Και σήμερα Πέμπτη, το σπουργίτι πετά στο θέατρο «Αλκμήνη»
ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
Η φετινή συνεργασία των Πελεγρίνη-Σωτρίνη «Μην πυροβολείς τα σπουργίτια», οφείλουμε να πληροφορήσουμε το φιλοθεάμον κοινό πως πετά.
Παρέχει στους θεατές μια παράσταση, ενδιαφέρουσα που παράγεται με υλικά του σήμερα, αλλά βάση της είναι το χθες. Πως πορεύονται εν έτει 2020 δυό μεσήλικες που η ζωή τους βρίσκεται σε τέλμα, όταν εμφανίζεται ένα νέο πλάσμα, ένα όμορφο κοριτσόπουλο με φλογερό ταμπεραμέντο κι όνειρα;
Είναι ο Μάκης κι ο Λάκης που ζουν μαζί κι η μονοτονία στην κάθε τους ημέρα, χτυπά κόκκινο, όσο κι αν πότε ο ένας και πότε ο άλλος προσπαθούν για μια ήσυχη συγκατοίκηση. Τους γνωρίσαμε στην παράσταση «Τρύπιο βαρέλι», που παίχτηκε πέρυσι με τους ίδιους συντελεστές. Θεοδόσης Πελεγρίνης και Γιάννης Παπαθύμνιος.
Στο «Μην πυροβολείς τα σπουργίτια», το οποίο είναι το δεύτερο έργο της τριλογίας «τρύπιο βαρέλι» του Θεοδόση Πελεγρίνη, προστίθεται η ταλαντούχα ηθοποιός Κατερίνα Κωνσταντίνου, η οποία ταράζει τα νερά της βαρετής και μίζερης ζωής τους.
Έχει όνειρα, όπως είχαν κι εκείνοι κάποτε κι επιχειρεί δυναμικά να τα κατακτήσει.
Άλλοτε την κατανοούν και την βοηθούν να τα πραγματοποιήσει κι άλλοτε την παιδεύουν, αναβάλλοντας την πραγμάτωσή τους, αφού επάνω της καθρεφτίζονται τα ατελέσφορα δικά τους.
Η συνέχεια στο θέατρο «Αλκμήνη», Αλκμήνης 8-12, στην Αθήνα, κάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ.
Για την παράσταση την οποία συστήνουμε ανεπιφύλακτα, έχουν δουλέψει η Άννα Σωτρίνη, σκηνοθετικά και στον σχεδιασμό του φώτων, για τα κοστούμια ΄έχει φροντίσει η Πάγια Βεάκη, τη μουσική επένδυση και τα Video art ο Ευάγγελος Κάλοου, ενώ βοηθός στην σκηνοθεσία είναι η Κατερίνα Μπιμπή.
Επί σκηνής Θεοδόσης Πελεγρίνης, Γιάννης Παπαθύμνιος, Κατερίνα Κωνσταντίνου.
Η παράσταση διαρκεί 70’ χωρίς διάλειμμα.
Καλή θέαση.