10.2 C
Athens
Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑΑσθενείς Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης: Δικαίωμα αυτοκαλλιέργειας στον κάθε ασθενή τώρα!

Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης: Δικαίωμα αυτοκαλλιέργειας στον κάθε ασθενή τώρα!

Υπόμνημα από τους Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης .

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ
Η αποποινικοποίηση της κάνναβης για φαρμακευτική, ερευνητική και ιατρική χρήση προχωρά με γοργούς ρυθμούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην Ευρώπη περισσότεροι από 250 εκατομμύρια άνθρωποι σε 14 χώρες έχουν νόμιμη πρόσβαση σε κάνναβη για ιατρικούς- θεραπευτικούς σκοπούς. Οι “ασθενείς υπέρ της χρήσης φαρμακευτικής κάνναβης” στην Ελλάδα παρακολουθούμε τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο και συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αλλάξει ο νόμος που στερεί από τους ασθενείς το δικαίωμα στην επιλογή της θεραπείας τους με ένα φυτό που έχει αποδεδειγμένη θετική επίδραση και ελάχιστες παρενέργειες. 
Για το λόγο αυτό ζητάμε από την Ελληνική Πολιτεία να μεριμνήσει ώστε να εκπονηθεί ένα Εθνικό Σχέδιο για την Ιατρική Κάνναβη που να δίνει τη δυνατότητα στους ασθενείς να προμηθεύονται κάνναβη σε όλες της τις μορφές (λάδι, αποξηραμένο φυτό, φαρμακευτικά σκευάσματα, βάμματα, κλπ) από την πηγή που θα επιλέγουν οι ίδιοι και με πλήρη κάλυψη από το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Πιο συγκεκριμένα ζητάμε:
Την δυνατότητα αυτοκαλλιέργειας με ειδική άδεια του Υπουργείου Υγείας στον κάθε ασθενή για ένα ορισμένο αριθμό (πχ 6) φυτών για ιδία χρήση.
Την δημιουργία λεσχών/συλλόγων κάνναβης στα πρότυπα της Ισπανίας και της Ουρουγουάης, οι οποίες θα καλλιεργούν ποιοτική και οργανική κάνναβη σε ελεγχόμενο περιβάλλον με σκοπό την αλληλοϋποστήριξη και την παροχή συγκεκριμένης ποσότητας προϊόντων αποκλειστικά στα μέλη της λέσχης, τα οποία θα πρέπει να προσκομίσουν γνωμάτευση γιατρού και αποδεικτικά της πάθησής τους, ώστε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Σε αυτή την περίπτωση φυσικά, τα μέλη των λεσχών θα αποδίδουν στο κράτος τον επιβαλλόμενο φόρο επί του προϊόντος που θα αγοράζουν, ενώ οι λέσχες θα αποδίδουν έμμεση φορολογία και εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές για τους εργαζόμενούς τους.
Την δυνατότητα πιστοποίησης και ελέγχου της ποιότητας των προϊόντων της λέσχης από το χημείο του κράτους ή από άλλο πιστοποιημένο εργαστήριο.
Την δυνατότητα παραγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων από κάνναβη (σε οικιακό, οικοτεχνικό ή βιομηχανικό επίπεδο) στη χώρα μας, ώστε να υποκατασταθούν οι εισαγωγές που μέχρι σήμερα γίνονται παράνομα ή ημι-νόμιμα, κοστίζουν πολύ και αφορούν σκευάσματα με χαμηλή περιεκτικότητα δραστικής- θεραπευτικής ουσίας.
Τη νομιμοποίηση της εισαγωγής θεραπευτικών σκευασμάτων ιατρικής κάνναβης με αποδεδειγμένα θετική δράση, μέσω αντιπροσώπων και κατόπιν ιατρικής συνταγογράφησης.
Την απελευθέρωση και ενθάρρυνση της ιατρικής έρευνας πάνω στα Κανναβινοειδή, καθώς και στις θεραπευτικές ποικιλίες κάνναβης που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες παθήσεις.
Να μπορούν οι ιατροί να συνταγογραφούν νόμιμα την κάνναβη ή παράγωγά της, κατόπιν θεσμικής παρότρυνσης τους από τους Ιατρικούς Συλλόγους και το Υπουργείο Υγείας που θα πρέπει να αναλάβει και την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των ιατρών και των ασθενών για τα θεραπευτικά οφέλη της κάνναβης.
Την επικαιροποίηση των Νόμων 3459/2006 και 4139/2013, για την αφαίρεση του φυτού της κάνναβης από τη λίστα των παράνομων ουσιών και τη δυνατότητα όσων σκευασμάτων εμπεριέχουν THC (τετραϋδροκανναβινόλη) να μπορούν να συνταγογραφούνται.
Διευκρινιστικό έγγραφο από το Υπουργείο Υγείας όπου ξακαθαρίζεται ότι τα σκευάσματα λαδιού με υψηλή συγκέντρωση σε κανναβιδιόλη (CBD) και με μικρότερη από 0.2% συγκέντρωση σε THC μπορούν να κυκλοφορούν νόμιμα στην Ελλάδα, σύμφωνα με το νόμο 4139/2013.

Θεωρούμε ότι οι συνθήκες είναι ώριμες για να προχωρήσουμε στις παραπάνω αλλαγές, οι οποίες θα μας επιτρέψουν να αντλήσουμε τα οφέλη που ήδη αντλούν πολλές χώρες που προχώρησαν σε αυτές. Εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο απολαμβάνουν των ευεργετικών ιδιοτήτων της κάνναβης και χιλιάδες έχουν σώσει κυριολεκτικά τη ζωή τους. Η θεραπευτική της αξία υποστηρίζεται πλέον, πέρα από τη ζωντανή απόδειξη των ίδιων των πασχόντων που βρήκαν το φάρμακό τους, και από μία ογκώδη ιατρική και φαρμακευτική βιβλιογραφία την οποία για λόγους διευκόλυνσης σας επισυνάπτουμε. Τα οικονομικά δε οφέλη από την καλλιέργεια εντός της χώρας μας της ινδικής κάνναβης για ιατρική/ θεραπευτική και ερευνητική χρήση θα είναι πολλαπλά (αναζωογόνηση της αγροτικής μας οικονομίας, χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στον τομέα της μεταποίησης, επανέναρξη εξαγωγών προϊόντων κάνναβης ύστερα από πολλές δεκαετίες παύσης, ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων που θα γλυτώσουν την επιβάρυνση από τα ακριβά συνταγογραφούμενα προϊόντα της φαρμακοβιομηχανίας, κλπ). Είμαστε στη διάθεσή σας για όποια επιπρόσθετη πληροφορία χρειαστείτε και προσβλέπουμε στην κατανόηση και τις αποτελεσματικές ενέργειές σας, ώστε να πάψουμε να είμαστε παράνομοι μόνο και μόνο επειδή θέλουμε να ζήσουμε.

Με εκτίμηση.

Σύλλογος “Ασθενείς υπέρ της Φαρμακευτικής Χρήσης Κάνναβης”

Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης: Δικαίωμα αυτοκαλλιέργειας στον κάθε ασθενή τώρα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;