22.2 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣ"Χωρίς το smartphone μου δεν θα είχα φτάσει στη Γερμανία"

“Χωρίς το smartphone μου δεν θα είχα φτάσει στη Γερμανία”

Τα smartphones έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι  φεύγουν από τον τόπο τους για να γλυτώσουν και η τεχνολογία είναι αυτή που τους δίνει τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
“Χωρίς το smartphone μου δεν θα είχα φτάσει στη Γερμανία”, εξηγεί ένας νεαρός από τη Συρία.
Χάρτες με οδηγίες για τη διέλευση των συνόρων, μετεωρολογικές αναφορές, μεταφραστές γλωσσών βοηθούν τους πρόσφυγες να επικοινωνούν με τους εθελοντές και τους ντόπιους καθώς και τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης που τους βοηθούν να μοιράζονται αξιόπιστες πληροφορίες μεταξύ τους. 
Υψηλός είναι και ο αριθμός των κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούνται στην κοινότητα των προσφύγων. Στο δεύτερο μεγαλύτερο προσφυγικό στρατόπεδο στον κόσμο, στο Ζάταρι της Ιορδανίας, το 86% των νέων στο στρατόπεδο διέθετε ένα κινητό τηλέφωνο το 2015, με περισσότερο από το 50% εκείνων που το χρησιμοποιούν για πρόσβαση στο διαδίκτυο καθημερινά.
Σήμερα η τεχνολογία χρησιμοποιείται για τη μετατροπή των συνθηκών και την ενίσχυση περισσότερων από 22 εκατομμυρίων προσφύγων παγκοσμίως.
Τον περασμένο μήνα, για παράδειγμα, η κοινωνική επιχείρηση Techfugees φιλοξένησε ένα hackathon στην Ιορδανία, όπου περισσότερο από το ένα τρίτο του πληθυσμού είναι τώρα πρόσφυγες. Η εκδήλωση ένωσε τους ανθρώπους προκειμένου να συνεργαστούν και να βρουν λύσεις μέσω της τεχνολογίας σε προβλήματα που υπάρχουν στο στρατόπεδο. 
Με πολύ περιορισμένες ευκαιρίες εκπαίδευσης και απασχόλησης, το μέλλον των προσφύγων είναι περιορισμένο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το MIT πρόσφατα εγκαινίασε το Κέντρο Προσφύγων ACTion Hub (ReACT). Σε αυτό, δίνονται ευκαιρίες ψηφιακής εκμάθησης σε μια γενιά παιδιών που εξαιτίας αναγκαστικής μετακίνησης, χάνουν την εκπαίδευσή τους.
"Χωρίς το smartphone μου δεν θα είχα φτάσει στη Γερμανία"
Με πληροφορίες από the Guardian
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;