15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΈκτακτη Σύνοδο Κορυφής χωρίς την Βρετανία

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής χωρίς την Βρετανία

Την Τετάρτηση 27 Ιουνίου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ συγκαλεί την πρώτη Σύνοδο Κορυφής χωρίς την Βρετανία για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Η σύνοδος κορυφής των «28» ξεκινά την Τρίτη το απόγευμα στις Βρυξέλλες. Ο Κάμερον αναμένεται ότι θα ενημερώσει τους υπόλοιπους 27 ομολόγους του κατά τη διάρκεια του δείπνου, ανέφερε ο Τουσκ σε επιστολή του στην οποία αναλύει την ατζέντα των συνομιλιών της συνόδου αυτής. 

Στη συνέχεια, ο Βρετανός πρωθυπουργός θα επιστρέψει στο Λονδίνο και την Τετάρτη, για πρώτη φορά, οι 27 πρόεδροι και πρωθυπουργοί θα συνεδριάσουν χωρίς αυτόν, σε μια «ανεπίσημη» συνάντηση. 

“Είναι μια ιστορική στιγμή, αλλά δεν είναι ώρα για υστερικές αντιδράσεις”, είπε ο Ντόναλντ Τουσκ, παραδεχόμενος πως το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος «δεν ήταν αυτό που θέλαμε».

“Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια ήταν τα δυσκολότερα στην ιστορία της ΕΕ, αλλά θυμάμαι ότι ο πατέρας μου έλεγε, ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό”.

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής χωρίς την Βρετανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;