31 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ76 χρόνια απο την απελευθέρωση: Δεν μας χρωστάνε οι ναζί, η Γερμανία...

76 χρόνια απο την απελευθέρωση: Δεν μας χρωστάνε οι ναζί, η Γερμανία μας χρωστάει τις πολεμικές αποζημιώσεις

12 Οκτωβρίου 1944: Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΖΥΓΟ!

3 Οκτωβρίου 1990: Η Γερμανία επανενώνεται αλλά συνεχίζει να αποφεύγει την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της!

76 χρόνια μετά ο αγώνας για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ!

 

Αναλυτικά:

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

https://esdoge.gr/

 

Αθήνα 11 Οκτωβρίου 2020

76 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

Η φετινή επέτειος της απελευθέρωσης της Ελλάδας από τον ζυγό της ναζιστικής Γερμανίας και του Άξονα, ένα επίτευγμα του αγώνα των Συμμάχων και της Εθνικής μας Αντίστασης, συμπίπτει με την ιστορική καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Στις 12 Οκτώβρη 1944 η Αθήνα γιόρτασε την απελευθέρωσή της με ένα πρωτόγνωρο ξέσπασμα χαράς και λύτρωσης.

Σήμερα, στην 76η επέτειο της λήξης της Κατοχής επικρατεί, δικαίως, το καθολικό αίσθημα ανακούφισης του Ελληνικού Λαού για την καταδίκη των εγκληματιών – υμνητών του Χίτλερ.

Όμως αυτές τις ιστορικές στιγμές για τη Δημοκρατία δεν ξεχνάμε ότι 76 χρόνια από τη λήξη της Κατοχής και 30 χρόνια από την επανένωση της Γερμανίας η σπουδαία συμβολή της Ελλάδας στον αγώνα ενάντια στον ναζισμό και τον φασισμό δεν έχει ακόμη δικαιωθεί καθώς δεν έχουν ακόμη αποδοθεί οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα για τις μαζικές σφαγές, τα Ολοκαυτώματα, την λεηλασία του πλούτου και την καταστροφή της χώρας μας από τα κατοχικά γερμανικά στρατεύματα.

Παρά το γεγονός ότι το κόστος της γερμανικής επανένωσης εν πολλοίς επωμίστηκαν τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας (Ο.Δ.Γ.) παραμένει πεισματικά αδιάλλακτη και αλαζονική σε ό,τι αφορά στις δικές της υποχρεώσεις.

Δείχνει ασέβεια και αγνωμοσύνη στην Ελλάδα, που με την Αντίσταση και τη θυσία του λαού της συνέβαλε σημαντικά στην απαλλαγή και της ίδιας της Γερμανίας από τον εφιάλτη του ναζισμού, κάτι που πάντα τόνιζε ο Μανώλης Γλέζος.

Η Ο.Δ.Γ. συνεχίζει να καταπατά την ίδια της την υπογραφή στη Συνθήκη του Λονδίνου του 1953 και τις ρητές υποχρεώσεις που ανέλαβε.

Μία Διεθνή Συνθήκη, που μεγαλόψυχα συνυπέγραψε η καθημαγμένη από τον Πόλεμο και την Κατοχή Ελλάδα, δίνοντας στην ηττημένη του πολέμου και υπεύθυνη για την πρόκλησή του Γερμανία, τη δυνατότητα να επουλώσει τις πληγές της και να οικοδομήσει ένα πανίσχυρο οικονομικό μοντέλο, που της προσδίδει σήμερα και μεγάλη πολιτική ισχύ.

Υπενθυμίζουμε ότι η τότε Ο.Δ.Γ. (Δυτική Γερμανία όπως ήταν γνωστή), της οποίας η μεταπολεμική ύπαρξη και ραγδαία ανάπτυξη πάτησε πάνω στη μεγαλοψυχία των θυμάτων του Ναζισμού, από το 1949 έως το 1990 επικαλούνταν την ύπαρξη δύο χωριστών γερμανικών κρατών προκειμένου να μην καταβάλλει τις γερμανικές οφειλές στην πατρίδα μας.

Το επιχείρημα αυτό έπαψε να υφίσταται με την ενοποίηση της Γερμανίας, που τέθηκε σε ισχύ στις 3 Οκτωβρίου 1990.

Όμως η ενιαία πλέον Ο.Δ. της Γερμανίας – καθολικός διάδοχος πέραν κάθε αμφιβολίας του Γ’ Ράιχ – κουνά το δάχτυλο στους Λαούς της Ευρώπης περί τήρησης των κανόνων και των συμφωνηθέντων ενώ η ίδια εξακολουθεί να καταπατά τους κανόνες και τα συμφωνηθέντα μην αποδίδοντας τις οφειλές της προς τον ελληνικό λαό.

Διαπράττει, έτσι, ύβριν απέναντι στην Ελλάδα και διαιωνίζει τις φοβερές ηθικές και υλικές συνέπειες των ναζιστικών εγκλημάτων στον Λαό μας.

Η επονείδιστη αυτή στάση της Ο.Δ.Γ. επιβαρύνεται από τις νεοαποικιοκρατικού χαρακτήρα μεθοδεύσεις της Γερμανικής Κυβέρνησης («ελληνογερμανική συνέλευση», «ελληνογερμανικό ταμείο για το μέλλον», «ελληνογερμανικό ίδρυμα νεολαίας»).

Πρόκειται για ένα ανθελληνικό και αντιδημοκρατικό εγχείρημα με στόχο τη διείσδυση στους μαρτυρικούς τόπους, την αναθεώρηση της Ιστορίας και την υπονόμευση της διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών.

Απέναντι σε αυτή την περιφρονητική προς τον Ελληνικό Λαό, το Δίκαιο και την Ιστορία στάση της Γερμανικής Κυβέρνησης έχουμε την ανιδιοτελή και συγκινητική υποστήριξη Γερμανών πολιτών και συλλογικοτήτων, που μετέχουν στον κοινό μας αγώνα για Δικαιοσύνη κι Αποζημίωση.

Οι Γερμανοί συναγωνιστές μας επιθυμούν να λυτρωθεί η χώρα τους από το άγος των εγκλημάτων της ναζιστικής Γερμανίας και να υψώσει βαθιές διαχωριστικές γραμμές απέναντι στον ναζισμό, που απειλεί να επανακάμψει στη Γερμανία κι ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Ελληνική Δημοκρατία είναι υποχρεωμένη να τιμήσει εμπράκτως την ιστορική απόφαση της Βουλής των Ελλήνων της 17ης Απριλίου 2019 και να απαιτήσει με όλα τα διαθέσιμα πολιτικά και νομικά μέσα, ακόμα και με μονομερείς ενέργειες, την απόδοση Δικαιοσύνης στον ελληνικό λαό και την καταβολή του συνόλου των οφειλών της Γερμανίας στην Ελλάδα.

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής ας αποτελέσει την αρχή για την οριστική καταδίκη του ναζισμού και τον θρίαμβο της δημοκρατικής και ειρηνικής συνύπαρξης του Ελληνικού και του Γερμανικού Λαού, αλλά και όλων των Λαών της Ευρώπης, στα στέρεα θεμέλια της Μνήμης, της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας.

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

https://esdoge.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;