17.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΤhe Longest Run: Μια ταινία για τoυς πρόσφυγες στις φυλακές ανηλίκων (ΒΙΝΤΕΟ)

Τhe Longest Run: Μια ταινία για τoυς πρόσφυγες στις φυλακές ανηλίκων (ΒΙΝΤΕΟ)

Η δημοσιογράφος του Al Jazeera, Μαριάνα Οικονόμου, επισκέφθηκε τις φυλακές στο Βόλο όπου κρατούνται ανήλικοι πρόσφυγες και κατέγραψε στιγμιότυπα από την καθημερινότητά τους. Oι περισσότεροι κρατούνται στη φυλακή κατηγορούμενοι για παράνομη διακίνηση προσφύγων όταν οι λαθρέμποροι τους άφησαν αβοήθητους στη θάλασσα
Στο ρεπορτάζ με τίτλο «The Longest Run»,  που έγινε ταινία, η δημοσιογράφος συνομιλεί με δύο έφηβα αγόρια  που άφησαν τα σπίτια τους στη Συρία για να γλυτώσουν  από τη βία και τις συγκρούσεις και κατέληξαν στις ελληνικές φυλακές. 
Η δημοσιογράφος, αφού μετά από έξι μήνες αντιπαραθέσεων με τις Αρχές, όπως λέει, κατάφερε τελικά να λάβει άδεια για να τραβήξει φωτογραφίες εντός των φυλακών ανηλίκων στο Βόλο, συνομιλεί με τον Γιασμίν, έναν 17χρονο από το βόρειο Ιράκ, και τον Αλσαλέχ, έναν 18χρονο Κούρδο από τη Συρία.
Ο Γιασμίν απειλήθηκε από έναν λαθρέμπορο που του είπε πως αν δεν οδηγήσει αυτός το σκάφος με τους πρόσφυγες κατά μήκος του Έβρου, τότε θα έπνιγε τον ξάδερφό του και τον μικρό ανιψιό του.
Οι γονείς των αγοριών ζουν σε εμπόλεμες ζώνες  υπό τη συνεχή απειλή των βομβαρδισμών και των επιδρομών από το Ισλαμικό Κράτος.
Στις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες, τα παιδιά ακούν τους γονείς τους να τους λένε  πως ακόμη ένας φίλος τους αποκεφαλίστηκε από το Ισλαμικό Κράτος, τους μιλάνε για την απελπιστική έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων.
Μετά από έξι μήνες στη φυλακή, το δικαστήριο αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο με περιοριστικά μέτρα τον Γιασμίν. Απαγορεύεται να φύγει από την Ελλάδα και τώρα επιβιώνει στην Αθήνα χωρίς χρήματα, καταφύγιο ή οποιαδήποτε στήριξη από το κράτος.
Μεταξύ των επιλογών του είναι ή να φύγει παράνομα από την Ελλάδα  ή να μείνει και να προσπαθήσει να βρει μια παράνομη δουλειά ή να ενταχθεί σε κάποια εγκληματική συμμορία ή να γίνει θύμα εμπορίας ανθρώπων. 
Η ταινία της δημοσιογράφου, The Longest Run, γυρίστηκε στο περιορισμένο περιβάλλον μιας φυλακής ανηλίκων, με φόντο τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή.
Τhe Longest Run: Μια ταινία για τoυς πρόσφυγες στις φυλακές ανηλίκων (ΒΙΝΤΕΟ)
Πηγή: aljazeera.com
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;