15.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑπεργιακό μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα σήμερα και αύριο

Απεργιακό μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα σήμερα και αύριο

Η ξαφνική απόφαση της κυβέρνησης να φέρει εσπευσμένα μέσα στο Σαββατοκύριακο στη Βουλή το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο ώστε να έχει ψηφιστεί πριν την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup  τη Δευτέρα, προκάλεσε την άμεση αντίδραση των ενώσεων όλων των εργαζομένων. 

Από τις 6.00 το πρωί σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία. Στην απεργία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι.

Χωρίς δρομολόγια σήμερα και αύριο, μετρό, τρόλεϊ, τραμ, τρένο και προαστιακός, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς συμμετέχουν στην απεργία.

Οι  εργαζόμενοι στο μετρό κήρυξαν απεργία για την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου, ενώ ακυρώθηκαν όλα τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ώς και τα μεσάνυχτα της Κυριακής. 

Χωρίς τραμ θα μείνει η Αθήνα την Παρασκευή και το Σάββατο.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ, την Παρασκευή και το Σάββατο. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν στάσεις εργασίας την Κυριακή, από την έναρξη της βάρδιας ώς τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ώς τη λήξη της βάρδιας. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας για την Κυριακή τις ίδιες ώρες. 

Τετραήμερη  απεργία έχει κηρύξει και  η ΠΝΟ για όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου έως στις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου.

Η ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για κλιμάκωση της επίθεσης της κυβέρνησης, με ασήκωτους φόρους και χαράτσια, που επιβάλλονται στους εργαζομένους και στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα.

Η ΓΣΕΕ καλεί σε μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στις Γενικές Απεργίες και στα Συλλαλητήρια και ζητά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν κοινοβουλευτικά το πραξικόπημα της Κυβέρνησης.

«Όσο η κυβέρνηση αγνοεί την κοινωνία και τις ανάγκες της, όσο παραμένει προσηλωμένη σε μέτρα και πολιτικές που φτωχοποιούν τον ήδη ταλαιπωρημένο κόσμο της μισθωτής εργασίας, η απάντησή μας θα δίνεται στους δρόμους με συνεχή αγώνα», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Απεργιακό μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα σήμερα και αύριο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;