17.2 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ1ο βραβείο στο διαγωνισμό Καινοτομίας κέρδισε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

1ο βραβείο στο διαγωνισμό Καινοτομίας κέρδισε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

   Το έξυπνο κοντέινερ «CargOps» των φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κέρδισε το 1ο βραβείο του διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up» του ΣΕΝ/JA Greece σε συνεργασία με την MetLife. Πρόκειται για ένα «έξυπνο κοντέϊνερ», που μπορεί να ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη του εμπορεύματος αλλά και το μεταφορέα για τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας των μεταφερόμενων προϊόντων σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής μέχρι να φθάσει στον πελάτη αλλά και να εκπέμπει σήμα κινδύνου στην περίπτωση που υπάρξει παραβίαση ή παρέκκλιση από το προκαθορισμένο δρομολόγιο. 

 Οι φοιτητές του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλης Γεωργόπουλος, Νικόλας Δουρελιάδης, Παναγιώτης Καζαντζής και Βαγγέλης Ποταμιάνος αποτελούν τα στελέχη της «CargOps».

    «Πολλές χιλιάδες κοντέινερ χάνονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο τεχνολογικός διευθυντής της φοιτητικής εταιρείας, CargOps, Νικόλας Δουρελιάδης, και τόνισε: «Μια εφαρμογή σαν τη δικιά μας που θα μπορεί να εξασφαλίζει την παρακολούθηση και την ασφαλή άφιξη των προϊόντων είναι κάτι που λείπει από την αγορά. Είμαστε ενθουσιασμένοι που καταφέραμε να πείσουμε ότι η ιδέα μας είναι καινοτόμα, με παγκόσμια προοπτική και να κερδίσουμε το 1ο βραβείο του Ελληνικού Διαγωνισμού του ΣΕΝ/Junior Achievement Greece. Θα βάλουμε τα δυνατά μας να διακριθούμε και στον Ευρωπαϊκό Φοιτητικό Διαγωνισμό “Εnterprise Challenge 2018” του Junior Achievement Europe που θα πραγματοποιηθεί στη Ρίγα της Λετονίας στις 25-27 Ιουνίου 2018».

   «Μας εντυπωσίασε η εφαρμογή “CargOps” καθώς λύνει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα του παγκόσμιου εμπορίου με τη χρήση της τελευταίας τεχνολογίας Internet of Things», δήλωσε η Επίτιμη Πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece και επικεφαλής της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού «JA Start Up 2018», Λίτσα Παναγιωτοπούλου. «Λειτουργεί με αισθητήρες και λήψη δεδομένων μέσω κινητού τηλεφώνου έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν τον έλεγχο του εμπορεύματος και να μπορούν να παρέμβουν άμεσα σε περίπτωση προβλήματος. Η ομάδα έχει πολύ θετική ενέργεια και πάθος για την ιδέα της και για αυτό είμαι πολύ αισιόδοξη ότι θα διακριθεί και στην Ευρώπη».

   Το 2ο βραβείο του διαγωνισμού «JA Start Up», κέρδισε η ομάδα «Εvent-or» από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Οι φοιτητές Γιάννης Χαρχαντής, Χρυσάνθη Μπόντη, Δέσποινα Παναγιωτίδου, και Ευαγγελία Τσακούμη δημιούργησαν την «Εvent-or», μια καινοτόμα πλατφόρμα σχεδιασμού και συμβουλευτικής για την υλοποίηση εκδηλώσεων στην οποία μεταξύ άλλων προτείνονται κατάλληλοι επαγγελματίες ή αναλαμβάνεται εξ ολοκλήρου η υλοποίηση της διοργάνωσης γρήγορα και με εγγύηση επιτυχίας.

   Το 3ο βραβείο του διαγωνισμού «JA Start Up» απονεμήθηκε στην ομάδα «R-Boost», του Συλλόγου Αποφοίτων του ΣΕΝ/JA Greece. Ο Νίκος Γκολιόπουλος και ο Κωνσταντίνος Γλύνης, φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, δημιούργησαν την «R-Boost» μια πρωτοποριακή υπηρεσία ανακύκλωσης που την περιγράφουν ως «Uber» για ανακυκλώσιμα απορρίμματα. Πρόκειται για μια εφαρμογή που οργανώνει την ανακύκλωση στην Ελλάδα με μια κατ΄ οίκον υπηρεσία παραλαβής των ανακυκλώσιμων και μεταφοράς τους στα κατάλληλα πιστοποιημένα εργοστάσια με ανταποδοτικά οφέλη.

  Στην 4η και 5η θέση διακρίθηκαν οι ομάδες «Giarduino» (ΟΠΑ) και «Techsplash.gr» (ΟΠΑ), αντίστοιχα. Οι νικητές του πρώτου και του δεύτερου βραβείου κέρδισαν συμμετοχή απ’ ευθείας στο 2ο στάδιο του διαγωνισμού «i-bank» της Εθνικής Τράπεζας. 

   «Φέτος οι ιδέες ήταν πιο έξυπνες και πιο καινοτόμες από κάθε άλλη χρονιά», δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ της MetLife, Σταύρος Μιχαηλίδης. «Χαιρόμαστε πάρα πολύ στην MetLife που οι φοιτητές είναι ενεργοποιημένοι και αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο τις μεγάλες ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται, όπως είναι αυτός ο διαγωνισμός “JA Start Up” με σημαντική Ευρωπαϊκή διάσταση. Το ΣΕΝ/JA Greece και η MetLife -μέσω του παγκόσμιου προγράμματος της εταιρείας, το “Life Changer”- γράφουν ιστορία στην Ελλάδα τα τελευταία 4 χρόνια. Μαζί έχουμε σχέδια να κάνουμε τη διαφορά για τη νέα γενιά στη χώρα μας».

   Σε όλες, και τις 11 φοιτητικές ομάδες που διαγωνίσθηκαν, απονεμήθηκαν έπαινοι συμμετοχής από τα στελέχη του ΣΕΝ/JA Greece καθώς και το πολύ χρήσιμο εργαλείο για τους startuppers και νέους επιχειρηματίες, το εγχειρίδιο Toolkit των Start-Ups της Επιτροπής ΕΙΕ του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Το διαγωνισμό «JA Start Up» διοργάνωσαν ο Learning Director του ΣΕΝ/JA Greece Μάνος Παυλάκης και η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων Eλένη Χελιώτη, υπό την εποπτεία του Γενικού Διευθυντή Αργύρη Τζικόπουλου. 

   Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και το πρώτο βραβείο απένειμε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Πλαίσιο», Γιώργος Γεράρδος.

1ο βραβείο στο διαγωνισμό Καινοτομίας κέρδισε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

1ο βραβείο στο διαγωνισμό Καινοτομίας κέρδισε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;