16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΡΟΦΙΜΑΆγουρη ή ώριμη μπανάνα; Τι είναι καλύτερο για τον οργανισμό;

Άγουρη ή ώριμη μπανάνα; Τι είναι καλύτερο για τον οργανισμό;

Πότε είναι καλύτερα να καταναλώνουμε μια μπανάνα; Όταν είναι άγουρη ή ώριμη; Η διατροφική αξία της  μπανάνας αλλάζει όσες μέρες την έχουμε στην κουζίνα μας. Όσο ωριμάζει γίνεται πιο γλυκιά, ενώ την χωνεύουμε και πιο εύκολα.

Όπως ανακάλυψαν πρόσφατα Ιάπωνες ερευνητές, όσο ωριμάζει μια μπανάνα, παράγει πολύ περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες από ότι μια άγουρη. Ειδικότερα, όταν έχει μαύρα σημάδια στην φλούδα, παράγει την ουσία TNF, που έχει έντονη αντικαρκινική δράση. Μια ώριμη μπανάνα είναι οκτώ φορές πιο αποτελεσματική για την προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τα άτομα, ωστόσο, που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2, θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση του φρούτου όταν είναι ώριμο.

Άγουρη ή ώριμη μπανάνα; Τι είναι καλύτερο για τον οργανισμό;

πηγή: higherperspective.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;