14.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΔιεθνής Αμνηστία: Να απαγορευτεί η διαφήμιση εργαλείων βασανισμού από την Ε.Ε

Διεθνής Αμνηστία: Να απαγορευτεί η διαφήμιση εργαλείων βασανισμού από την Ε.Ε

«Γιατί η ΕΕ πρέπει να απαγορεύσει την εμπορική διαφήμιση και προώθηση απάνθρωπου εξοπλισμού αστυνόμευσης και φυλάκισης» εξηγεί με λεπτομέρεια σε νέα έκθεσή της, η Διεθνής Αμνηστία.

Η  έκθεση αναφέρει ότι υπάρχουν νομικά «παραθυράκια» που έχουν επιτρέψει τη διαφήμιση και κάποιες φορές την επίδειξη σε εμπορικές εκθέσεις στην ΕΕ, εργαλείων βασανισμού, όπως ρόπαλα με καρφιά, χειροπέδες για αντίχειρες και ασπίδες με καρφιά, παρότι το εμπόριο αυτών των ειδών έχει ήδη απαγορευθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό «Απαγόρευση εμπορίου μέσων βασανισμού» της ΕΕ.

«Η πραγματικότητα είναι ότι είδη που στόχο έχουν να προκαλέσουν ανθρώπινο πόνο σε τρομακτικό επίπεδο εκτίθενται δημόσια σε εμπορικές εκθέσεις στην Ευρώπη και διαφημίζονται από τους κατασκευαστές τους.

Αυτό υπονομεύει κατάφωρα το πνεύμα του κανονισμού, ο οποίος απαγορεύει την εισαγωγή και εξαγωγή των εν λόγω ειδών σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει ότι κανένα άτομο ή εταιρεία δεν επωφελείται από το ειδεχθές εμπόριο βασανιστηρίων», δήλωσε η Iverna McGowan, Επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκών Θεσμών της Διεθνούς Αμνηστίας.

Διεθνής Αμνηστία: Να απαγορευτεί η διαφήμιση εργαλείων βασανισμού από την Ε.Ε

Πηγή: Διεθνής Αμνηστία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;