21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΤο "Περουβιανό Τείχος του Βερολίνου" χωρίζει τους πλούσιους από τους φτωχούς

Το “Περουβιανό Τείχος του Βερολίνου” χωρίζει τους πλούσιους από τους φτωχούς

Το δέκα μέτρων τείχος που βλέπετε δεν βρίσκεται ανάμεσα σε δύο χώρες αλλά ανάμεσα στους κατοίκους μίας χώρας.

Στο Περού βρίσκεται το τείχος της ντροπής που χωρίζει τους κατοίκους του σε πλούσιους και φτωχούς. Το “Περουβιανό Τείχος του Βερολίνου” όπως το αποκαλούν, χτίστηκε για να προστατεύει από τις κλοπές τους εύπορους κατοίκους στα περίχωρα της Λίμα.

enallaktikos.gr

Λίγο πιο μακριά, πέρα από το τείχος, οι κάτοικοι πρέπει να πληρώσουν για το πόσιμο νερό τους 80 σολ τον μήνα (περίπου 25 δολάρια) το οποίο πρέπει να μεταφέρουν μόνοι τους. Όπως λένε κάτοικοι, πολλές φορές πρέπει να στερηθούν άλλα βασικά είδη, για να μπορέσουν να αγοράσουν το νερό.

Οι άνθρωποι που ζουν σε αυτή την πλευρά του τείχους αντιμετωπίζουν συνθήκες ακραίας φτώχειας, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και σύστημα αποχέτευσης, με το 23% των παιδιών κάτω των οκτώ ετών να υποφέρει από χρόνιο υποσιτισμό.

Από τη μία πλευρά είναι οι κατοικίες με τεράστιους κήπους, πισίνες και πολυπληθές προσωπικό. Το τείχος που ολοκληρώθηκε το 2013, έχει φρουρούς σε κάθε είσοδο, είναι φτιαγμένο από σύρμα και τσιμέντο και χωρίζει τις γειτονιές του San Juan de Miraflores και Surco. Είχε ως στόχο να μειώσει την εγκληματικότητα, όμως πέτυχε το αντίθετο αποτέλεσμα. Τον τελευταίο καιρό έχουν εκφραστεί έντονες διαμαρτυρίες προκειμένου να γκρεμιστεί.

enallaktikos.gr
πηγή: dailymail.co.uk
enallaktikos.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;