30.6 C
Athens
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΥΓΕΙΑΆνδρες: Η επέμβαση του ενός λεπτού που σώζει ζωές

Άνδρες: Η επέμβαση του ενός λεπτού που σώζει ζωές

 

Άνδρες: Η επέμβαση του ενός λεπτού που σώζει ζωές

 

Μία απλή επέμβαση, η περιτομή, που πλέον μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια σε ένα μόλις λεπτό, κυριολεκτικά σώζει ζωές, όπως έχει αποδειχθεί από πολυάριθμες μελέτες παγκοσμίως.

Ειδικότερα πέντε διαφορετικές μελέτες σε άνδρες με φίμωση, κατέδειξαν ότι οι απερίτμητοι εμφάνισαν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του πέους ενώ προσβάλλονται και συχνότερα από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

«Η περιτομή μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του πέους σε άνδρες που πάσχουν από φίμωση» εξηγεί ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος  Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, «καθώς σε αυτούς το σμήγμα εγκλωβίζεται στην περιοχή ευνοώντας πιθανή εμφάνιση κακοήθειας.

Προστατεύει δε από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα καθώς οι πτυχώσεις του δέρματος της ακροποσθίας καθιστούν δυσκολότερο τον ενδελεχή καθαρισμό της περιοχή. Χαρακτηριστικά, στην υποσαχάρια Αφρική έχουν γίνει προσπάθειες να πραγματοποιηθεί περιτομή σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού ως επικουρικό μέσο περιορισμού της μετάδοσης του HIV». Ο Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου, δρ Χρήστος Φλιάτουρας προσθέτει ότι «πρέπει να τονίσουμε βέβαια, ότι δεν υπάρχει ιατρικά καμία ένδειξη για πραγματοποίηση προληπτικής περιτομής σε υγιείς, μη πάσχοντες από φίμωση άνδρες».

Το Ανδρολογικό Ινστιτούτο στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνεργασίας του με κλινικές και ακαδημαϊκούς φορείς της Κίνας φέρνει στην Ελλάδα το νέο καινοτόμο χειρουργικό stapler BDCS -B της Biosis Healing Biological Technology το οποίο θα αλλάξει τα δεδομένα σε μια από τις αρχαιότερες χειρουργικές επεμβάσεις, καθιστώντας την -κυριολεκτικά- επέμβαση του ενός λεπτού.

Όπως παρουσιάστηκε και στο Διεθνές Διαδικτυακό Συμπόσιο “From Medicentric to Technocentric Medicine: Research and Innovation που διοργανώθηκε από το Ανδρολογικό Ινστιτούτο, το stapler BDCS –B αφαιρεί την ακροποσθία και ταυτόχρονα τοποθετεί τα ράμματα με μια μόνο κίνηση του χειρουργού, κάτι που καθιστά την επέμβαση εκτός από ταχύτατη, πρακτικά αναίμακτη και ανώδυνη για τον ασθενή, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο αποθεραπείας. Το BDCS –B αποτελεί αποκλειστικότητα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο που οι άνδρες, αλλά και οι γιατροί, αντιμετωπίζουν την επέμβαση της περιτομής.

Η περιτομή συνιστάται ιατρικά σε μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες για την αντιμετώπιση διάφορων παθήσεων:

  • Μολύνσεις της βαλάνου και της ακροποσθίας όπως η βαλανοποσθίτιδα
  • Φίμωση (η στένωση του δέρματος που καθιστά δύσκολη ή αδύνατη την αποκάλυψη της βαλάνου)
  • Παραφίμωση

Ο άνδρας επιστρέφει στις σεξουαλικές επαφές μετά από 3 – 4 εβδομάδες. Υπάρχουν αρκετές έρευνες που αναφέρουν ότι οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν ένα περιτετμημένο πέος για λόγους αισθητικούς, γιατί θεωρούν ότι βοηθά στην καλύτερη υγιεινή και ότι μειώνει τον κίνδυνο σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Τα κύρια πλεονεκτήματα είναι η ταχύτητα της επέμβασης, η μηδαμινή έως και μηδενική απώλεια αίματος και ο περιορισμένος μετεγχειρητικός πόνος.

Ο μόνος περιορισμός είναι ότι το χειρουργικό stapler δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βρέφη. Τα προσφερόμενα μεγέθη μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την ηλικία των 5 ετών και πάνω.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την λειτουργία του stapler στην διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=4sZjq3mE_jw

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;