Μετά τη φέτα που χάνει σιγά σιγά τη προστασία της ως Προιόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), τώρα και το ελληνικό γιαούρτι κινδυνεύει.
Η Τσεχία με την έγκριση της Κομισιόν θα μπορεί να παράγει γαλακτοκομικό προϊόν με τον όρο «Ελληνικό γιαούρτι» αφού όπως επισημαίνει η Κομισιόν απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Νότη Μαριά «ο όρος «ελληνικό γιαούρτι» αναφέρεται σε μια ιδιαίτερη μέθοδο παραγωγής.
Η ονομασία δεν προστατεύεται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός Ελλάδας, υπό την προϋπόθεση ότι οι καταναλωτές δεν παραπλανώνται σχετικά με τον τόπο καταγωγής»
Έτσι η Κομισιόν χορήγησε τη σχετική άδεια στην Τσεχία και απλά υποχρεώνει στους Τσέχους να «επιβάλουν επισήμανση καταγωγής στα προϊόντα που φέρουν την ένδειξη «Ελληνικό γιαούρτι», ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν παραπλανώνται οι καταναλωτές».

Πηγή: greekfood.tv