18.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΣτις «Ατίθασες» το κινηματογραφικό βραβείο LUX της Ευρωβουλής

Στις «Ατίθασες» το κινηματογραφικό βραβείο LUX της Ευρωβουλής

Η θέση της γυναίκας στη συντηρητική τουρκική κινωνία είναι το θέμα της ταινίας “Ατίθασες” (Mustang) της Ντενίζ Γκάμζε Εργκίεν που κέρδισε το κινηματογραφικό βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αν και ένα από τα φαβορί θεωρείτο το “Mediterranea” του Τζόνας Καρπινιάνο που ασχολείται με το φλέγον ζήτημα της προσφυγικής κρίσης, η ταινία της Ντενίζ Γκάμζε Εργκίβεν, η οποία είναι και η γαλλική υποψηφιότητα για τα Όσκαρ, κατάφερε να κερδίσει την ψήφο των ευρωβουλευτών. Η τρίτη υποψηφιότητα για το βραβεί ήταν το βουλγαρικο-ελληνικό “The Lesson”.

Στις «Ατίθασες» το κινηματογραφικό βραβείο LUX της Ευρωβουλής

Στην υπέροχη ταινία της Εργκίβεν παρακολουθούμε πέντε αδελφές σε ένα χωριό της Τουρκίας. Ένα αθώο παιχνίδι με τους συμμαθητές τους θα έχει ως αποτέλεσμα τον ολοένα και αυξανόμενο περιορισμό τους από τη γιαγιά και τον θείο τους. Καθώς η μικρή Λάλε δεν θα μπορέσει να το δεχθεί, θα κληθεί να επαναστατήσει απέναντι στο συντηρητικό καθεστώς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις υποψήφιες ταινίες υποτιτλίζονται και στις 24 γλώσσες των κρατών-μελών της ΕΕ και προβάλλονται σε κάθε χώρα στη διάρκεια των LUX Film Days, δίνοντας τη δυνατότητα στους ευρωπαίους πολίτες να τις παρακολουθήσουν, αλλά και να ψηφίσουν οι ίδιοι την αγαπημένη τους.

Έτσι, εκτός από το βραβείο που απονέμεται από τους ευρωβουλευτές, ανακοινώνεται και άλλο ένα βραβείο από το κοινό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία “Ατίθασες” θα προβληθεί στις αίθουσες τον Δεκέμβριο σε διανομή Strada Films, ενώ την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου θα προβληθεί στο πλαίσιο του 28ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

Στις «Ατίθασες» το κινηματογραφικό βραβείο LUX της Ευρωβουλής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;