18.2 C
Athens
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022
ΑρχικήΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΓια δεύτερη φορά επιχειρείται έξωση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού

Για δεύτερη φορά επιχειρείται έξωση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού

Γράφουν οι εθελοντές του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού:

Στις 11/02 λάβαμε, μέσω του Υπουργείου Υγείας, επιστολή της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., που απευθύνεται προς το Υπουργείο Υγείας, με κοινοποίηση προς τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βιομηχανίας και Εμπορίου και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου.

Η επιστολή με λίγα λόγια λέει ξεκάθαρα ότι πρέπει άμεσα να αποχωρήσουμε από το χώρο που στεγαζόμαστε από τον Δεκέμβριο του 2011, ο οποίος μας είχε παραχωρηθεί από τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης. Αυτό που δεν λέει η επιστολή είναι ότι τον Μάιο του 2018 η Ελληνικό Α.Ε. είχε και τότε προσπαθήσει να μας κάνει έξωση (με απευθείας επιστολή), και όταν ξεσηκώθηκαν οι ασθενείς μας, πλήθος πολιτών και οργανώσεων εντός και εκτός Ελλάδας (με διαμαρτυρίες έξω από Ελληνικά προξενεία στο Βέλγιο και τη Γερμανία), Ευρωβουλευτές, επιστήμονες και πανεπιστημιακοί από όλον τον κόσμο, κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία ανά την Ελλάδα ,αλλά και προσωπικότητες όπως ο Μίκης Θεοδωράκης (με επιστολή στήριξης μας), τότε η Ελληνικό Α.Ε. και η τότε κυβέρνηση έκαναν πίσω. Δήλωσαν ότι θα βρεθεί λύση ώστε, είτε να συνεχίσουμε να στεγαζόμαστε στο Ελληνικό σε ανάλογες – τουλάχιστον – εγκαταστάσεις όπως και σήμερα, είτε εκτός Ελληνικού πάλι σε ανάλογο κατάλληλο χώρο. Εδώ θα δείτε βίντεο από την περίοδο https://webtv.ert.gr/ert1/themata/synechizei-tin-leitoyrgia-toy-to-koinoniko-iatreio-ellinikoy/ και άρθρο που δείχνει το κύμα στήριξης προς το ΜΚΙΕ https://www.glyfadaweb.gr/2018/06/blog-post_45.html ).

Για δεύτερη φορά επιχειρείται έξωση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού

Όλες οι επιστολές και τα ηλεκτρονικά μηνύματα εδώ:

Για δεύτερη φορά επιχειρείται έξωση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού

Επίσης ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος – μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. μέχρι σήμερα, που διορίστηκε το 2015 από το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου), (πηγή https://www.kathimerini.gr/838084/article/oikonomia/epixeirhseis/nea-dioikhsh-sthn-ellhniko-ae ) – είχε ρητά υποσχεθεί ότι «Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης έχει τη δυνατότητα να στεγάσει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο» (πηγή https://toaerodromio.gr/elliniko-argyroupoli/article/32327/o-dimos-ellinikoy-argyropolis-prosferei-stegi-sto-mitropolitiko-koinoniko-iatreio/)

Επίσης υπάρχει ρητή δέσμευση του κ. Κωνσταντάτου αλλά και της Lamda Development (που είναι ο «επενδυτής») ότι το ιατρείο όχι μόνο δεν θα απομακρυνθεί αλλά και θα «αναβαθμιστεί». Μάλιστα δημοσίευμα από τον Ιούνιο του 2014, έχει καταγράψει τις δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου της Lamda Development κ. Οδυσσέα Αθανασίουκατά την παρουσίαση του επενδυτικού σχεδίου τους τότε, στη Μεγάλη Βρετανία, όπου αναφέρει το δημοσίευμα «…συγκεκριμένα, δήλωσε και δεσμεύθηκε δημόσια, καταρρίπτοντας όλα τα σενάρια που κυκλοφορούν όλοι όσοι βρίσκονται απέναντι στην επένδυση, ότι το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού θα παραμείνει και θα λειτουργεί όπως λειτουργεί σήμερα και ακόμα καλύτερα σε νέες εγκαταστάσεις που θα του παραχωρηθούν στο χώρο του πρ. αεροδρομίου Ελληνικού. “Είμαστε ανοιχτοί να βοηθήσουμε σε ότι κι αν χρειαστεί. Είμαστε στο πλευρό τους και προσκαλώ τους υπευθύνους να έχουμε μία συνάντηση ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα” είπε ο κ. Αθανασίου βάζοντας τέλος στα “μαύρα” σενάρια που διακινούν οι πολέμιοι της αξιοποίησης του πρ. Αεροδρομίου.» (Πηγή https://drive.google.com/file/d/1DerXhGR0YYROGQsyS-dcnsfRWB7EzN3t/view?usp=sharing )

Όλα αυτά έρχεται τώρα η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. και η σημερινή κυβέρνηση, με τη στήριξη (;) του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης να τα ανατρέψει και να πετάξει στο δρόμο δεκάδες εθελοντές, δεκάδες χιλιάδες κουτιά φαρμάκων, βρεφικά και παιδικά γάλατα, ένα πλήρως εξοπλισμένο οδοντιατρείο, καρδιολογικό ιατρείο με υπέρηχο, και πολύ άλλο ιατρικό εξοπλισμό. Επίσης στην επιστολή της η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. και, στην κοινοποίησή του, το Υπουργείο Υγείας δεν μας αναφέρουν τι θα γίνουν οι εκατοντάδες ασθενείς που βοηθάμε κάθε μήνα .

Θέλουν να μας πετάξουν στο δρόμο, χωρίς να μας δώσουν εναλλακτική λύση, ώστε να μπουν οι μπουλντόζες και να κατεδαφίσουν ένα κτήριο 200μ2 το οποίο στηρίζει απόκληρους της Ελληνικής κοινωνίας, οι οποίοι δημιουργήθηκαν από τις μνημονιακές πολιτικές που στήριξαν όλες οι κυβερνήσεις από 2010 μέχρι και σήμερα. Θέλουν να εξαφανίσουν μία κοινότητα εθελοντών, μία κοινότητα αλληλεγγύης, με χιλιάδες υποστηρικτές του έργου της από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που παρέχει φάρμακα ακόμα και σε Δημόσια Νοσοκομεία, Δημόσιες δομές, Ιδρύματα, γηροκομεία, κέντρα συγκέντρωσης προσφύγων, καθώς και κάθε άνθρωπο που απεγνωσμένα αναζητά φάρμακα που λείπουν από την αγορά.

Ας μας πουν λοιπόν η Κυβέρνηση, η Ελληνικό Α.Ε., ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης και τέλος η Lamda Development, πού θα πάει ένα Κοινωνικό Ιατρείο που δεν έχει από ΠΟΥΘΕΝΑ χρηματοδότηση, που δεν έχει ζητήσει ΠΟΤΕ χρήματα από κανένα και το οποίο έχει στηρίξει, 7.500 ασθενείς στις περισσότερες από 72,000 επισκέψεις τους μέχρι και σήμερα από τον Δεκέμβριο του 2011.

Είναι υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης, της κάθε δημόσιας αρχής, να παρέχει χώρο σε κάθε κοινότητα πολιτών που αυτοοργανώνεται και παρέχει εθελοντικά δωρεάν κοινωνικό έργο. Και γιαυτό καλούμε όλα τα κόμματα να πάρουν θέση.

Εμείς από την πλευρά μας απαντάμε πως θα συνεχίσουμε να είμαστε στον χώρο του ιατρείου, προσφέροντας στους ασθενείς μας φάρμακα, ελπίδα και αξιοπρέπεια. Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε με συνέπεια δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας, που είχε ανάγκη, χωρίς καμία διάκριση. Και αυτό θα συνεχίσει να κάνει! Τους εθελοντές μας εκφράζουν οι στίχοι του ποιητή Κώστα Βάρναλη:

“Δεν είμ’ εγώ σπορά της Τύχης
ο πλαστουργός της νιας ζωής
Εγώ είμαι τέκνο της Ανάγκης
κι ώριμο τέκνο της Οργής”

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Ιστοσελίδα: https://www.mkiellinikou.org
Email: mkiellinikou@gmail.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;