Σε αποκαλύψεις που αναμένονται να προκαλέσουν αναταραχή απειλεί ότι θα προχωρήσει διεθνής ομάδα χάκερ, η οποία διατείνεται ότι έχει στην κατοχή της άγνωστες μέχρι στιγμής πληροφορίες σχετικά με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Η ομάδα «Dark Overlord» που αυτοαποκαλείται ως «ομάδα επαγγελματιών χάκερ» και είναι γνωστή για παραβιάσεις στο Netflix, σε κλινικές πλαστικής χειρουργικής και άλλους ευαίσθητους στόχους, δημοσίευσε αρχείο 10 GB με έγγραφα από την 11η Σεπτεμβρίου και απειλεί να διαρρεύσει τα κλειδιά ασφαλείας αν δεν πληρωθεί σε bitcoin.

Οι «Dark Overlord» ισχυρίζονται πως τα έγγραφα αποκαλύπτουν την πραγματική ιστορία και αποκαλύπτουν τι συνέβη τότε: «Θα δώσουμε απαντήσεις στις θεωρίες συνωμοσίας με τη διαρροή 18.000 εγγράφων». Ήδη έχουν δημοσιευτεί κάποια έγγραφα στα οποία περιλαμβάνονται γράμματα, email κ.α. από επίσημες υπηρεσίες.

Χάκερ απειλούν να διαρρεύσουν απόρρητα έγγραφα για την 11η Σεπτεμβρίου

Παράλληλα ισχυρίζονται πως τα αρχεία ήρθαν μετά από παραβίαση της Lloyds, της Hiscox, κυβερνητικών υπηρεσιών αλλά και της Silverstein Properties, ιδιοκτήτριας εταιρείας του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της ομάδας στα social media, τα ονόματα έχουν διαγραφεί από όλα τα αρχεία και ζητούν λύτρα σε bitcoin απειλώντας πως «θα σας θάψουμε μαζί με τα έγγραφα».

Το Twitter ανέστειλε τον λογαριασμό της ομάδας. Μέχρι στιγμής, τα ελεύθερα διαρρεύσαντα έγγραφα φαίνονται αβλαβή, αλλά ο χάκερ υποσχέθηκε ότι υπάρχουν πιο χυδαίες πληροφορίες.

Οι «Dark Overlord» είχαν γίνει γνωστοί το 2016 όταν έκλεψαν στοιχεία από ιατρικά κέντρα τα οποία διαφήμιζαν την πώληση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων στο dark web και υποχρέωναν τα θύματα να πληρώσουν προκειμένου να μην αποκτήσουν τρίτοι πρόσβαση σε αυτά.

Χάκερ απειλούν να διαρρεύσουν απόρρητα έγγραφα για την 11η Σεπτεμβρίου