18.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕλληνικό μουσείο που λειτουργεί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας είναι υποψήφιο...

Ελληνικό μουσείο που λειτουργεί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας είναι υποψήφιο για το βραβείο «Ευρωπαϊκό Μουσείο 2016» – Δείτε ποιο

Tην υποψηφιότητα του Αρχαιολογικού Μουσείου Τεγέας στην Τρίπολη και του Μουσείου Τυπογραφίας στα Χανιά, στον διεθνή διαγωνισμό για την ανακήρυξη του «Ευρωπαϊκού Μουσείου 2016» ανακοίνωσαν το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τα βραβεία θα ανακοινωθούν σε τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 9 Απριλίου 2016 στην Tolosa και το San Sebastian της Ισπανίας.

Ο θεσμός του «European Museum of the Year Award» (EMYA) θεσπίστηκε το 1977 και τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, με στόχο τη βράβευση, σε ετήσια βάση, της καλύτερης μουσειακής πρακτικής στην Ευρώπη και την ενθάρρυνση των καινοτόμων δράσεων των μουσείων. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον οργανισμό «European Museum Forum» (EMF).

enallaktikos-gr-mouseio-tegeas

Την άνοιξη του 2015 συγκροτήθηκε ο φάκελος της υποψηφιότητας του Μουσείου Τεγέας από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και, ακολούθως, υποβλήθηκε η αίτηση στον οργανισμό, με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος-ΒΙΟΧΑΛΚΟ».

enallaktikos-gr-mouseio-tegeasenallaktikos-gr-mouseio-tegeas

enallaktikos-gr-mouseio-tegeas

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό της Αλέας του δήμου Τρίπολης, στο κέντρο της Πελοποννήσου. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα δημόσια μουσεία του ελεύθερου ελληνικού κράτους (ιδρύθηκε το 1907), το οποίο αναβαθμίστηκε, κτιριακά και εκθεσιακά, τα τελευταία χρόνια με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και επαναλειτουργεί από το 2014. Επίσης, είναι το μοναδικό ελληνικό δημόσιο μουσείο που συμμετέχει στον φετινό διαγωνισμό.

Μετά τη συνεδρίαση της κριτικής επιτροπής, στο Ζάγκρεμπ, αναρτήθηκε, πρόσφατα, στην ιστοσελίδα του EMF ο κατάλογος με τις υποψηφιότητες προς βράβευση για το 2016, στην οποία περιλαμβάνεται και το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας και το Μουσείο Τυπογραφίας.

enallaktikos-gr-mouseia-europaiko-nouseio-2016
enallaktikos-gr-mouseia-europaiko-nouseio-2016
enallaktikos-gr-mouseia-europaiko-nouseio-2016

enallaktikos-gr-europaiko-mouseio-tegeas-2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;