23.6 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΕΑAμβρόσιος κατά Κιμούλη γιατί τον έκανε νούμερο

Aμβρόσιος κατά Κιμούλη γιατί τον έκανε νούμερο

Ο Κιμούλης σε μια διασκευή του  Αριστοφανικού «Πλούτου»   που θα παρουσιαστεί στις 19 Ιουλίου στο Αίγιο, έχει εντάξει ένα επιθεωρησιακό στοιχείο με πρωταγωνιστή τον Αμβρόσιο . 

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος έστειλε οργισμένη  επιστολή διαμαρτυρίας . 
«Διαπορούμε πώς και με ποια δικαιολογία η ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ. θα φιλοξενήση στην πόλη μας ένα τέτοιο θίασο. Το γνωρίζει, άραγε, ο φίλτατος Δήμαρχός μας κ. Αθαν. Παναγόπουλος; Το εγκρίνει; Οι παράγοντες της δημοτικής Αρχής θα επιτρέψουν να χλευάσουν τον Επίσκοπό σας», αναφέρει μεταξύ άλλων. 

Η επιστολή του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιου

«Αγαπητοί Αιγιώτες και Αιγιώτισσες,
Λόγοι συνειδήσεως με υποχρεώνουν να σας ενημερώσω, προαναγγέλλοντας κακοήθειες, οι οποίες πρόκειται να συμβούν στην πόλη μας την προσεχή Τρίτην 19ην Ιουλίου. Προχθές 12 Ιουλίου το βράδυ στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο των Πατρών δόθηκε μία θεατρική παράσταση, με τίτλο: “Ο ΠΛΟΥΤΟΣ του Αριστοφάνη”.

Παράγοντες, οι οποίοι παρακολούθησαν την παράσταση αυτή, μας εγνωστοποίησαν τα εξής: Πρωταγωνιστές στο έργο αυτό ήσαν οι ηθοποιοί κ.κ. ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΠΕΖΟΣ και ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ, γνωστοί για τα αριστερά τους φρονήματα.

Καθώς μας επληροφόρησαν, η βωμολοχία και το υβρεολόγιο, προσαρμοσμένο στην φθηνή εποχή που διανύουμε, ήταν τέτοιο που, αλλοίμονο, εάν κάποιος γονηός είχε μαζί του εκεί και τα παιδιά του!

Επί πλέον ο αριστερός κ. ΚΙΜΟΥΛΗΣ, σε ρόλο καθοδηγητή, σε εμβόλιμο κομμάτι της παράστασης, απευθυνόμενος στο κοινό και ειδικά στους νέους, τους προέτρεπε να αντιδράσουν στην εργασία και στις κοινωνικές δομές, εξυβρίζοντας και υποτιμώντας κάθε θεσμό. Προχωρώντας, μάλιστα, σε κάποιο συμβολισμό θέλησε να καθοδηγήσει τις μάζες της νεολαίας σε δυναμικές αντιδράσεις (!!!), που παραπέμπουν σε… άλλες εποχές! Κάποια στιγμή, βγάζοντας το κόκκινο φουλάρι από το λαιμό του, το παρέδωσε σε ένα νεαρό πρόσωπο του θιάσου, λέγοντας: …στον όρκο που έχουμε κάνει από παληά και μας ενώνει…, υπονοώντας και παραπέμποντας στον εθνικό διχασμό.

Σε κάποια στιγμή οι πρωταγωνιστές κ. Κιμούλης κλπ. αναφέρθηκαν και στο ταπεινό πρόσωπό μου! Το πρόσωπό του Μητροπολίτου Καλαβρύτων λοιδωρήθηκε, με αφετηρία αυτά που έχω πει για τον ανεκδιήγητο και άθεο Υπουργό της α-Παιδείας κ. ΦΙΛΗ, ο οποίος, δυστυχώς, συνεχίζει να προκαλή το δημόσιο αίσθημα. Προχθές στη Βουλή των Ελλήνων οι Μαθητές-Βουλευτές τον κόλλησαν στον τοίχο! Με την ευκαιρία, μαζί με τον Επίσκοπό σας εχλεύασαν και την Αγία Εκκλησία μας, την Μητέρα και Τροφό του Έθνους μας!

Πληροφορούμαι ότι αυτός ο θίασος θα εμφανισθή και στην πόλη μας στις 19-7-2016, στο υπαίθριο θέατρο “Γεώργιος Παππάς”.  Διαπορούμε πώς και με ποια δικαιολογία η ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ. θα φιλοξενήση στην πόλη μας ένα τέτοιο θίασο. Το γνωρίζει, άραγε, ο φίλτατος Δήμαρχός μας κ. Αθαν. Παναγόπουλος; Το εγκρίνει; Οι παράγοντες της δημοτικής Αρχής θα επιτρέψουν να χλευάσουν τον Επίσκοπό σας; Αυτή θα είναι η αμοιβή μου για τα τριάκοντα και οκτώ έτη (38) μιάς θυσιαστικής πορείας στον ιστορικό αυτό τόπο μας; 

Διερωτώμαι, επίσης, θα είναι πολλοί οι Αιγιώτες και οι Αιγιώτισσες, που θα τρέξουν και θα πληρώσουν ίσως και εισιτήριο, για να παρακολουθήσουν μια παράσταση, όπου σε κάποια ενδιάμεση παρεμβολή θα γελοιοποιείται το πρόσωπο του Μητροπολίτου των;

Αγαπητοί μου Αιγιώτισσες και Αιγιώτες,
Αδελφοί μου και Παιδιά μου,
Θα επιτρέψουμε, λοιπόν, στους αριστερούς και άθεους να μας ξαναγυρίσουν στα χρόνια του εθνικού διχασμού και του εμφυλίου πολέμου, δηλ. του συμμοριτοπολέμου; Θα ξαναγυρίσουμε, άραγε, στα θλιβερά εκείνα χρόνια, όταν το τραγούδι που κυριαρχούσε στις γειτονιές ήταν το “αδελφός τον αδελφό να σκοτώνει”; Σκεφθείτε και ενεργήστε. Η ευθύνη είναι επάνω σας.
+ ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ».

Aμβρόσιος κατά Κιμούλη γιατί τον έκανε νούμερο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;