Οι δύο από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο προωθούν ιδέες αντιμετώπισης του μεγάλου ζητήματος των αστέγων προτείνοντας τη μετατροπή των εγκαταστάσεων διοίκησης του Twitter σε ένα καταφύγιο αστέγων.
Ο ιδρυτής της Amazon.com Inc Τζεφ Μπέζος υποστήριξε χθες, Κυριακή, την ιδέα αυτή, την οποία έθεσε αρχικά ο Έλον Μασκ, ο οποίος έγινε πρόσφατα ο μεγαλύτερος μέτοχος του Twitter, για τη μετατροπή των γραφείων διοίκησης της αναφερόμενης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης στο Σαν Φρανσίσκο σε ένα καταφύγιο αστέγων, καθώς λίγοι άνθρωποι εργάζονταν εκεί στη διάρκεια της πανδημίας.
Ο Μπέζος ανάρτησε στο Twitter την ηλεκτρονική διεύθυνση ενός άρθρου από το blog τεχνολογίας GeekWire που είχε αναρτηθεί τον Μάιο του 2020 σχετικά με το κτίριο φιλοξενίας άστεγων οικογενειών με οκτώ ορόφους, που βρίσκεται δίπλα στο κτίριο διοίκησης της εταιρίας στο Σιάτλ. Ο Μπέζος δήλωσε ότι η πρωτοβουλία αυτή δούλεψε καλά και διευκολύνει τους εργαζόμενους που θέλουν να προσφέρουν εθελοντική εργασία.
Or do portion. Worked out great and makes it easy for employees who want to volunteer. https://t.co/r0dZWsMxWT https://t.co/NbUNl1bkJ3
— Jeff Bezos (@JeffBezos) April 10, 2022
Ο ίδιος πρότεινε επίσης την μετατροπή τουλάχιστον ενός τμήματος των γραφείων διοίκησης του Twitter αν όχι το σύνολο τους, σε κέντρο φιλοξενίας αστέγων. Ο Μασκ συμφώνησε με την ιδέα αυτή σε μία άλλη ανάρτησή του χαρακτηρίζοντας την “Καλή ιδέα.”
Ο Μασκ, που έχει περισσότερους από 81 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter, ενεργοποίησε μία δημοσκόπηση το Σάββατο ζητώντας από τους χρήστες να ψηφίσουν εκφράζοντας την γνώμη τους σχετικά με τη μετατροπή του κτιρίου διοίκησης του Twitter.
Convert Twitter SF HQ to homeless shelter since no one shows up anyway
— Elon Musk (@elonmusk) April 10, 2022
Στη δημοσκόπηση αυτή ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο χρήστες, σε χρονικό διάστημα μικρότερο της μιας ημέρας, με ποσοστό μεγαλύτερο από το 90% να ψηφίζουν θετικά.
Ο Μασκ είναι εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla Inc, ενώ ο ίδιος προχωρεί συχνά σε αναρτήσεις σχετικά με την εταιρία του και άλλα ζητήματα. Ο ίδιος είναι γνωστό ότι προκαλεί σύγχυση στους χρήστες σχετικά με το αν αστειεύεται ή όχι.
Ωστόσο, αυτή τη φορά, ο Μασκ ξεκαθάρισε ότι δεν επρόκειτο για ένα αστείο. “Είμαι σοβαρός για το ζήτημα και το αναφέρω” ανέφερε σε μία χθεσινή ανάρτησή του σχετικά με το ίδιο θέμα.
Μία ξεχωριστή χθεσινή δημοσκόπηση από τον Μασκ ρωτούσε τους χρήστες αν το γράμμα “w” θα πρέπει να αφαιρεθεί από τη λέξη “Twitter” δίνοντας την επιλογή ψήφου με ένα “ναι” και “φυσικά”.
Ο Μασκ πρότεινε το Σάββατο μία σειρά αλλαγών στην προνομιακή συνδρομητική υπηρεσία του Twitter (Blue premium), συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της τιμής της, της απαγόρευσης της προβολής διαφημίσεων, αλλά και της παροχής της δυνατότητας πληρωμής στο κρυπτονόμισμα dogecoin.
Ο Ελον Μασκ αρνήθηκε τη θέση στο Δ.Σ. της Twitter
Ο Μασκ αποφάσισε να μην γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Twitter, όπως ανέφερε σε μία χθεσινή ανάρτησή του ο Παράγκ Αγκραουάλ διευθύνων σύμβουλος της αναφερόμενης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης.
Elon has decided not to join our board. I sent a brief note to the company, sharing with you all here. pic.twitter.com/lfrXACavvk
— Parag Agrawal (@paraga) April 11, 2022
Στον ίδιο, που δημοσιοποίησε ότι έχει στην κατοχή του ποσοστό 9,2% των μετοχών του Twitter πριν από λίγες ημέρες, προσφέρθηκε μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο το Σάββατο.
Ωστόσο, “ο Έλον έκανε γνωστό το ίδιο πρωινό ότι δεν θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο”, ανέφερε ο Αγκραουάλ σε μία ανάρτησή του στο Twitter.
Γιατί ήθελαν τον Μασκ στο ΔΣ του Twitter
Το Twitter ήθελε τον Έλον Μασκ στο Διοικητικό Συμβούλιο για να μην κάνει ότι και στην Tesla.
Η θέση του διοικητικού συμβουλίου περιλαμβάνει συμφωνία που θα εμπόδιζε τον Μασκ να συγκεντρώσει περισσότερο από 15% μετοχών και να προσπαθήσει να αναλάβει την εταιρεία, όπως έκανε όταν απέκτησε τον έλεγχο της Tesla.