Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Harvard μελέτησαν τις καθημερινές διατροφικές συνήθειες σχεδόν 130.000 ενηλίκων σε διάστημα 20 ετών και κατέληξαν σε συμπεράσματα σχετικά με το λαχανικό που κάνει λιγότερο καλό.
Κάθε τέσσερα χρόνια, οι επιστήμονες μελετούσαν τη διατροφική ρουτίνα των συμμετεχόντων και ποια φαγητά έτρωγαν κάθε ημέρα της εβδομάδας. Κάθε δύο
χρόνια, οι συμμετέχοντες ανέφεραν το ακριβές βάρος τους.
Με αυτά τα ευρήματα, οι ερευνητές ήταν σε θέση να εντοπίσουν μια κατηγορία
λαχανικών που συμβάλλει στην αύξηση του σωματικού βάρους.
Σύμφωνα με τη μελέτη του Harvard, οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν μεγαλύτερες
ποσότητες αμυλούχων λαχανικών, όπως το καλαμπόκι, οι πατάτες και τα μπιζέλια, ήταν πιο πιθανό να πάρουν βάρος.
“Το καλαμπόκι ήταν το χειρότερο, με δύο κιλά έξτρα βάρους κάθε τέσσερα χρόνια”, σύμφωνα με τη μελέτη. Αυτά τα αμυλώδη τρόφιμα έχουν υψηλότερα γλυκαιμικά φορτία, προκαλώντας συχνές, έντονες αυξομειώσεις του σακχάρου στο αίμα μετά την κατανάλωσή τους, γεγονός που μπορεί τελικά να κάνει το άτομο να θέλει να καταναλώσει ακόμα περισσότερο.
πηγή: This Vegetable May Cause You to Gain Weight