22.4 C
Athens
Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΈνας χρόνος λειτουργίας για την "Αλυσίδα Ελπίδας"

Ένας χρόνος λειτουργίας για την “Αλυσίδα Ελπίδας”

Η Αλυσίδα Ελπίδας έκλεισε ενα χρόνο λειτουργίας. Αυτός είναι ο απολογισμός του έργου της:
α. Ένα  εμπορικό κατάστημα στην Μύκονο όπου πωλούνται παραδοσιακά προϊόντα απο μικρούς παραγωγούς και την wise greece, καθώς και χειροποίητες δημιουργίες καρκινοπαθών και ατόμων με ψυχικές διαταραχές. Εως τωρα τα νούμερα μας ειναι μικρά αλλα συνολικά το εμπόρευμα αγγίζει τα 10000€. Το κατάστημα είναι και η έδρα της ΑΜΚΕ.
β. Έχουμε διοργανώσει  δυο εκδρομές οπου μετείχαν και ενημερώθηκαν 80 ατομα εκ των οποίων οι 20 καρκινοπαθείς (δωρεάν). 
γ. Έχουμε διοργανώσει εμπορική έκθεση στην αίθουσα του μετρό Συντάγματος οπου απο ομολογίες των υπευθύνων του μετρό ηταν η πλουσιότερη σε εκθέτες και σε επισκεψιμότητα και ενημερώθηκαν αρκετοί περαστικοί επισκέπτες για τις δράσεις μας.
δ. Εχουμε συλλέξει φάρμακα αξίας άνω των 25000€.
ε. Προγραμματίσαμε 15 μαστογραφίες οπου έγιναν στην εκδηλωση που είχε το Άγγιγμα Ζωης στο άλσος Κηφισιας.
στ. Εχουμε αναλάβει ασθενείς και με την βοήθεια από το Άγγιγμα Ζωής μπορέσαμε και κλείσαμε ραντεβού για εξετάσεις και για θεραπεία κατα του καρκίνου.
ζ. Περισσότερα απο 120 άτομα εχουν έρθει σε επαφή μαζί μου για να τους πω την ιστορία μου. 
η. Άνω των 10 ασθενών εχουν επισκεφθεί εθελοντή ιατρό για δεύτερη γνώμη.
θ. Μας προσέφεραν δωρεά ενα νοσοκομειακό κρεβάτι οπου εχει εξυπηρετήσει 2 ασθενείς σε δύσκολες στιγμές.
Ι. Μετείχα με ενεργά στο athens retro festival με επισκεψιμότητας άνω των 4000 ατόμων οπου κάποιοι εξ αυτών ενημερώθηκαν για τις δράσεις μας.
ια. Μας έκαναν δωρεά ένα αεροστρωμα με αντλια για τους ασθενείς οπου ήδη χρησιμοποιείται .
Αυτός ο ένας χρόνος ηταν πολύ δύσκολος γιατι απο το πουθενά και χωρίς οικονομικούς πόρους καταφέραμε τα παραπάνω.
Δυστυχώς κάποιοι απο τους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή μαζί μας έφυγαν από την ζωή. Αυτο είναι ίσως το μεγαλύτερο ΓΙΑΤΙ; που μένει αναπάντητο .
Η ΑΜΚΕ Αλυσίδα Ελπίδας τους τελευταίους 3 μήνες δραστηριοποιείται απο την όμορφη Μύκονο, αυτή η αλλαγή της έδρας, μας έκανε να μπορούμε να δούμε τα πράγματα με ποιο καθαρό μάτι γιατί δεν είμαστε πνιγμένοι στην καθημερινότητα της Αθήνας αλλά στην ομαλότητα της Μυκόνου. Βέβαια υπάρχει η μετακίνηση που αυτό είναι ενα θεμα που δεν μας απασχολεί. 
Μόνη μας στήριξη είναι οικονομικοί πόροι μέσω της εργασίας μας και των 8 μόνιμων εθελοντών καθώς και των εθελοντών που μας βοηθούν στις εκδηλώσεις μας.
Με αυτή την δραστηριότητα καταφέραμε να μας επιλέξουν για το βραβείο των ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών στο Voluntary Action Festival. 
Ευχαριστούμε θερμά  τους συνεργάτες μας την Κατερίνα Φυλακτού και Λάμπρο Καρβούνη και την εταιρεία τους Hellenic Nature, την ΑΜΚΕ WISE GREECE, την ΑΜΚΕ Άγγιγμα Ζωής, την ΑΜΚΕ Δεξιότητα, με όλους αυτούς  τους φορείς είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία και ο καθενας στηρίζει τον αγώνα του άλλου .
Για εμένα και την σύζυγο μου αυτό που εχει γίνει σαφές ειναι οτι τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθένας πρέπει να καταλάβει τι λάθος έκανε στην καθημερινότητα του και να την αλλάξει.
Δαρδανελιώτης Μιχάλης
Πρόεδρος Αλυσίδας  Ελπίδας ΑΜΚΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;