21 C
Athens
Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕύη Στατήρη: Έγινα μιντιακό τρόπαιο για να εκδικηθούν τους Πυρήνες

Εύη Στατήρη: Έγινα μιντιακό τρόπαιο για να εκδικηθούν τους Πυρήνες

Η Εύη Στατήρη, σύζυγος του Γεράσιμου Τσάκαλου, καταδικασμένου ως μέλους της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, έστειλε επιστολή στην «Εφημερίδα των Συντακτών» μετά και τη δεύτερη απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευ. Νικόπουλο.

Ολόκληρη η επιστολή της:

Παραπλανητικές δεσμεύσεις

«Πέρασαν τρεις μήνες και τέσσερις μέρες από τη στιγμή που άκουσα την άδικη απόφαση της προφυλάκισής μου. Δεν τρέφω αυταπάτες ότι για την Ελληνική Δικαιοσύνη είμαι ένας ακόμα αριθμός, πάνω στην αίτηση αποφυλάκισης, ως κρατούμενη, σαν στατιστικό στοιχείο… Γιατί αν δεν με αντιμετώπιζαν έτσι, δεν θα βρισκόμουν ακόμη μέσα στη φυλακή χωρίς κανένα ουσιαστικό επιβαρυντικό στοιχείο όσον αφορά την κατηγορία της ένταξης στη ΣΠΦ. Ανακριβείς, γενικόλογες και πρόχειρες αιτιολογήσεις συνοδεύουν κάθε απορριπτική απόφαση των λειτουργών της Δικαιοσύνης.

Μήπως, όμως, η όλη ιστορία ξεκίνησε λίγο διαφορετικά; Η αρχική στοχοποίησή μου δεν ήταν καθόλου τυχαία και σίγουρα ουδέποτε υπήρξε για μένα το τεκμήριο της «αθωότητας». Κι αυτό γιατί έπρεπε να βρεθεί κάποιος τρόπος για να πάρουν την εκδίκησή τους για τη δράση της ΣΠΦ. Κι έτσι εγώ, από τρόπαιο της αντιτρομοκρατικής μπροστά στα ΜΜΕ, μέσα στο ανακριτικό γραφείο μετατράπηκα σε «αχίλλειο πτέρνα» της ΣΠΦ.

Ενας ανήθικος συναισθηματικός εκβιασμός με ουσιαστικό θύμα αυτής της τακτικής εμένα, που παραμένω άδικα μέσα στη φυλακή τόσο καιρό. Οσο ξεκάθαρα κι αν δηλώνω ότι ποτέ δεν ήμουν μέλος της ΣΠΦ, ούτε είχα καμία απολύτως σχέση με το σχέδιο απόδρασης -και γι’ αυτό δεν υπάρχει κανένα στοιχείο- συγκεκριμένα αυτιά παραμένουν εσκεμμένα ερμητικώς κλειστά.

Στη συνέχεια, όπως είναι γνωστό, ακολούθησε μια απεργία πείνας από τα μέλη της ΣΠΦ, μεταξύ αυτών και του συντρόφου μου στη ζωή Γεράσιμου Τσάκαλου, καθώς και της Αγγελικής Σπυροπούλου. Η απεργία είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσουν την αποφυλάκιση της Αθηνάς Τσάκαλου και την κατάθεση μιας τροπολογίας που φαινομενικά έδινε όλες τις προϋποθέσεις και για τη δική μου αποφυλάκιση με την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Και όμως, στις 2 Ιουνίου φάνηκε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χάρισε απλόχερα ψεύτικες ελπίδες, κάτι το οποίο είχε τεράστιο κόστος για μένα και τους οικείους μου. Για να γίνω πιο σαφής, εκείνη τη μέρα απορρίφτηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευτύχιο Νικόπουλο η αίτηση αποφυλάκισής μου που συμπεριελάμβανε και την τροπολογία για την αποφυλάκιση συγγενών.

Από τη μία συγκεκριμένοι δικαστικοί με εκδικούνται όχι γι’ αυτά που με κατηγορούν ότι έχω κάνει αλλά για το ότι έχω σχέση με τον Γεράσιμο Τσάκαλο και από την άλλη οι δεσμεύσεις του υπουργού Δικαιοσύνης ότι αυτή η τροπολογία θα είχε αντίκρισμα ήταν παραπλανητικές. Και δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να δίνεις ψεύτικες ελπίδες σε έναν κρατούμενο…

Τώρα προσέφυγα κατά της απόφασης του ανακριτή στο δικαστικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει τις επόμενες μέρες, ευελπιστώντας στην ουσιαστική, αυτή τη φορά, εξέταση της υπόθεσής μου. Δεν μπορώ να δεχτώ την παράταση αυτής της άδικης και εκδικητικής προφυλάκισής μου. Για μένα δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα που θα σταματήσω να δίνω τη δική μου μάχη. Μέχρι την απελευθέρωση».

Εύη Στατήρη, Γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, 6 Ιουνίου 2015

Εύη Στατήρη: Έγινα μιντιακό τρόπαιο για να εκδικηθούν τους Πυρήνες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;