30.1 C
Athens
Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΓια διαπλοκή, προσωπική ιδιοτέλεια και απευθείας αναθέσεις κονδυλίων κατήγγειλε την Αντωνοπούλου στον...

Για διαπλοκή, προσωπική ιδιοτέλεια και απευθείας αναθέσεις κονδυλίων κατήγγειλε την Αντωνοπούλου στον Τσίπρα η Χαλικιά που παραιτήθηκε

Για διαπλοκή, προσωπική ιδιοτέλεια και απευθείας αναθέσεις κονδυλίων κατήγγειλε την Αντωνοπούλου στον Τσίπρα η Χαλικιά που παραιτήθηκε. Τι απαντά η Ρ. Αντωνοπούλου

Την παραίτησή της από τη θέση της γενικής γραμματέως Διαχειρίσης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας υπέβαλε η Δήμητρα Χαλικιά μετά τις καταγγελίες που έκανε, με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό εναντίον της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου σχετικά με τον σχεδιασμό των προγραμμάτων για ανέργους.

Στην επιστολή, η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, η κ. Χαλικιά καταγγέλλει την αναπληρώτρια υπουργό για διαπλοκή, προσωπική ιδιοτέλεια, πάρα πολύ κακές επιλογές στη διαχείριση κοινοτικών χρημάτων και πολιτικές που πριμοδοτούν συγκεκριμένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Επιπλέον η γενική γραμματέας Διαχειρίσης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων
κ. Χαλικιά  αναφέρει  ότι η κ. Αντωνοπούλου επιχειρεί με αυτεπιστασία, δηλαδή απευθείας αναθέσεις, να μοιράσει χιλιάδες ευρώ σε κοινωνικούς εταίρους.
Για διαπλοκή, προσωπική ιδιοτέλεια και απευθείας αναθέσεις κονδυλίων κατήγγειλε την Αντωνοπούλου στον Τσίπρα η Χαλικιά που παραιτήθηκε

ΦΩΤΟ: Δήμητρα Χαλικιά


Η επιστολή της  Χαλικιά

Η επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, που κοινοποιήθηκε και στους υπουργούς Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και Νίκο Παππά, Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τον γ.γ. του πρωθυπουργού Δημήτρη Τζανακόπουλο, αναφέρει μεταξύ άλλων: 

«Η αλήθεια για τη στάση της εν λόγω υπουργού είναι ότι αντιστάθηκα σε κακές (πάρα πολύ κακές) επιλογές διαχείρισης δημοσίου χρήματος που επιχειρεί, κυρίως με “αυτεπιστασίες” (δηλαδή απευθείας αναθέσεις σε κοινωνικούς εταίρους πολλών χιλιάδων ευρώ, πρακτική στην οποία διέπρεψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. και έχει στιγματιστεί) ή άλλες πρακτικές που πριμοδοτούν τα μεγάλα ΚΕΚ, τη στιγμή που η κυβέρνησή μας έχει δηλώσει πάρα πολλές φορές ότι πρόκειται να χτυπήσει αυτή τη διαπλεκόμενη αγορά». 
Και συνεχίζει: «Κορυφαίο παράδειγμα είναι το “περίφημο” 29-64 (πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας) και τις επιλογές που η ίδια η κυρία Αντωνοπούλου ζήτησε να έχουμε μέσα, ώστε να αποκλείονται τα μικρά ΚΕΚ (υπάρχουν διαμαρτυρίες, επιστολές και τα σχόλια στη δημόσια διαβούλευση της πρόσκλησης που επιβεβαιώνουν τα προαναφερόμενα». 
«Στο σημείο αυτό είμαι υποχρεωμένη να παρατηρήσω την “άναρχη εξειδίκευση του προγράμματος απασχόλησης ΕΣΠΑ 2014-2020”, κάτω από τις κατευθύνσεις της εν λόγω υπουργού, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χρήματα από συγχρηματοδοτούμενους πόρους για να καλυφθούν οι ανάγκες καταπολέμησης της ανεργίας σε Αττική και Νότιο Αιγαίο. Για τα παραπάνω, έχω ενημερώσει γραπτά τόσο τον υπ. Επικρατείας Α. Φλαμπουράρη όσο και τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση από το καλοκαίρι». 
Εκατομμύρια ευρώ με απευθείας αναθέσεις

Η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” δίνει, επίσης, στη δημοσιότητα λίστα προγραμμάτων κατάρτισης του υπουργείου Εργασίας με την υπογραφή της Ράνιας Αντωνοπούλου, τα οποία έχουν εκτελεστεί με απευθείας αναθέσεις-αυτεπιστασίες. 

Ενδεικτικά:

  • Πρόγραμμα «Δράσεις κατάρτισης, συμβουλευτικής και πιστοποίησης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα του λιανικού εμπορίου»: Υλοποιείται με αυτεπιστασία από την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Η επιχορήγηση για την αυτεπιστασία ανέρχεται στο ποσό των 2.677.200 ευρώ.
  • Πρόγραμμα «Κατάρτιση, πιστοποίηση και συμβουλευτική με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων άνεργων νέων 18-24 ετών σε ειδικότητες του τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών»: Δικαιούχος ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ). Αναλαμβάνει με αυτεπιστασία την καταβολή των εκπαιδευτικών επιδομάτων των εκπαιδευομένων. Συνολικό κόστος της αυτεπιστασίας 2.489.602 ευρώ.
  • Πρόγραμμα «Κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων άνεργων νέων 18-24 ετών σε ειδικότητες του τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας – logistics, στις 8 περιφέρειες σύγκλισης»: Ανατίθεται στην Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Συνολική δαπάνη του προγράμματος 2.284.300 ευρώ, εκ των οποίων η επιχορήγηση της αυτεπιστασίας ανέρχεται σε 1.379.200 ευρώ.
  • Πρόγραμμα «Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας – logistics»: Υλοποιείται από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Το κόστος κατανέμεται ως εξής: για διοίκηση, διαχείριση, παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού και υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης, παροχή υπηρεσιών υποστήριξης και συμβουλευτική καθοδήγηση των ωφελουμένων καθώς και δημοσιότητα από τον Σύνδεσμο, ποσό 193.257 ευρώ. Για τα εκπαιδευτικά επιδόματα των 164 ωφελουμένων ανέργων: 241.343 ευρώ.
  • Πρόγραμμα «Κατάρτιση, πιστοποίηση και συμβουλευτική με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων άνεργων νέων 18-24 ετών σε ειδικότητες του τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας – logistics στις 2 περιφέρειες σταδιακής εισόδου»: Συνδικαιούχος η ΕΕΔΕ, που αφορά 136 ωφελούμενους ανέργους με κόστος αυτεπιστασίας 262.400 ευρώ, εκ των οποίων τα 135.448 ευρώ προορίζονται για την πληρωμή των επιδομάτων στους ωφελούμενους.
Καρτερός:
 “Η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα προτείνει ρυθμίσεις  που ο
προκάτοχός σας Βρούτσης δεν τόλμησε καν να σκεφτεί.”

Ο
Μιχάλης Καρτερός, γραμματέας της Νομαρχιακής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, αδελφός
του πρώην διευθυντή της Αυγής, Θανάση Καρτερού, του οποίου η σύζυγος
και ο γιος είναι ιδιοκτήτες Κέντρου Διά Βίου Μάθησης  σε επιστολή του
αναφέρει: «Η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα προτείνει
ρυθμίσεις  που ο προκάτοχός σας Βρούτσης δεν τόλμησε καν να σκεφτεί.
Ρυθμίσεις που ικανοποιούν χρόνιες επιδιώξεις του βαθέος μηχανισμού του
αμαρτωλού ΕΛΣΕΚΕΚ».

Η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης:

«Ο
ένας μετά τον άλλον οι γενικοί γραμματείς καταγγέλλουν τους υπουργούς
τους για αδιαφανή διαχείριση των κονδυλίων και η κυβέρνηση αντί να
διαλευκάνει τις υποθέσεις, απλώς ζητά τις παραιτήσεις των
καταγγελλόντων»

Και ο Γιάννης Βρούτσης…

Στο
tweet του οπρώην υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης γράφει: «Ηθική
ΣΥΡΙΖΑ: όποιος τολμήσει να μιλήσει αποπέμπεται! Από τον Βουδούρη, στην
Χαλικιά μετά τις αποκαλύψεις για αδιαφάνεια! Φανταστείτε να με
κατήγγειλε επί ΝΔ ο γ.γ. μου για απευθείας αναθέσεις με τα χρήματα
ανέργων τι θα γινόταν!».

Αντιδράσεις από τις Διεθνείς Συνεταιριστικές Οργανώσεις αλλά και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το νομοσχέδιο της Αντωνοπούλου για την Κοινωνική Οικονομία


Για διαπλοκή, προσωπική ιδιοτέλεια και απευθείας αναθέσεις κονδυλίων κατήγγειλε την Αντωνοπούλου στον Τσίπρα η Χαλικιά που παραιτήθηκε


Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι  Διεθνείς Συνεταιριστικές Οργανώσεις      CICOPA και CECOP 5 σχετικά με την πρόταση νόμου – Αντωνοπούλου για την Κοινωνική Οικονομία, η οποία κατατέθηκε στην αρμόδια επιτροπή της βουλής.

Η CECOP και η CICOPA (www.cicopa.coop), ο Διεθνής Οργανισμός Βιομηχανικών Συνεταιρισμών και Συνεταιρισμών Υπηρεσιών, έστειλαν την  κοινή επιστολή προς την ελληνίδα Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου,”μετά από διαβούλευση με ένα δίκτυο διεθνών εμπειρογνωμόνων στους συνεταιρισμούς εργαζομένων και στην κοινωνική συνεταιριστική νομοθεσία”, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά….

Η κοινή ανακοίνωση των CICOPA και CECOP 5 προτείνει τα εξείς:

 Διαχωρισμό του μέρους του νόμου που αναφέρεται στην ευρύτερη κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία από το μέρος που επικεντρώνεται στους κοινωνικούς συνεταιρισμούς και στους συνεταιρισμούς εργαζομένων, ενδεχομένως με την ψήφιση ξεχωριστών νομοθετημάτων.

 Ένταξη στην Ελληνική νομοθεσία (σε αυτό το σχέδιο νόμου ή σε άλλο νόμο) του ορισμού του συνεταιρισμού, των αξιών και των αρχών που κατοχυρώνονται στη Δήλωση για την Συνεταιριστική Ταυτότητα και έχουν εισαχθεί πλήρως στην Σύσταση n ° 193 (2002) (https://www.diktio-kapa.dos.gr/keimena/Sistasi193.pdf ), του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας για την  Προώθηση των Συνεταιρισμών, την οποία η ελληνική κυβέρνηση (όπως και οι κυβερνήσεις όλων των παρόντων μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης) έχουν εγκρίνει επίσημα.

 Ανάδειξη του ορισμού και των βασικών χαρακτηριστικών των κοινωνικών συνεταιρισμών, όπως διατυπώνονται αντίστοιχα στο CICOPA 2011, Παγκόσμια Πρότυπα των Κοινωνικών Συνεταιρισμών (https://www.cicopa.coop/IMG/pdf/world_standards_of_social_cooperatives_gr-2.pdf )και στο CICOPA Παγκόσμια Διακήρυξη του 2003 για τους συνεταιρισμούς εργαζομένων (https://www.cicopa.coop/IMG/pdf/world_declaration_on_worker_coops_gr.pdf ).

 Καθορισμό διατάξεων φορολογικής φύσεως, ιδίως όσον αφορά την απασχόληση των μειονεκτούντων ατόμων και την αλλαγή  ιδιοκτησίας σε εξαγορές των εργαζομένων.

 Παροχή της δυνατότητας οι κοινωνικοί συνεταιρισμοί να είναι πολλών ενδιαφερομένων, μερών, δηλαδή με διαφορετικές κατηγορίες μελών.

 Διαφοροποίηση με μεγαλύτερη σαφήνεια, των αντιπροσωπευτικών ενώσεων στις δευτεροβάθμιες δομές των κοινωνικών συνεταιρισμών και των συνεταιρισμών εργαζομένων, από τις επιχειρηματικές κοινοπραξίες.

 Θέσπιση μηχανισμών ελέγχου, που να καλύπτουν την ορθή εφαρμογή του συνεταιριστικού τρόπου λειτουργίας, ο οποίος (έλεγχος) να ασκείται από τις αντιπροσωπευτικές ενώσεις μέσω των δικών τους ελεγκτών στην περίπτωση των ενταγμένων σ’ αυτές συνεταιρισμών, και από το Κράτος στην περίπτωση των μη ενταγμένων σ’ αυτές, με τον ίδιο τρόπο που ήδη ισχύει σε αρκετές χώρες της ΕΕ.”

Πολλές αντιδράσεις υπάρχουν, επίσης, για την απαγόρευση – ποινικοποίηση του Κινήματος Χωρίς Μεσάζοντες, που σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες είναι νόμιμο και θεσμοθετημένο, την μη νομιμοποίηση των κινημάτων αλληλεγγύης και της αχρήματης – εμπράγματης οικονομίας, την… παράβλεψη της διεθνούς συνεταιριστικής νομοθεσίας και για το οτι  η πρόταση νόμου δεν λαμβάνει υπόψη της την Σύσταση 193/2002 του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO) που η χώρα μας έχει αποδεκτεί και ψηφίσει. Οπως και για το γεγονός  οτι  ανατέθηκε στο… Βρετανικό Συμβούλιο η προώθηση της Κοινωνικής Οικονομίας (βλέπε δημοσίευμα της εφημερίδας των Συντακτών: https://www.efsyn.gr/arthro/koinoniki-oikonomia-me-vretaniki-sfragida


Διαβάστε σχετικά κείμενα:


Κοινωνική Οικονομία: Η πρόταση νόμου – σαλάτα αποπέμπει τους mutual συνεταιρισμούς. Του Λουκά Μπρέχα

Αν τα χρήματα του Αναπτυξιακού Νόμου δίνονταν στην Κοινωνική Οικονομία θα προέκυπταν 1 εκατ. θέσεις εργασίας

Άρθρο προς άρθρο: Όλες οι αλλαγές του Νόμου για την Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία που προτείνει το Δίκτυο ΚΑΠΑ

Σε μετωπική σύγκρουση κυβέρνηση και πρωτοβουλίες πολιτών “Χωρίς Μεσάζοντες”

Πανελλαδική δράση «Χωρίς μεσάζοντες» στο Πεδίο του Άρεως στις 9/10

Το Επόμενο Βήμα για την Αλληλέγγυα & Συνεργατική Οικονομία | Της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης

Οι παρατηρήσεις του ΑΝΕΜΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ στο νομοσχέδιο για την κοινωνική οικονομία

ΠΡΩ.Σ.Κ.ΑΛ.Ο.: Οι προτάσεις μας για το νομοσχέδιο περί Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας

Υπογράφουμε ΕΔΩ για να θεσμοθετηθούν επιτέλους και στην Ελλάδα οι Αγορές Απευθείας Διάθεσης Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες ΒΙΝΤΕΟ

Πρωτοβουλίες «Χωρίς Μεσάζοντες»: Υπάρχει εναλλακτική! Δεν θα αφήσουμε να πάνε χαμένα 4 χρόνια

Να νομοθετηθεί ως κοινωνική καινοτομία, το κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες στο ν/σ Κοινωνικής Οικονομίας

Ούτε αφεντικά, ούτε υπάλληλοι, αλλά ελεύθεροι συνεταιρισμένοι δημιουργοί. Του Κώστα Νικολάου“Η τροφή και το νερό στους πολίτες”! 3η Διεθνής Διάσκεψη Συνεταιρισμών, Κεμπέκ

Συλλογή υπογραφών αλληλεγγύης στην αυτοδιαχειριζόμενη ΒΙΟΜΕ – Υπογράφουμε εδώ


Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ηγουμενίδης


Χαρακτηριστική για τη δυσαρέσκεια εις βάρος της κ. Αντωνοπούλου και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η επιστολή του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ηγουμενίδη, που κοινοποιήθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, με αφορμή τη δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία.

Ο Ηγουμενίδης αναφέρει ότι «ολόκληρη η πολιτική του υπουργείου για τις πολιτικές απασχόλησης μέχρι σήμερα τείνει να περιορίζεται σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, τα οποία η ιστορία έχει αποδείξει ότι δεν προσφέρουν ούτε μια πραγματική θέση εργασίας». 

Τι απαντά η Ρ. Αντωνοπούλου

Η κ. Αντωνοπούλου με χθεσινή της ανακοίνωση αναφέρει, ότι η επιλογή τροφοδότησης της εφημερίδας με ανυπόστατες, ψευδείς ή ανακριβείς πληροφορίες δημιουργεί μείζον θέμα πολιτικής δεοντολογίας, το οποίο ασφαλώς και θα αντιμετωπιστεί αποφασιστικά το αμέσως προσεχές διάστημα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, «την Κυριακή, 16 Οκτωβρίου, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” δισέλιδο ρεπορτάζ, με βασικό τίτλο “Τα λεφτά για τους ανέργους πάνε σε κολλητούς” και υπότιτλο “Κατασπατάληση των κονδυλίων που προορίζονται για την επιδότηση και κατάρτιση των ανέργων από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας καταγγέλλει η γενική γραμματέας”. Το ρεπορτάζ συμπληρώνεται από ένθετο θέμα, με τίτλο “Απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων”». 
Όπως αναφέρει η κ. Αντωνοπούλου, «πρόκειται για ακόμη ένα “αποκαλυπτικό” ρεπορτάζ, που επιχειρεί να πλήξει την προσπάθεια που καταβάλλει η σημερινή κυβέρνηση να σταματήσει αυτό ακριβώς που καταγγέλλεται: Την κατασπατάληση των κονδυλίων για τους ανέργους σε “κολλητούς”, από όποιο χώρο και αν προέρχονται και, για την ακρίβεια, σε ένα κρατικοδίαιτο σύστημα υποτιθέμενης επαγγελματικής κατάρτισης με ελάχιστο όφελος για τους ανέργους. Η “κατάρτιση” των ανέργων λειτουργεί εδώ και χρόνια αφενός μεν ως επιδοματική πολιτική αφετέρου δε ως μηχανισμός εξυπηρέτησης επιχειρήσεων μικρών, μεσαίων και μεγάλων». «Όσον αφορά τη βασική “πηγή” του ρεπορτάζ», η επιλογή τροφοδότησης με ανυπόστατες, ψευδείς ή ανακριβείς πληροφορίες στην εφημερίδα και τη συντάκτρια του ρεπορτάζ, δημιουργεί μείζον θέμα πολιτικής δεοντολογίας, το οποίο ασφαλώς και θα αντιμετωπιστεί αποφασιστικά το αμέσως προσεχές διάστημα». 
«Όσον αφορά την εφημερίδα και τη συντάκτρια του ρεπορτάζ, προκύπτει θέμα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αφού επέλεξαν να παραθέσουν μονομερώς τις “πληροφορίες” που τους διέθεσε η “πηγή” τους, χωρίς την παραμικρή προσπάθεια να τις διασταυρώσουν με την εκδοχή της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου. Βεβαίως, αυτή η παράλειψη δεν μας εκπλήσσει για τη συγκεκριμένη εφημερίδα. Όσον αφορά το περιεχόμενο του “αποκαλυπτικού” ρεπορτάζ, αυτό υιοθετεί το εντελώς ανυπόστατο και ιδιοτελές περιεχόμενο επιστολής που εστάλη προς τον πρωθυπουργό, ενώ επικαλείται πληροφορίες, οι οποίες δήθεν αποδεικνύουν “κακοδιαχείριση των κονδυλίων” που προορίζονται για την υποστήριξη των ανέργων. Ο δε βαρύγδουπος τίτλος του ρεπορτάζ δεν προκύπτει σε καμία περίπτωση από τα στοιχεία του δημοσιεύματος, καθώς δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά που να “αποκαλύπτει” ποιοι είναι οι κολλητοί της υπουργού». «Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι η επαγγελματική κατάρτιση των ανέργων και η αναβάθμιση των προσόντων τους δεν θα συνεχίσει να λειτουργεί με όρους σούπερ μάρκετ με παρελκυστικές “προσφορές”, μέσω νομίμων, αλλά αγοραίων πρακτικών. Διαβεβαιώνουμε ότι, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, βάζουμε καινούργιους κανόνες, που στόχος τους είναι, σίγουρα, όχι να εξυπηρετήσει η κυβέρνησή μας τα όποια συμφέροντα, αλλά να θέσει πλαίσιο ορθής λειτουργίας. 
Σε ό,τι αφορά τα ειδικότερα στοιχεία του “αποκαλυπτικού” ρεπορτάζ, το οποίο το μόνο που αποκαλύπτει είναι την κακοβουλία της “πηγής” πληροφόρησης, οφείλουμε να εξηγήσουμε στη συντάκτρια και στην “πηγή” της ότι: α) “Αυτεπιστασία” ενός προγράμματος δεν σημαίνει απευθείας ανάθεση. Αποτελεί εναλλακτική δυνατότητα που δίνουν ο κανονισμός του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και το διαχειριστικό πλαίσιο του ΕΣΠΑ και έχει την έγκριση της αρμόδιας για την κανονικότητα και επιλεξιμότητα των δράσεων Διαχειριστικής Αρχής, η οποία είχε και τον τελευταίο λόγο, β) η διεύρυνση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας και σε διάρκεια και σε τελικό όφελος τόσο για τους ανέργους όσο και για τους δήμους στους οποίους θα απασχοληθούν, έχει αναγνωριστεί από όλους και έχει απτά αποτελέσματα. Οι αλλαγές στα κριτήρια επιλογής των ανέργων – που κατά το “αποκαλυπτικό” ρεπορτάζ προκάλεσαν “την έκρηξη στις σχέσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας και της γενικής γραμματέως” – έγιναν ακριβώς, για να υπηρετηθεί η συνταγματική αρχή της ισότητας στη μεταχείρισή τους». 
Και συνεχίζει: «Η νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας παρέχει οκτάμηνη μισθωτή απασχόληση με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Τα νέα προγράμματα υποστήριξης των ανέργων περιέχουν εγγυημένη απασχόληση και στοχευμένη αναβάθμιση προσόντων, που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας». Παράλληλα, προσθέτει ότι «εκείνο που, πρωτίστως, χρειάζεται ο άνεργος, είναι δουλειά και εξατομικευμένη υποστήριξη, ώστε να ενταχθεί στην αγορά εργασίας. Αυτή η πολιτική επιλογή, προφανώς, ενοχλεί όλους εκείνους που τα προηγούμενα χρόνια απομυζούσαν τους κοινοτικούς πόρους από τα προγράμματα υποστήριξης των ανέργων. Δεν πειράζει, για όλα υπάρχει πρώτη φορά. Θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας, την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας. Στους επαγγελματίες της διαστρέβλωσης και τους υποβολείς τους θα απαντήσουμε πρωτίστως με τη δουλειά μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα παραιτηθούμε και από τα άλλα νόμιμα δικαιώματά μας».

.

ΦΩΤΟ :  Ράνια Αντωνοπούλου


Για διαπλοκή, προσωπική ιδιοτέλεια και απευθείας αναθέσεις κονδυλίων κατήγγειλε την Αντωνοπούλου στον Τσίπρα η Χαλικιά που παραιτήθηκε
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;