Από την ταράτσα στο τραπέζι
Ξεχάστε το από το χωράφι στο τραπέζι… Η νέα τάση είναι από την ταράτσα στο τραπέζι. Οι ταρατσόκηποι!
Τα τελευταία χρόνια σε εστιατόρια σε όλη την ΗΠΑ, σεφ και επιχειρηματίες συνειδητοποιούν την αξία της παραγωγής φρέσκων βιολογικών προιόντων που τα καλλιεργούν συνήθως στις ταράτσες των εστιατορίων τους.
Όσο κι αν αυτό σας φαίνεται αδύνατον η αλήθεια είναι ότι ένας ταρατσόπος αρκεί για να τροφοδοτήσει ένα εστιατόριο 80 θέσεων για 10 ολόκληρους μήνες διαθέτοντας πολλές ποικιλίες λαχανικών , αρωματικών βοτάνων και φρούτων. Αξιοποιώντας ακόμα και το ύψος ή χρησιμοποιώντας τεχνικές υδροπονίας και ενυδρειοπονίας.


Chez Panisse σε Μπέρκλεϊ, Καλιφόρνια

Founding Farmers Restaurant στην Ουάσιγκτον

Farm & Table στο Albuquerque, NM

Gravity 1020 στο Fort Collins



Bell Book & Candle στην Νέα Υόρκη