12 C
Athens
Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θέρμης

E-mail: info@kialli.gr Tηλ.: 2310465353

2ο χλμ Θέρμης - Τριαδίου, Θέρμη 570 01, Ελλάδα

http://www.kialli.gr/ https://www.facebook.com/SynavliaKIALLY
“Γιατί ένα Κοινωνικό Ιατρείο στη Θέρμη; Σχεδόν οι μισοί Έλληνες δεν έχουν πλέον πρόσβαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Δημιουργήσαμε το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θέρμης (ΚΙΑΛΛH) που παρέχει δωρεάν πρωτοβάθμια περίθαλψη σε όλους τους ανασφάλιστους. 
Είναι το δικό μας αυτόνομο εγχείρημα των πολιτών των περιοχών Θέρμης και Μίκρας. 
Ο Δήμος Θέρμης συνέβαλε στην προσπάθεια παρέχοντας τους χώρους στέγασης του ΚΙΑΛΛH. 
Όλοι μας, εθελοντές γιατροί, νοσηλευτές, γραμματειακό και τεχνικό προσωπικό πιστεύουμε στην αλληλεγγύη των πολιτών, στην αυτοοργάνωση, στη δυνατότητα να αλλάξουμε τα πράγματα όλοι μαζί.
Δεν περιμένουμε σωτήρες. Αρνούμαστε τη μιζέρια του καναπέ, τον κανιβαλισμό του «καθένας για τον εαυτό του», την εύκολη απάντηση του ότι «για όλα φταίνε οι μετανάστες».

Εγγυόμαστε μόνο για την προσπάθεια. Είναι αδύνατο και δεν επιδιώκουμε να υποκαταστήσουμε το κράτος που αποσύρεται από τις στοιχειώδεις συνταγματικά κατοχυρωμένες υποχρεώσεις του παροχής υγειονομικής περίθαλψης. 
Ότι κάνουμε αναφέρεται σε εμάς και τις ανάγκες μας, τωρινές ή μελλοντικές. Δεν ρωτάμε για ποιον χτυπά η καμπάνα, αν δεν δράσουμε η καμπάνα θα χτυπήσει αύριο και για εμάς. 
Αναλαμβάνουμε την προσωπική μας ευθύνη για μας και τα παιδιά μας! 
Στεκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας που είναι αποκλεισμένοι από το σύστημα υγείας.
Ελάτε μαζί μας: έχουμε ανάγκη από επιπλέον γιατρούς και νοσηλευτές, δωρεές υγειονομικού υλικού και φαρμάκων, χρηματικές δωρεές, προσφορά έστω και 2 ωρών εθελοντικής εργασίας.” 
Ποια είναι η σχέση του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θέρμης με το Δήμο Θέρμης; 
Ο Δήμος Θέρμης παρέχει το χώρο στέγασης βάσει απόφασης της ΔΕΠΠΑΘ και προσωρινά παρέχει ηλεκτροδότηση και υδροδότηση. Συνεργείο του Δήμου συνέβαλε μερικώς και στις εργασίες ανακατασκευής του χώρου (έβαψε τμήμα του χώρου). 
Η συντριπτική πλειοψηφία των εργασιών ανακατασκευής του χώρου έγιναν από συνεργεία εθελοντών με υλικά που προέκυψαν από χορηγίες προς το Σύλλογο Φίλων του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θέρμης.
Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θέρμης εκτιμά τη συμβολή του Δήμου που με αυτόν τον τρόπο έμπρακτα αποδεικνύει το ενδιαφέρον του για την πρωτοβάθμια περίθαλψη των πολιτών. 
Σε κάθε περίπτωση το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θέρμης συνιστά μια αυτοδύναμη, ανεξάρτητη και αυτόνομη πρωτοβουλία ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ. 
Σε θεσμικό επίπεδο, ο ΜΟΝΟΣ φορέας που εκπροσωπεί το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θέρμης είναι ο Σύλλογος Φίλων Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θέρμης που λειτουργεί με έγκριση του Πρωτοδικείου.”

Μετά από 11 μήνες δουλειάς, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θέρμης λειτουργεί πλέον κανονικά. 
Το Ιατρείο είναι ένα αυτόνομο εγχείρημα πολιτών που παρέχει δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα σε όλους τους ανασφάλιστους.
Ο Δήμος Θέρμης παρέχει τους χώρους στέγασης και την ηλεκτροδότηση του Ιατρείου που βρίσκεται δίπλα στο συγκρότημα κλειστών γυμναστηρίων στο (2ο χλμ. οδού Θέρμης–Τριαδίου). Υπάρχει στάση των γραμμών λεωφορείων 67 και 67Α του ΟΑΣΘ λίγα μέτρα από το Ιατρείο.
Το Ιατρείο εξυπηρετεί παθολογικά και παιδιατρικά περιστατικά σε τακτική βάση στα δικά του εσωτερικά ιατρεία και παράλληλα στηρίζεται σε ένα εξωτερικό δίκτυο αλληλέγγυων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στα οποία θα παραπέμπει εφόσον υπάρχει δυνατότητα. 
Οι εμπλεκόμενοι στο Ιατρείο δρουν έχοντας ως γνώμονα την κοινωνική αλληλεγγύη και με την πεποίθηση ότι η υγεία είναι ύψιστο κοινωνικό αγαθό.
Λειτουργεί μόνο με ραντεβού, Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00πμ–12.00μμ και 17.00μμ-20.00μμ

Καλέστε στο 2310465353. 

Για κάθε άλλη επικοινωνία επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Επείγουσες ανάγκες του ιατρείου
Σακχαρόμετρο και αναλώσιμα
Σετ οφθαλμοσκόπιο
Σφυράκι νευρολόγου
Γλωσσοπίεστρα αποστειρωμένα
Γάζες
Ελαστικοί επίδεσμοι
Σύριγγές 5 και 10 cc
Γάντια μιας χρήσης
Ψαλίδια σετ
Hansaplast
Υλικά τοπικής αποστείρωσης εκδορών, αντισυπτικό
Βαμβάκι
Χαρτί επίστρωσης σε εξεταστική κλίνηΖυγαριά
Παιδιατρικό πιεσόμετρο
Σετ οφθαλμοσκόπιο – ωτοσκόπιο
Γλωσσοπίεστρα αποστειρωμένα
Βρεφοζυγαριά
Στηθοσκόπιο
Θερμόμετρο
Κυτίο βελόνων
Ρινοσκόπιο”Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θέρμης είναι δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Θεσσαλονίκη και παρέχει δωρεάν περίθαλψη σε ανασφάλιστους.

Most Popular

echo ‘’ ;