17 C
Athens
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΈκκληση στον Π. Κουρουμπλή για το στέλεχος του ΠΑΚ Ορέστη...

Έκκληση στον Π. Κουρουμπλή για το στέλεχος του ΠΑΚ Ορέστη Δημήτρη Παπαδόπουλο

62 χρονών, βιολόγος,  με βαρύ εγκεφαλικό, καθηλωμένος με 81%
αναπηρία σε κέντρο αποκατάστασης στους Αγ.Αναργύρους , την Δευτέρα 2
Μαρτίου ο  σύντροφος  μας θα βρεθεί στους πέντε δρόμους…

Έκκληση στον Π. Κουρουμπλή  για το στέλεχος του ΠΑΚ  Ορέστη Δημήτρη Παπαδόπουλο. 

Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Κουρουμπλή από την Δευτέρα 2 Μαρτίου, ο ανάπηρος Ορέστης μας θα βρεθεί στους πέντε δρόμους (κι αυτό δεν είναι καθόλου αριστερό!)…..

Έκκληση στον Υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή και την κυβέρνηση για τον σύντροφο και φίλο μας Ορέστη Δημήτρη Παπαδόπουλο

Στο πρόσωπό του θα αναγνωρίσετε σίγουρα κάποιον δικό σας απο τους τόσους ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ που υπάρχουν μέσα στα σπίτια σας, στα διπλανά απο τα δικά σας διαμερίσματα, στους δρόμους, στα νοσοκομεία, στα άσυλα, στις φυλακές.

Τον λένε Ορέστη Δημήτρη Παπαδόπουλο, 62 χρονών, βιολόγος και είναι ένας από ΕΜΑΣ, ένας “άλλος” μέσα στους “άλλους”, μία ακόμη φωτογραφία σαν εκείνη του δικού σας ασθενή που αδυνατούν τα χέρια αλλά τα μάτια τυλίγονται πάνω σου για μια αγκαλιά στην ελπίδα, στην ανακούφιση, στην αλληλεγγύη. Κάνουμε λοιπόν κι εμείς μια ακόμη ΕΚΚΛΗΣΗ σαν τόσες ίδιες και παρόμοιες, αυτή την φορά για τον δικό μας τον Ορέστη .

Χωρίς να αγνοούμε, να ξεχνάμε και να αδιαφορούμε για τους υπόλοιπους της εποχής του Πόνου που βρίσκονται στην ίδια θέση, χτυπημένοι από την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, αποτελέσματα ενός συστήματος που έχει πετάξει την ανθρώπινη ύπαρξη κάτω από τους δείκτες της “ανάπτυξης”, της κατανάλωσης, τών τραπεζών,των χρηματιστηρίων, των αποφάσεων του Εurogroup και του ΔΝΤ.

Παλιός, αγνός ,έντιμος και μη… “επώνυμος” αγωνιστής ο Ορέστης μας, παλιό στέλεχος του (πάλαι ποτέ…) ΠΑΚ , κατέρρευσε με βαρύ εγκεφαλικό το περασμένο καλοκαίρι, χτυπημένος από την ανεργία, την απόγνωση αλλά και την ματαίωση των προσδοκιών του για μια καλύτερη και σοσιαλιστική κοινωνία .

Από τον Ιούλιο του 2014 βρίσκεται καθηλωμένος με 81% αναπηρία σε κέντρο αποκατάστασης στους Αγ.Αναργύρους. Από την Δευτέρα 2/3/2015 ο Ορέστης όμως δεν θα είναι πλέον εκεί , αλλά στους πέντε δρόμους. Το κέντρο αποκατάστασης αρνείται να συνεχίσει να τον δέχεται, δεν του δίνει άλλη παράταση, στην λίστα αναμονής υπάρχουν πολλοί που περιμένουν ένα κρεβάτι.

Ενα κρεβάτι σε αυτή την “ωραία ατμόσφαιρα δικαίου” το διεκδικούν δεκάδες ασθενείς….

Ο Ορέστης πού θά πάει τώρα υπουργέ υγείας κ. Κουρουμπλή, πρόεδρε της δημοκρατίας κ. Παυλόπουλε, πρωθυπουργέ κ. Τσίπρα;

Δεν έχει εξασφαλίσει δικαίωμα σύνταξης (του λείπουν τουλάχιστον 300 ένσημα) και ένα επίδομα πρόνοιας (περίπου 300 ευρώ “φιλανθρωπίας”) που δικαιούται δεν έχει ακόμα εκδοθεί.

Τα όποια κέντρα, στέγες και ιδρύματα που φιλοξενούν (με το αζημίωτο) αντίστοιχες περιπτώσεις αναξιοπαθούντων και μη αυτοεξυπηρετούμενων συνανθρώπων μας, ξεκινούν τον μηνιάτικο “τιμοκατάλογο” από τα 700 ευρώ.Και χρήματα κ. Κουρουμπλή, όπως ξέρεις, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και αρκετοί από τους συμπαραστάτες του, το οικογενειακό του περιβάλλον, η νεαρή κόρη του επίσης, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ !

Έκκληση στον Π. Κουρουμπλή για το στέλεχος του ΠΑΚ Ορέστη Δημήτρη Παπαδόπουλο

Υπουργέ κ. Κουρουμπλή 

Γνωρίζοντας τις ευαισθησίες σου και επειδή ο Ορέστης μας δεν είναι μόνο δικός μας συνάνθρωπος αλλά και ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ και ΟΛΩΝ ΜΑΣ και όλοι ΕΙΜΑΣΤΕ υπεύθυνοι ο ένας για τόν άλλο αν θέλουμε ακόμη να λεγόμαστε κοινότητα ανθρώπων,

Σε καλούμε να ενώσεις τις δυνάμεις σου με τις δικές μας, να βρεθεί διέξοδος που θα αποτρέψει την έξωση του Ορέστη Δημήτρη Παπαδόπουλου στο άγνωστο “μέ βάρκα” την απελπισία και την εκ των πραγμάτων επιδείνωση τής υγείας του!

Οι αγώνες του (ανάπηρου πλέον) Ορέστη δεν πρέπει τώρα στην “μαύρη αρρώστια” (πού λέει και το τραγούδι του Ρασούλη) να απαντηθούν με “ανάξια πλερωμή”, με μια κλωτσιά στο περιθώριο και στον αποκλεισμό!
Είναι ντροπή γιά όλους μας, είναι περιφρόνηση και απαξίωση τής κοινωνίας τών πολιτών, της αριστερής επιλογής που έκανε στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία για οό τέλος της αναλγησίας και του αυταρχισμού τήη εξουσίας!
Απαιτούμε να βρεθεί εναλλακτική λύση,να παραχωρηθεί ένας χώρος όπου ο Ορέστης έστω προσωρινά θα στεγασθεί, μέχρι το συγγενικό και φιλικό του περιβάλλον καταφέρει να δώσει μια μακροπρόθεσμη και σταθερότερη λύση που ήδη αναζητεί εδώ και καιρό για τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και φροντίδας του!


Δελτίο τύπου γιά τόν ανάπηρο Ορέστη Παπαδόπουλο που διεκδικεί από τήν κυβέρνηση μιά καλύτερη μέρα όσο αφορά έναν χώρο διαμονής και επίδομα πρόνοιας
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ(ΕΚΑ)
Εμείς οι φίλοι και σύντροφοι τού ανάπηρου 62χρονου βιολόγου  Ορέστη Παπαδόπουλου που έχουμε κινητοποιηθεί απευθυνόμενοι στήν αριστερή κυβέρνηση για τήν εξεύρεση λύσης βασιζόμενης στην  Αλληλεγγύη , ώστε ο συνανθρωπός μας από την Δευτέρα 2 Μάρτη  (μέρα πού μετά απο 7 μήνες νοσηλείας τό μοναδικό δημόσιο  Kέντρο Aποκαταστάσης-EKA στό Ιλιον που τον φιλοξένησε αδυνατεί πλέον χρονικά  να παρατείνει τήν εκεί παραμονή του, λόγω τής ανάγκης νοσηλείας κι άλλων ασθενών ),να στεγασθεί  έστω προσωρινά   σέ ένα  κατάλληλο χώρο  μέχρι τήν έκδοση τουλάχιστον τού επιδόματος αναπηρίας του πού αναμένουμε,
Θέλουμε  να ανακοινώσουμε δημόσια  πρός όλα τά ΜΜΕ και για τήν αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων και παρερμηνειών σχετικά με τήν ανακοινωσή μας που είδε το φώς τής δημοσιότητας τίς τελευταίες ώρες ,
https://www.palo.gr/eidhseis-ellada/ekklisi-stin-kyvernisi-gia-ton-oresti/12433144/
πώς  ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ δεν αποδίδουμε στήν διοίκηση τού Κέντρου  Αποκατάστασης  και συνολικά στο προσωπικό του!
Αντίθετα μάλιστα,τούς ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ θερμά γιά την ευαισθησία τους,για  ότι έκαναν έως τώρα για τόν Ορέστη και για ότι συνεχίζουν να κάνουν μέσα στίς αντίξοες αυτές συνθήκες τής οικονομικής κρίσης ,για όλους τούς ασθενείς συνολικά!
Η πρόταση σέ σημείο τού  κειμένου μας   “Ενα κρεβάτι σε αυτή την ωραία ατμόσφαιρα δικαίου το διεκδικούν δεκάδες ασθενείς” , κάνει κριτική και καταγγέλει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ   τίς “υποδομές” ενός άδικου  και σκληρού συστήματος  ανισότητας πού κατέληξε ένα κρεβάτι σε ένα και μοναδικό  δημόσιο κέντρο αποκατάστασης να το διεκδικούν  (και φυσιολογικά) πολλοί συνανθρωποί μας ,ΚΑΙ ΟΧΙ βέβαια  τούς εργαζόμενους τού ΕΚΑ  πού έκαναν τά μέγιστα για τον Ορέστη!
Εννοούμε στην εκκλησή μας για τον Ορέστη  πώς οι αντιδράσεις μας δεν στοχεύουν τό  Κέντρο Αποκατάστασης(που τά μέλη του κάνουν  ότι μπορούν  και το πιθανότερο σε αρκετές περιπτώσεις να ξεπερνούν  και τον εαυτό τους)αλλα  τόν Κρατικό μηχανισμό  που θά πρέπει στό εξής  να βελτιώσει και να αναβαθμίσει  τόν τομέα τής  Δημόσιας Υγείας δημιουργώντας κι άλλες παρόμοιες μονάδες φροντίδας ανάλογων έκτακτων περιστατικών,για να μήν έχουμε παρόμοιες δυσάρεστες και αδιέξοδες καταστάσεις. Καί εμείς όλοι που υπογράφουμε αυτή την κίνηση αλληλεγγύης  πιστεύουμε  πώς τό Κέντρο Αποκατάστασης στό Ιλιον  θά ήθελε  να συνεχίσει να φροντίζει τόν κάθε Ορέστη, αλλά κάτω από τήν ασφυκτική πίεση τών συνθηκών πού έχουν διαμορφωθεί τά τελευταία χρόνια στήν χώρα μας, δέν μπορεί-και είναι λογικό- να τό κάνει αυτό πράξη!
Τελειώνοντας αυτή μας τήν διευκρίνηση και αναφορά μας  για το Κέντρο Αποκατάστασης,εννοείται πώς ο Ορέστης Παπαδόπουλος  πρέπει νά φύγει από εκεί (πάντα με βάση την  πραγματικότητα τού ελλείμματος  εθνικού συστήματος κοινωνικής αλληλεγγύης που ταλαιπωρεί χιλιάδες ασθενείς)γιατί προφανώς  υπάρχουν και άλλοι πού έχουν ανάγκη για περίθαλψη και θεραπεία!Αλλωστε  η συγκρουσή μας δεν είναι μέ το προσωπικό τού ΕΚΑ  ή τούς ασθενείς(τούς συνανθρώπους μας με λίγα λόγια) που περιμένουν υπομονετικά στήν σειρά για ίαση,αλλά μέ ένα σύστημα που “διαχειρίζεται” τήν ζωή και τήν υγεία τών πολιτών  με τον χειρότερο τρόπο,με ένα βάρβαρο  σύστημα που τοποθετεί  δυστυχώς τούς ανθρώπους ακόμη σέ   “λίστες” αναμονής!
 “Κύκλος φίλων και συντρόφων τού Ορέστη για τήν διάχυση τής Aνθρωπιάς και τής Αλληλεγγύης” erozer2000@yahoo.gr,nikolait22@hotmail.com  6908646543
Στόν λογαριασμό IBAN : GR12 0171 0460 0060 4612 7402 576 
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 
TΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ,SWIFT(BIC)PIRBGRAA
συμβάλλει όποιος και όποια έχει τήν δυνατότητα, για τίς ανάγκες που έχουμε για νά κρατήσουμε τόν Ορέστη στο επίπεδο μιας αξιοπρεπούς ζωής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;