25.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΖΩΑΕπιστολή κόλαφος της ΠΦΠΟ για τις παράνομες σφραγίσεις ιδιόκτητων χώρων διατήρησης ιδιόκτητων...

Επιστολή κόλαφος της ΠΦΠΟ για τις παράνομες σφραγίσεις ιδιόκτητων χώρων διατήρησης ιδιόκτητων ζώων συντροφιάς

 

Επιστολή κόλαφος της ΠΦΠΟ προς τον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη για τις παράνομες σφραγίσεις ιδιόκτητων χώρων διατήρησης ιδιόκτητων ζώων συντροφιάς

 

Προς τον 1.Περιφερειάρχη Δ.Μακεδονίας κ.Γεώργιο Κασαπίδη

               2.Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής

                  Διεύθυνση Κτηνιατρικής

Κοινοποίηση

               Υπουργό ΥΠΑΑΤ κ. Σπήλιο Λιβανό

               Αν.Υπουργό ΥΠΕΣ κ. Στυλιανό Πέτσα

              Υφυπουργό παρά των Πρωθυπουργώ κ. Θεόδωρο Λιβάνιο

              Α.Τ Πτολεμαΐδας και Κοζάνης

Θέμα: Παράνομες σφραγίσεις ιδιόκτητων χώρων διατήρησης ιδιόκτητων ζώων συντροφιάς.

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,

Η Ομοσπονδία μας έλαβε γνώση του με αρ. πρ 65785/12/05/21 εγγράφου περί σφράγισης χώρου ιδιόκτητου, το οποίο φέρει την υπογραφή σας στην Πτολεμαΐδα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας οι υπηρεσίες σας παράνομα επίσης ετοιμάζονται να σφραγίσουν και ανάλογο άλλο χώρο χώρο στην Κοζάνη.

Με έκπληξη είδαμε να υπογράφετε ένα κείμενο το οποίο κάνει αναφορά σε νόμους, που έχουν καταργηθεί εδώ και χρόνια, όπως ο νόμος 3170/2003 καθώς και όλες οι Υπουργικές Αποφάσεις που στηρίζονταν στο νόμο αυτό, αλλά και να επικαλείστε την υπ αριθ.130/13 γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. η οποία επέχει θέση πλέον νομοθετήματος, που γνωμοδοτεί ακριβώς για το αντίθετο από αυτό που επικαλείστε με το ως άνω έγγραφό σας, ότι δηλαδή δεν χρειάζεται καμία άδεια ο οποιοσδήποτε πολίτης, που σε ιδιόκτητο χώρο του συγκεντρώνει αδέσποτα χάριν ζωοφιλίας.

Πολύ περισσότερο όταν τα ζώα έχουν ηλεκτρονική σήμανση στο όνομά του .

Από πότε οι Περιφέρειες μας σφραγίζουν τα σπίτια μας και τους δικούς μας χώρους επειδή διατηρούμε ζώα συντροφιάς και θα μας υποχρεώνουν να κάνουμε τους δικούς μας χώρους κυνοκομεία;

Μας προκαλεί επίσης αλγεινή εντύπωση η σπουδή σας, αλλά και των υπηρεσιών σας, να σφραγίσετε ένα ιδιόκτητο χώρο λόγω μη άδειας, όταν για πολλά χρόνια, αλλά και επί της θητείας σας, ανεχόσαστε να λειτουργεί χωρίς άδεια το δημοτικό κυνοκομείο Πτολεμαΐδας, την οποία απέκτησε μόλις πριν λίγους μήνες, ήτοι τον Δεκέμβριο του 2020.

Μας θυμίζουν οι πράξεις αυτές το λεχθέν ότι ” η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να φαίνεται αλλά να είναι και τίμια.”

Δεν γίνεται επίσης να μην αναφερθούμε στην πλήρη αδιαφορία που επιδείξατε παρά τις επιστολές μας, τα τηλεφωνήματά μας και τις εκκλήσεις μας στις τύπου Far West ενέργειες -των επονομαζόμενων και μπουλντοζιέρηδων – Δημάρχου και Αντιδημάρχου Δήμου Βοίου που έθεσαν και συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές 100 αδέσποτων, που είχαν έγκλειστα σε μη αδειοδοτημένο χώρο κ Περιφερειάρχη, αλλά και τις ζωές των κατοίκων της Σιάτιστας.

Οι δε αρμόδιες υπηρεσίες σας κ. Περιφερειάρχη ούτε το παράνομο κολαστήριο κυνοκομείο του Δήμου Βοιου έκλεισαν, ως όφειλαν, σπεύδουν όμως άρον άρον να κλείσουν ιδιόκτητο χώρο που νόμιμα με βάσει την 130/13 γνωμοδότηση του ΝΣΚ που επέχει πλέον θέση νομοθετήματος διατηρεί χάριν ζωοφιλίας και σε εξαιρετικές συνθήκες η κα …….. .

Αν ζούσε ο Ιονέσκο θα μπορούσε να συγγράψει αριστουργήματα με βάσει τα ανωτέρω παράλογα, αντιφατικά και κατακριτέα αναφερόμενα.

Λυπούμαστε ιδιαίτερα για τα δύο μέτρα και δυο σταθμά, λυπούμαστε για την εκκωφαντική αδιαφορία σας για τα 100 ζώα, που πετάχτηκαν εν μια νυχτί στο δρόμο και κακοποιήθηκαν άγρια, λυπούμαστε για την οπτική με την οποία αντιμετωπίζετε τους πολίτες εθελοντές σε αντίθεση με τους άκρως παρανομούντες Δήμους.

Ειρήσθω εν παρόδω να σας ενημερώσουμε, ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας επέλεξε να πάει σε ένα μη αδειοδοτημένο καταφύγιο, όπου όμως οι εθελοντές με περίσσεια αγάπη και φροντίδα και σε πολύ καλές συνθήκες προστατεύουν αδέσποτα ζώα,  τον δε Πρωθυπουργό ο “κύριος” δήθεν φιλόζωος του οποίου σπεύσατε αβλεπί να εκτελέσετε την καταγγελία, εμήνυσε τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Αντιλαμβάνεστε ελπίζουμε, ότι στερείται σοβαρότητας, το λιγότερο, και αξιοπιστίας το άτομο αυτό, την καταγγελία του οποίου κατά πολιτών που διατηρούν σε χώρους τους δικά τους ζώα και δεν χρειάζονται καμία προς τούτο άδεια, οι μεν υπηρεσίες σας ασμένως έκαναν δεκτή εσείς δε με την υπογραφή σας την νομιμοποιήσατε.

Ως εκ τούτου ζητάμε να άρετε το συντομότερο την παράνομη απόφαση σφράγισης του χώρου της κας ….. και τα πρόστιμα που της έχουν επιβληθεί και αντίθετα να επιβάλλετε πρόστιμα στον Δήμο Σιάτιστας-Βοίου, να μην προβείτε δε σε καμία άλλη παράνομη σφράγιση ιδιόκτητων χώρων με ιδιόκτητα ζώα συντροφιάς. Σε εναντία δε περίπτωση θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια εναντίον σας, δικαστική και εξωδικαστική, αλλά και εναντίον όλων εκείνων των υπηρεσιακών παραγόντων, ονομαστικά, που συνηγόρησαν στο να εκδοθεί η παράνομη αυτή απόφαση.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;