17.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣ"Εντάξει με τη ΧΑ, αλλά δεν λέτε τίποτα για τη Μαρφίν, για...

“Εντάξει με τη ΧΑ, αλλά δεν λέτε τίποτα για τη Μαρφίν, για τη μητέρα του Κατσίφα, για τα δυο παιδιά που δολοφονήθηκαν” … Του Κώστα Νικολάου

Του Κώστα Νικολάου Kostas Nikolaou
 

 

 

 

ΕΤΣΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΠΙΑ ΤΑ ΣΥΚΑ: ΣΥΚΑ, ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΑΦΗ: ΣΚΑΦΗ*
Ανθολογώντας απόψεις και επιχειρήματα κατά δήλωση μη-φασιστών σχετικά με τη δίκη της ΧΑ, στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο:
“Τι δουλειά έχουν οι συγκεντρώσεις έξω από το δικαστήριο; – Εμποδίζουν τη δικαιοσύνη να αποφασίσει ανεπηρέαστη – Καλά η δίκη της ΧΑ, ο κόκκινος φασισμός πότε θα δικασθεί; – Το ΚΚΕ δεν είναι εγκληματική οργάνωση; – Εντάξει με τη ΧΑ, αλλά δεν λέτε τίποτα για τη Μαρφίν, για τη μητέρα του Κατσίφα, για τα δυο παιδιά που δολοφονήθηκαν …”

Μια απόπειρα ανθολόγησης της ομιλίας του Κ. Πλεύρη στη δίκη της ΧΑ εντοπίζει τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα και απόψεις: σχεδόν λέξη προς λέξη.

Κάποιοι και κάποιες χρειάζεται να ξαναδούν τον τρόπο σκέψης και τον λόγο τους, αν τους ενδιαφέρει βέβαια.
 
Αν όχι, ας ξέρουν ότι αυτο-καρφώνονται.

Η παρουσία του Κ. Πλεύρη στη δίκη ήταν απολύτως απαραίτητη: είναι αυτός που έχει χαρακτηριστεί, ακόμη και από εφημερίδες του συντηρητικού πολιτικού χώρου, ως «ναζιστής», «πατέρας του ελληνικού νεοφασισμού» και «θεωρητικός του φασιστικού χώρου».

Η οργάνωση Κ4Α (Κόμμα 4ης Αυγούστου), που ίδρυσε το 1965 τροφοδότησε θεωρητικά και στελεχιακά, όλα τα μετέπειτα ακροδεξιά και φασιστικά σχήματα ή/και συνεργάστηκε με αυτά (ΛΑΟΣ, ΧΑ κλπ).
 

Ενώνονται σε μια ιστορική σκυταλοδρομία η φασιστική δικτατορία του Μεταξά, ο κατοχικός δωσιλογισμός, το μετεμφυλιακό κράτος, η χούντα και τα νεώτερα ακροδεξιά και νεοφασιστικά σχήματα.

Όπως μετά τη ναζιστική Γερμανία και τον Β΄ ΠΠ, όπως μετά τη δικτατορία Μεταξά και την κατοχή, όπως μετά τη χούντα, έτσι και τώρα με τη δίκη της ΧΑ, υπήρχε και υπάρχει μια σημαντική μειοψηφία που δεν ήξερε, δεν είδε, δεν άκουσε, δεν κατάλαβε…

Μετά από κάθε ακραία φασιστική έκβαση, το σύστημα δικάζει και καταδικάζει ορισμένους αναλώσιμους.
 
Οι υπόλοιποι και περισσότεροι, στελεχώνουν σε ευρεία κλίμακα τον στενό και τον ευρύτερο κρατικό κορμό και ορισμένοι ανέρχονται και σε ανώτερες θέσεις, μέχρι βουλευτές και υπουργοί.

Διότι, όταν “σε κρατούν από κάπου” γίνεσαι ο πιο πιστός υπηρέτης.

Έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα είναι όσο υπάρχει ένα σύστημα, που τον γεννάει.

ΥΓ: Το να χρησιμοποιεί (με οποιονδήποτε τρόπο) το κυρίαρχο σύστημα τα ακροδεξιά σχήματα, είναι φυσιολογικότατο. Το να τα αξιοποιούν -ως τακτική- πολιτικές δυνάμεις που ευαγγελίζονται κοινωνική αλλαγή, είναι φρικτός οπορτουνισμός, που υποσκάπτει βαθιά τον δρόμο του κοινωνικού μετασχηματισμού.
__________________

* Γιάννης Ρίτσος, “Καπνισμένο τσουκάλι”, 1949
 
 "Εντάξει με τη ΧΑ, αλλά δεν λέτε τίποτα για τη Μαρφίν, για τη μητέρα του Κατσίφα, για τα δυο παιδιά που δολοφονήθηκαν" ... Του Κώστα Νικολάου
 
 
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;