22.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΚαθηγητής Johns Hopkins Π. Γαλιατσάτος: Ελπίζω να μην μας κρύβουν κάτι για...

Καθηγητής Johns Hopkins Π. Γαλιατσάτος: Ελπίζω να μην μας κρύβουν κάτι για τη Σαγκάη

Έντονα προβληματισμένος για την πρωτόγνωρη σκληρότητα του lockdown που έχει επιβληθεί στη Σαγκάη εμφανίστηκε ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος καθηγητής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ Παναγής Γαλιατσάτος.

Συγκεκριμένα, ο Παναγής Γαλιατσάτος εξέφρασε την ελπίδα να είναι «θέμα πολιτισμού» αυτά που συμβαίνουν, και όχι η Κίνα να κρύβει μια νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Καθηγητής Johns Hopkins Π. Γαλιατσάτος: Ελπίζω να μην μας κρύβουν κάτι για τη Σαγκάη

«Βρίσκω πολύ περίεργο τι συνέβη στη Σαγκάη. Είμαστε δύο χρόνια τώρα μέσα στην πανδημία. Και η επιστήμη, η έρευνα έχουν φτάσει σε μια στιγμή που ξέρουμε πώς να ζήσουμε με τον covid και ξέρουμε να τον “κρατήσουμε” σαν ένα κρύωμα», τόνισε αρχικά ο πνευμονολόγος στον ΣΚΑΪ.

«Έχουμε εμβόλια, φάρμακα, μάσκες… Αυτά που βλέπουμε στη Σαγκάη, πολλοί γιατροί φίλοι μου λένε ότι είναι πολύ παράξενο… Αυτά τα κάνεις στην αρχή που είχαμε φόβο, δεν ξέραμε τι ήταν ο ιός τι κακό θα μάς έκανε. Μια υπόθεση είναι ότι έτσι είναι ο πολιτισμός τους δεν θέλουν ούτε νέα κρούσματα ούτε έναν ασθενή, το έχουμε δει αυτό στην Κίνα πολλές φορές. Η άλλη υπόθεση είναι: μήπως έχει γίνει κάτι που δεν μάς το λένε; Δύο χρόνια πριν αυτό είδαμε με τον covid (με ανακοινώσεις) μέσω των γιατρών στο ίντερνετ. Μήπως υπάρχει νέα μετάλλαξη και δε μας το λένε. Ελπίζω να είναι το πρώτο, ο πολιτισμός τους, αλλά είναι πολύ περίεργο, δεν χρειάζονται αυτά, έχουμε τα εργαλεία να ζήσουμε με τον covid», πρόσθεσε.

«Είναι ο πολιτισμός τους ή μήπως κάτι χειρότερο θα βγει; Δε θέλω να πιστεύω ότι πάλι μας κρύβουν, για δεύτερη φορά σε δυο χρόνια, κάποιο άλλο μυστικό. Αυτό ελπίζω», σημείωσε ο Παναγής Γαλιατσάτος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;