lifekiy έχει τη δυνατότητα να ταιριάζει ανθρώπους που θα ήθελαν να επικοινωνήσουν και να βιώσουν κοινές εμπειρίες. 

 

Για να το πετύχει αυτό, η ομάδα του Lifekiy ζητά την υποστήριξη του κοινού μέσω της Crowdfunding καμπάνιας που πραγματοποιεί. Το κοινό μπορεί να βοηθήσει και να ανταμειφθεί με προσφορές που ξεπερνούν το 100% του ποσού που παρέχουν, δωρεάν ταξίδια, τιμητικούς τίτλους, πολλά προνόμια κλπ.

 

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα της καμπάνιας: https://igg.me/at/lifekiyproject.

 

Για να στηρίξετε το εγχείρημα πατήστε ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;