13.5 C
Athens
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΈρχονται εξωγήινοι; Του Άγη Βερούτη

Έρχονται εξωγήινοι; Του Άγη Βερούτη

Τους προηγούμενους μήνες, έγινε επίσημη ανακοίνωση στα αμερικανικά ΜΜΕ ότι ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής Marco Rubio, τότε πρόεδρος της Senate Select Committee on Intelligence, έδωσε εντολή στο Αμερικανικό Πεντάγωνο και τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να συντάξουν σε 180 μέρες από την εντολή της Γερουσίας, μια μη-διαβαθμισμένη έκθεση η οποία να περιέχει όλες τις πληροφορίες που γνωρίζει η λεγόμενη Intelligence Community των ΗΠΑ για τα Unidentified Aerial Phenomena (UAP) ή Ανεξήγητα Εναέρια Φαινόμενα, ή όπως τα λέγανε στα 80’s: UFOs. Αυτή η έκθεση πρέπει να δημοσιευτεί ως τις 29 Ιουνίου 2021.

Έκτοτε διαρρέουν ολοένα και περισσότερα βίντεο από ραντάρ αμερικανικών αεροπλανοφόρων, κάμερες μαχητικών αεροσκαφών, καθώς και κάμερες σε στρατιωτικές βάσεις που δείχνουν τριγωνικά αεροσκάφη ή άλλα σε σχήμα υπόθετου (τικ-τακ UAPs) χωρίς φτερά ή ορατό σύστημα προώθησης (μηχανή τζετ), ούτε εξάτμηση, σύμφωνα με τις δημόσιες καταγεγραμμένες μαρτυρίες των πιλότων των μαχητικών αεροσκαφών που δίνουν συνέντευξη στο CNN, το BBC,  και την εκπομπή 60 Minutes του CBS, όλα σημεία αναφοράς σοβαρής δημοσιογραφίας.

Κάποια από τα παραπάνω επιβεβαιώνει επισήμως και το Υπουργείο Αμύνης των ΗΠΑ. 

Προκύπτει ότι αυτά τα αταυτοποίητα ιπτάμενα αντικείμενα κινούνταν σε ταχύτητες που κυμαίνονταν από ακίνητη αιώρηση λίγα μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, ως 12.000-13.000 χλμ την ώρα σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αμερικανών πιλότων των μαχητικών αεροσκαφών και των χειριστών ραντάρ, κατάφερναν να πετύχουν επιταχύνσεις ως 600-700 g (g=επιτάχυνση της βαρύτητας=9,81 μέτρα/δευτερόλεπτο2) και ακόμη και να μπαίνουν εντός της θάλασσας!

Αυτά τα “οχήματα” (αν αποδειχτεί ότι όντως πρόκειται για οχήματα και όχι μαζική οφθαλμαπάτη) παραδέχθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του στις 17 Μαΐου ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα ότι γνώριζε για την ύπαρξή τους αλλά δεν μπορούσε να πει τίποτε παραπάνω. 

Οι παραπάνω επιδόσεις, αν αποδειχτεί ότι όντως ισχύουν, είναι πέρα από την τεχνολογική δυνατότητα όλων των κρατών της Υφηλίου από όσο γνωρίζουμε, και πέρα από την επεξηγηματική ικανότητα της φυσικής που γνωρίζουμε.

Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε ότι η φυσική που γνωρίζουμε ως τεχνολογικός πολιτισμός, αφήνει ανεξήγητη περίπου το 94% της συνολικής μάζας και/ή ενέργειας που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να έχει το γνωστό σύμπαν, για να συμπεριφέρεται όπως παρατηρούμε ότι λειτουργεί. Τη λειτουργία του σύμπαντος προσπαθούμε να την εξηγήσουμε με επινοήσεις όπως η “σκοτεινή ενέργεια” και η “σκοτεινή μάζα” χωρίς να μπορούμε όμως να αποδείξουμε την ύπαρξή της…

Σε κάθε περίπτωση όμως, η επικοινωνιακή στρατηγική που ακολουθείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ στα αμερικανικά ΜΜΕ προσομοιάζει εκείνη που είχα παρατηρήσει ως τότε μόνιμος κάτοικος των ΗΠΑ, λίγο πριν ανακοινώσει το 1999 η Κυβέρνηση Κλίντον την εκστρατεία κατά της πρώην Γιουγκοσλαβίας: στην αρχή σποραδικά άρθρα και αναφορές στην τηλεόραση, κατόπιν ολοένα περισσότερες αναφορές, μετά ρεπορτάζ και τελικά εκθέσεις των αρμόδιων υπηρεσιών και ανακοίνωση της απόφασης κήρυξης του πολέμου ενάντια στη Σερβία με σχετική επιβεβαίωση από το Κογκρέσσο.

Εδώ βέβαια δεν μιλάμε για πόλεμο αλλά για συντονισμό και συλλογή όλων των σχετικών πληροφοριών σε μια βάση δεδομένων, αλλά και τις παρεπόμενες ανακοινώσεις που αυτό συνεπάγεται, και την ενημέρωση των λαών για το τί μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά. Το θέμα είναι σοβαρό και αντιμετωπίζεται με την αρμόζουσα σοβαρότητα από τις αμερικανικές αρχές.

Αναφορικά με την πιθανότητα ύπαρξης ζωής σε άλλα μέρη του Γαλαξία ή και του γνωστού σύμπαντος, υπάρχει η γνωστή εξίσωση του Ντρέικ από το όνομα του ιδρυτή του SETI (Search for ExtraΤerrestrial Intelligence) η οποία (εξίσωση) προσπαθεί να υπολογίσει τον αριθμό των πιθανών υπαρκτών τεχνολογικών πολιτισμών στο Γαλαξία μας, και βασίζεται σε παραδοχές (υποθετικές) που ενώ δεν μπορούμε με βεβαιότητα να γνωρίζουμε τις ακριβείς τιμές τους, καθορίζουν τον πιθανό αριθμό ταυτόχρονων τεχνολογικών πολιτισμών στον Γαλαξία από 2-3 (εμάς και άλλους 1-2) ως μερικές εκατοντάδες χιλιάδες…!

Η πιθανότητα ύπαρξης ενός τεχνολογικού πολιτισμού άλλου από τον δικό μας, βασίζεται στα μαθηματικά και τον πραγματικά τεράστιο αριθμό άστρων/ηλιακών συστημάτων στον Γαλαξία μας.

Από την άλλη, οι αποστάσεις είναι τόσο τεράστιες όπου η πιθανότητα να μπορεί ένας πολιτισμός να επισκεφθεί έναν άλλον με ζωντανά όντα (ή με όντα τεχνητής νοημοσύνης) είναι σχεδόν ανύπαρκτες σε ρεαλιστικούς χρόνους, τουλάχιστον με την τεχνολογία και τη φυσική που εμείς γνωρίζουμε.

Αυτό είναι και το πιο ανησυχητικό…

Αν όντως υπάρχουν “οχήματα” που έχουν παρατηρηθεί, τα οποία έχουν τεράστιες τεχνολογικές δυνατότητες, πολλαπλάσιες από της δικής μας τεχνολογίας, τότε μπορεί να βρισκόμαστε σε κίνδυνο, τουλάχιστον ώσπου να αποδειχτεί πως “οτιδήποτε” είναι αυτό που οδηγεί αυτά τα οχήματα δεν σκοπεύει να μας προκαλέσει βλάβη!

Οι Αμερικανοί χειριστές ραντάρ στο Περλ Χάρμπορ έβλεπαν από ώρα πριν τα ιαπωνικά αεροπλάνα στο ραντάρ να έρχονται, αλλά δεν έδωσαν επαρκή σημασία για να ενημερώσουν τους Στρατηγούς που θα έπρεπε.

Επίσης πριν την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν πληροφορίες σχετικές με την επερχόμενη επίθεση, που συνέλεγαν μετά τη βομβιστική απόπειρα στο γκαράζ του World Trade Center το 1991 με τα δυο βανάκια γεμάτα εκρηκτικά και νιτρικό αμμώνιο.

Είναι δυστυχές ότι και στις δυο περιπτώσεις η πληροφόρηση δεν κατάφερε να δοθεί άνωθεν στην αλυσίδα διοίκησης. Αυτό ίσως προσπαθεί να αποτρέψει η δημοσιοποίηση της παραπάνω έκθεσης από το σύνολο των αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών και το Αμερικανικό Πεντάγωνο.

Ως μηχανολόγος μηχανικός με επιστημονικές σπουδές δεν είμαι συνωμοσιολόγος, ούτε απαισιόδοξος. Δεν πιστεύω αυτόματα ότι κάποιος από κάποιον μακρινό κόσμο (αν υπάρχει) θα μπορούσε να ερχόταν δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακρυά για να πάρει το νερό μας πχ (ίσως το νερό η πιο συνήθης χημική ένωση στο σύμπαν) ούτε κάτι άλλο. Να το πάει που;;;

Όσα απαρτίζουν τον πλανήτη μας είναι τα πιο συνήθη στοιχεία του σύμπαντος.

Επίσης νομίζω ότι αν υπήρχε ένας επιθετικός τεχνολογικά προηγμένος πολιτισμός, το πιο πιθανόν θα ήταν να αυτοκαταστραφεί (όπως κινδυνεύουμε να αυτοκαταστραφούμε εμείς από τα πυρηνικά όπλα μας), πολύ πριν αποκτήσει την τεχνολογική δυνατότητα να διασχίσει τις απίστευτες αποστάσεις του Γαλαξία μας ή του σύμπαντος.

Άρα υποθέτω ότι αν υπάρχει κάτι, μάλλον θα είναι φιλειρηνικό και θα ενδιαφέρεται περισσότερο να μας πει ένα “γεια σας, είμαστε και μεις εδώ” παρά να μας κλέψει τα μέταλλα ή το νερό.

Φυσικά οι επιπτώσεις στις θρησκείες που θέλουν τον άνθρωπο κατ’εικόνα και ομοίωση με το Θεό, μπορεί να είναι καταστροφικές μετά από μια τέτοια εξέλιξη, εκτός αν αυτό το “οτιδήποτε” βρίσκεται μέσα στα “τρίγωνα” και “υπόθετα” οχήματα μοιάζει λιγάκι μ’εμάς τους ανθρώπους… (;)

Θα έλεγα ότι μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, επί του θέματος των Αταυτοποίητων Εναέριων Φαινομένων, και όσων ανέφερα παραπάνω για τη δημοσιότητα που έχει πάρει το ζήτημα σε σοβαρά διεθνή ΜΜΕ, έχω πολλά περισσότερα ερωτηματικά από όταν δεν με είχε απασχολήσει το ζήτημα…

Αν λίγες μέρες μετά την παραπάνω έκθεση βγει ο Αμερικανός ή ο Κινέζος πρόεδρος στην τηλεόραση, και μας συστήσει τον φίλο του τον “Νίκο” (ον ή ρομποτάκι δε με νοιάζει) από το τάδε ΑΒΓ123 πλησιέστερο αστρικό σύστημα που θέλει απλά να μας πει ένα “γεια”, τότε θα είμαι ήσυχος.

Αν όμως δεν συμβεί κάτι τέτοιο και ταυτόχρονα ξέρουμε ότι κυκλοφορούν “τρίγωνα” και “υπόθετα” μεγέθους 747, με δεκαπλάσια ταχύτητα και εκατονταπλάσια επιτάχυνση από αυτή που έχουν τα ταχύτερα μαχητικά αεροσκάφη των Αμερικανών, των Ρώσων, των Κινέζων, των Γάλλων, των Ινδών και των Ευρωπαίων μαζί, τότε δεν θα είμαι πολύ ήσυχος…

ΠΗΓΗ: capital.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;