17.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΜια εξέταση αίματος έρχεται να βοηθήσει ανθρώπους με κατάθλιψη

Μια εξέταση αίματος έρχεται να βοηθήσει ανθρώπους με κατάθλιψη

Μετά από πολλά χρόνια ερευνών, Βρετανοί ερευνητές του King’s College London ανέπτυξαν  μια εξέταση αίματος που βοηθά τους γιατρούς να επιλέξουν το καλύτερο φάρμακο για ασθενείς με κατάθλιψη. 

Όσοι στην εξέταση αίματος  βρίσκονται θετικοί για φλεγμονή θα χρειαστούν πιο επιθετική θεραπεία από την αρχή, δήλωσαν. Το τεστ , εχει δοκιμαστεί  σε μικρό αριθμό εθελοντών , μόλις 140 ανθρώπων που έχουν κατάθλιψη. 

Η εξέταση αίματος που περιγράφεται στο περιοδικό International Journal of Neuropsychopharmacology  έχει την δυνατότητα να ερευνήσει  δυο δείκτες φλεγμονής:  MIF και ιντερλευκίνη 1β.

Στην έρευνα, ασθενείς με υψηλά επίπεδα αυτών των δεικτών δεν ήταν πιθανό να ανταποκρίνονται σε εκλεκτικούς αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης (SSRI) και σε τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά.

Ο ερευνητής, καθηγητής Carmine Pariante, δήλωσε ότι αυτή η γνώση θα μπορούσε να συμβάλλει στην κατάλληλη θεραπεία για τον ασθενή. 

Πρόσθεσε επίσης ότι  με το τεστ μπορεί να μη χρειάζεται να συνταγογραφούνται πολλά φάρμακα αν δεν είναι αναγκαία, ενώ οι γιατροί θα μπορούν να κρίνουν νωρίτερα εάν κάποιος τα έχει ανάγκη.

Μια εξέταση αίματος έρχεται να βοηθήσει ανθρώπους με κατάθλιψη

Από: iatronet.gr / International Journal of Neuropsychopharmacology.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;